Stadstuinenfestival Almere: theater, workshops en véél groen

Stadstuinenfestival Almere Centrum |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Dwaal door de pop-up stadstuinen in Almere op 8 en 9 juli

26 juni 2017 Toerisme Almere, Flevoland Tijdens het Stadstuinenfestival verandert het hele centrum van Almere in één grote tuin vol theater, lifestyle en groenbeleving! Wandel door de stad en dwaal door bloementuinen, leer in een workshop hoe je zelf het beste kunt tuinieren en roep Jan Klaassen tevoorschijn in de poppenkastvoorstelling. Het festival vindt plaats in het weekend van 8 en 9 juli.

Foto 1. Almere verandert in één grote stadstuin. Foto: Stadstuinenfestival Almere

Geniet van theater en leer tuinieren

De eerste editie van het Stadstuinenfestival verandert Almere in een wonderlijke groene wereld. In iedere stadstuin is weer iets anders te zien of te proeven. Loop over de groene loper door de stad en proef producten van de lokale boer, bewonder bloemen en ontdek het voedsel van de toekomst in de grote kas op het centrale plein Forum. In andere tuinen doe je mee aan leuke workshops, zoals instrumenten maken van afval of spelen voor levend standbeeld. Langs het water, aan de Esplanade, vind je de theatertuin: hier geniet je doorlopend van dans, acrobatiek en poppenkast op het land én in het water. Kinderen kunnen zelf leren tuinieren, hutten bouwen van bamboe en zelfs insecten eten!

Stadstuinenfestival: het idee erachter

Almere wil een 'groene' stad zijn: aangenaam, gezond en zelfvoorzienend. Bovendien bereidt het festival je alvast voor op Floriade Almere 2022, de grote wereldtuinbouwtentoonstelling met als thema 'Growing Green Cities'. Op deze tentoonstelling staan belangrijke vraagstukken centraal die samenhangen met de mondiale verstedelijking, zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning.

Bezoek het Stadstuinenfestival Almere op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 van 12:00 uur tot 17:00 uur in Almere Centrum.
Foto 2. Leer hoe je levend standbeeld wordt. Foto: Stadstuinenfestival Almere
Foto 3. Overal kom je leuke acts tegen. Foto: Stadstuinenfestival Almere
Foto 4. De vlinderkoningin. Foto: Stadstuinenfestival Almere
De kids genieten van poppenkastvoorstellingen. Foto: Stadstuinenfestival Almere
Leer hoe je moet tuinieren. Foto: Stadstuinenfestival Almere

Laatst gewijzigd: 2017-07-06 08:20:46 · Gepubliceerd: 2017-06-20 17:06:06 - 914