1

De leukste dagjes uit dit weekend

Wat is er te doen op 1 en 2 juli?

Doe inspiratie op voor een dagje uit Redactioneel door
Foto 1. Smullen en feesten in Haarlem dit weekend. Foto: Eten op Rolletjes, BenPR.

archief oud artikel 29 juni 2017 Toerisme Landelijk Wat is er te doen dit weekend? Van alles! Neem een kijkje bij de beste glasblazers ter wereld in Leerdam, feliciteer Tina - die van het bekende meidentijdschrift - met haar vijftigste (!) verjaardag in Groningen of prik een vorkje mee op een gezellig festival. Wij zetten de leukste tips voor dit weekend op een rij.

Prik een vorkje mee

HAARLEM - Lekker eten, toffe muziek en vooral veel gezelligheid. Dat is Eten op Rolletjes in Haarlem, dit weekend vanaf vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli in de Lichtfabriek. Entree is gratis maar voor al het lekkers betaal je wel met breekmuntjes die je eerst moet kopen. Ook glaswerk kost geld, maar dan mag je het glas wel houden. Zo wordt je biertje of wijntje dus een souvenir. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen, dus je kunt op je gemak met het hele gezin heen. Qua eten is er echt van alles: hamburgers, Aziatisch, poffertjes, ijs, Italiaans en nog veel meer. Tip: neem een klapstoeltje of een kleedje mee zodat je kunt zitten of picknicken. Stoelen zijn vaak namelijk schaars vanwege de drukte.

Hop van show naar show

ROTTERDAM - Het is al een poosje bezig, maar de De Parade Rotterdam is nog te bezoeken tot en met zondag 2 juli. Geniet op dit theaterfestival van nieuwe shows, nostalgische muziek en mime-acts. Er is keuze zat: er spelen meer dan zestig voorstellingen in verschillende theatertenten. Een voorstelling duurt ongeveer een half uur, dus je kunt makkelijk meerdere shows meepikken. Voor shows betaal je wel extra, los van de entree. Kids hebben een eigen programma met de KinderParade. Lees hier meer over De Parade.

Grootmeesters in glas

LEERDAM - Tijdens Cities of Glass kun je dit weekend en tot en met zondag 9 juli de meesterglasblazers, kunstenaars en ontwerpers in actie zien op de werkvloer. Bij de drie glasblazerijen - Royal Leerdam Crystal, De Oude Horn en de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum - zie je iedereen aan het werk en ben je getuige van spectaculaire demonstraties! Je ziet hoe ontwerpers en kunstenaars samen met meesterglasblazers uit Nederland, Italië en Tsjechië aan de slag gaan. Ook zijn er allerlei activiteiten en workshops voor het hele gezin.

Nostalgie: Tina is 50!

GRONINGEN - Of je er nu mee bent opgegroeid of het uit de schappen van de supermarkt kent, meidenblad Tina is een begrip in Nederland. En nu is Tina vijftig jaar! Voel je je toch wel een potje oud als je het vroeger altijd las... Bekijk nu in de tentoonstelling Tina 50 Jaar in het Nederlands Stripmuseum hoe het blad vroeger is ontstaan. Hoe zijn karakters als Tina, Debbie, Noortje en Suus & Sas bedacht en getekend? En hoe ziet een dag op de redactie van het blad Tina er eigenlijk uit? Leuk voor meiden van vroeger en meiden van nu! De expo is te zien tot en met donderdag 16 november.

Bekijk een echte Warhol

AMSTERDAM - De expositie The Prints of Andy Warhol and other PopArtists laat niet alleen wereldberoemde PopArt zeefdrukken zien, maar ook hoe een zeefdruk tot stand komt. Neem een kijkje in Warhols 'Factory', zoals zijn atelier in New York genoemd werd waar artiesten en muzikanten zich maar wat graag lieten vereeuwigen. Beroemde voorbeelden van legendarische zeefdrukken zijn die van Marilyn Monroe en Elvis Presley. Ontdek alles over PopArt en over de roerige tijd toen de kunststroming in Engeland en Amerika opkwam. De tentoonstelling is te zien vanaf zondag 2 juli te zien in de Beurs van Berlage.

Foto 2. Bewonder glaskunst en glasblaaswerk van dichtbij tijdens Cities of Glass. Foto: Cities of Glass.

Laatst gewijzigd: 2017-06-29 10:10:33 · Gepubliceerd: 29 juni 2017 - 1050