1

Tips voor een dagje uit dit weekend!

Wat is er te doen op 17 en 18 juni?

Wat is er te doen vandaag? Nieuws door
Foto 1. Het Efteling Midsummer Festival. Foto: Efteling

archief oud artikel 15 juni 2017 Toerisme Landelijk Festivals, havendagen, open tuinen: wat zijn de weekenden in de zomerperiode toch heerlijk! In de Efteling geniet je van een sprookjesachtig festival (lees: duizenden wenslichten in het water, overal foodtrucks en een silent disco in het Spookslot), in Gouda maak je een rondvaart in een historisch schip tijdens de Museumhavendagen en ook Kampen staat op z'n kop tijdens de Internationale Hanzedagen. Kortom, heel veel tips om te doen dit weekend. Vergeet je vader op zondag niet in het zonnetje te zetten: bekijk de speciale activiteiten op Vaderdag. Geniet ervan!

Internationale Hanzedagen Kampen

KAMPEN - Beleef het beste van de Hanzesteden tijdens de Internationale Hanzedagen Kampen van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni! Het hele weekend geniet je van gezellige markten, straattheater, roeiwedstrijden en muziek door de hele stad. In de Buitenhaven wordt verse vis gerookt en demonstreren vissers hoe ze hun zeilen en netten onderhouden. Scoor ambachtelijke producten uit verschillende Hanzesteden op de streekmarkt of verken het pittoreske stadje aan de IJssel tijdens een stadswandeling!

Efteling Midsummer Festival

KAATSHEUVEL - Een betoverende zomer luid je natuurlijk in op de meest sprookjesachtige plek van het land: de Efteling! Op zaterdag 17 juni organiseert het themapark het Midsummer Festival waarbij je 's middags en 's avonds geniet van livemuziek, foodtrucks en allerlei leuke acts door het hele park. Droom weg bij de duizenden wenslantaarns in de Gondoletta-vijver en dans mee in de silent disco in het Spookslotbos. Het park is op deze dag geopend tot 01:00 uur!

Open Tuinen Dagen Amsterdam

AMSTERDAM - Niet in de stad willen wonen, omdat je daar geen tuin hebt? Kom nou! Tijdens de Open Tuinen Dagen Amsterdam van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni ontdek je dat de hoofdstad prachtige tuinen heeft. Stap binnen in meer dan dertig tuinen achter de grachtenpanden en geniet van groen in de stad. Bewonder oude bomen, zeldzame planten in klassieke of juist moderne stadstuinen. Een ticket geeft toegang om alle tuinen één keer te bezoeken. De route is helaas minder toegankelijk voor rolstoelgebruikers, vanwege de vele drempels in de panden.

Bierfestival: de 24uurs van Maastricht

MAASTRICHT - Het zal wel weer eens niet, in het zuiden wordt het glas weer geheven! Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni laten meer dan veertig bierbrouwerijen in Maastricht je hun lekkerste speciaalbier proeven tijdens het Bierfestival: de 24uurs van Maastricht. Overal het centrum van de stad wordt je glas bijgevuld (lees: meer dan 400 speciaalbieren!) en maak je heuse bierwandelingen onder het genot van lekkere hapjes. In het zuiden weten ze wel hoe je feestjes viert!

Museumhavendagen Gouda

GOUDA - Historische schepen, een palingroker en talloze kraampjes met oude ambachten: dit weekend waan je je even helemaal in de negentiende eeuw tijdens de Museumhavendagen Gouda op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Luister naar het Viswijvenkoor (ja, echt!), raad welke scheepsuitdrukkingen er worden uitgebeeld bij het IJsselhuis en moedig de eendjes aan bij de Badeendenrace. Of stap aan boord van een schip en maak een rondvaart door de haven. Een nostalgisch dagje uit in Gouda!

Tips voor Vaderdag op 18 juni

Dit vind je vast ook leuk

  • Er mag weer haring gegeten worden: in Scheveningen is het op zaterdag 17 juni Vlaggetjesdag!
  • Kunst van Rafaël, op reis met een fluitspeler en limoncellotaartjes: dit weekend is het je laatste kans om In het hart van de Renaissance te bezoeken in Rijksmuseum Twenthe;
  • Aalsmeer verandert in een grote bloementuin vol muziek en lekker eten tijdens het Aalsmeer Flower Festival op zaterdag 17 en zondag 18 juni;
  • Gierende gitaren in Enkhuizen: in het Zuiderzeemuseum geniet je op zondag 18 juni van het Gitaarfestival! Vaders hebben deze dag gratis toegang tot het museum en het festival.
Foto 2. Achter grachtenpanden zitten vaak prachtige tuinen verscholen. Foto: John Lewis Marshall

Laatst gewijzigd: 2017-06-14 17:14:19 · Gepubliceerd: 15 juni 2017 - 1146