Bekijk de mooiste kiekjes uit de natuur in Naturalis

Ga op expeditie in Naturalis |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Indrukwekkende natuurfoto's in Wildlife Photographer of the Year

26 juni 2017 Toerisme Leiden, Zuid-Holland Sta oog in oog met een gouden langoer en bewonder adembenemende close-ups van kleurrijke planten die je nog nooit eerder gezien hebt. De mooiste natuurfoto's ter wereld van het afgelopen jaar bewonder je in de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year in Naturalis. Bekijk de beste kiekjes uit 50.000 inzendingen en duik in de verhalen die achter de beeldschone foto's schuilgaan. De tentoonstelling wordt al meer dan 50 jaar samengesteld door het Natural History Museum Londen en BBC Wildlife Magazine. Het is voor de tweede keer op rij in Naturalis te zien.

Foto 1. De winnaar van de Wildlife Photographer of the Year 2016: Tim Laman uit de Verenigde Staten, met 'Entwined lives'. Hij installeerde zijn camera's bovenin een boom en bestuurde ze van afstand. Zo kon hij een foto van een orang-oetan te maken die vijgen wilde plukken. Foto: Naturalis, Wildlife Photographer of the Year © Tim Laman.

Natuurfoto's met een verhaal

Behalve je verwonderen over hoe knap het is dat de fotografen al het moois op deze wereld vast hebben gelegd, is Wildlife Photographer of the Year in Naturalis nog leerzaam ook. Welke dieren en planten zie je op de foto's en wat maakt ze nou zo speciaal? Welke natuurrituelen voeren ze uit op die prachtige plaatjes? En wat is er nou het moeilijkst aan het maken van een goede natuurfoto? Sommige fotografen riskeerden hun eigen leven voor het perfecte shot. Ze installeerden camera's in torenhoge bomen in de jungle, zaten tijden in ijskoud water tussen de inktvissen of kropen in de zinderende hitte langzaam maar zeker steeds dichterbij een bijzondere vogel.

Wildlife Photographer of the Year

Sinds 1965 organiseert het Natural History Museum in Londen de Wildlife Photographer of the Year Competition. Natuurfotografen van alle leeftijden en van over de hele wereld maken de mooiste foto's om de titel van beste natuurfotograaf te bemachtigen. In de fototentoonstelling zie je foto's van de finalisten en de winnaars van deze wedstrijd. In totaal werden er zo'n 50.000 foto's ingezonden.

Kiekjes kijken zonder kids

Wildlife Photographer of the Year is deel van het zomerprogramma Op Expeditie in Naturalis. Aan de hand van opdrachten word je door de fototentoonstelling geleid. Fotografieliefhebbers kunnen Wildlife Photographer of the Year ook bekijken zonder de gezinsvriendelijke expeditie te doorlopen. In de zomer is Naturalis op donderdagavond langer open, zonder geplande familieactiviteiten. De ideale gelegenheid om in alle rust zonder rondrennende koters van de prachtige natuurfoto's te genieten.

Naturalis is op dit moment volop bezig met de verbouwing van het museum. Alleen het entreegebouw het Pesthuis is geopend. De rest van het museum is gesloten. Wildlife Photographer of the Year is te zien tot en met 10 september 2017. Tot die tijd is er ook het zomerprogramma Op Expeditie met Naturalis, een ontdekkingsreis voor het hele gezin.
Foto 2. 'Termite tossing' van de Zuid-Afrikaanse Willem Kruger is één van de finalisten in de fotowedstrijd. Kruger was maar zes meter verwijderd van de zuidelijke geelsnaveltok. Foto: Naturalis, Wildlife Photographer of the Year © Willem Kruger.
Foto 3. Deze foto is de winnende foto in de categorie planten en schimmels. Foto: Naturalis, Wildlife Photographer of the Year © Valter Binotto.
Foto 4. Deze foto van inktvissen, 'Collective Courtship', is van finalist Scott Portelli uit Australië. De grootste uitdaging was volgens hem het koude water. Foto: Naturalis, Wildlife Photographer of the Year © Scott Portelli.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 11:39:03 · Gepubliceerd: 2017-06-26 14:07:21 - 1004