Walibi Belgium breidt uit! Dit zijn de nieuwe attracties

Walibi België |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Meer dan 100 miljoen voor nieuwe attracties en themazones Walibi

28 juni 2017 Toerisme Waver, Waals-Brabant Walibi Belgium vindt het tijd om te vernieuwen. Onlangs maakte het attractiepark bekend dat ze de komende jaren meer dan 100 miljoen euro (ja, dat zijn acht nullen!) gaan investeren in nieuwe attracties, een metamorfose van de bestaande themazones en het toevoegen van nieuwe zones. Bereid je voor op een familieachtbaan in Egyptische sferen, een peuterproof gedeelte in waterpark Aqualibi en van de grootste megacoasters van de Benelux. Dit gaat er veranderen in Walibi Belgium!

Foto 1. Walibi Belgium gaat op de schop en krijgt nieuwe attracties. Foto: Walibi Belgium

Nieuwe attracties in Walibi Belgium

Tot en met 2023 zullen we in ieder geval niets te klagen hebben als het gaat om nieuwe attracties in Walibi Belgium. Volgend jaar maak je je eerste ritje in de family coaster bij Challenge of Tutankhamon, waar je door een Egyptische tombe rijdt. Aan Aqualibi wordt een kinderzone toegevoegd van 700 vierkante meter en in 2019 komen daar nog eens twee nieuwe attracties bij: een indoorattractie voor de hele familie en een achtbaan voor kinderen. In 2020 kun je als argeloze voorbijganger meedoen in een watergevecht; dan opent Walibi een interactieve waterattractie waarbij ook mensen buiten de attractie betrokken worden. Als klapper komt daar in 2021 nog een spectaculaire megacoaster bovenop. Hiermee staat de achtbanenteller van Walibi Belgium op tien, een record in de Benelux. Aan het eind van het hernieuwingsplan komt er in 2022/2023 nog eens een nieuwe familieattractie en krijgt Aqualibi nieuwe glijbanen.

Meer beleving

Wie denkt dat het in Walibi alleen gaat om achtbanen pakken, heeft het mis. De komende vijf jaar investeert het park ook in de beleving in het park. Zo wordt waterpark Aqualibi nog tropischer, vernieuwt het park de western zone en dwaal je over een aantal jaar rondom de nieuwe megacoaster tussen weerwolven en vampieren. Wachten we tot alles klaar is of doen we tot 2023 gewoon ieder jaar een dagje Walibi?

Sprookjespaleis Symbolica in de Efteling en een gigantische waterglijbaan in Tikibad Duinrell. Bekijk welke attractieparken in 2017 nieuwe attracties hebben geopend!
Foto 2. Wat gaat er veranderen in Walibi? Foto: Walibi Belgium
Foto 3. Vorig jaar opende Walibi nog de splash coaster Pulsar. Foto: Walibi Belgium

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-09-15 08:38:28 · Gepubliceerd: 2017-06-28 09:48:05 - 1491