ZOO Antwerpen opent Mensapenvallei

ZOO Antwerpen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Oog in oog met chimpansees en gorilla's in de Antwerpse dierentuin

27 juni 2017 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Aapjeskijkers opgelet: ZOO Antwerpen opent een gloednieuwe Mensapenvallei. Vanaf 1 juli slingeren gorilla's en chimpansees rond tussen de takken, springen ze over rotsen en laten ze hun klimkunsten zien in hun gloednieuwe territorium. Bezoek de Vlaamse dierentuin en volg alle apenstreken van wel heel dichtbij. Bekijk alvast hoe de vallei eruit gaat zien!

Foto 1. Gorilla Matadi zal blij zijn met de Mensapenvallei. Foto: © ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

Mensapen krijgen hun eigen vallei

De een is aan het vlooien, de ander versiert een vrouwtje vanaf de apenrots en weer een ander slingert van tak naar tak. Goed nieuws voor de gorilla's en chimpansees in Vlaanderen, want vanaf deze zomer krijgen ze een nieuw onderkomen in ZOO Antwerpen. De prachtige Mensapenvallei heeft een ondergrondse gang en een groot buitenverblijf. Als bezoeker zie je nu vanaf heel dichtbij hoe mannetjesgorilla Matadi zijn vrouwen het hof maakt en kijk je ondeugende chimpansees diep in de ogen vanachter het glas. Vanaf verschillende uitkijkpunten heb je een prachtig uitzicht op de dieren.

Wat is er te zien in ZOO Antwerpen?

Naast de Mensapenvallei is er nog veel meer te zien in de Antwerpse dierentuin. In 2016 opende de zoo een metershoge skywalk, een wandelpad langs verschillende dieren met uitzicht over de hele dierentuin. In het rifaquarium sta je midden tussen kleurig koraalrif en in Hippotopia gluur je naar badderende nijlpaarden. En wie heeft reuzenpanda's nodig als je schattige rode panda's in je dierentuin hebt lopen?

Meer nieuws in dierentuinen

Foto 2. Gorilla Matadi met zijn vrouwen. © ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst
Foto 3. Nieuwe Mensapenvallei in de Antwerpse dierentuin. Foto: © ZOO Antwerpen / SFAR
Foto 4. Zo gaat de Mensapenvallei eruitzien. Foto: © ZOO Antwerpen / SFAR

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-09-13 17:21:19 · Gepubliceerd: 2017-06-26 10:49:33 - 1364