1

Theaterhoppen in de haven aan het IJ

Theater, livemuziek en borrelen in Amsterdam-Noord

Over het IJ Festival Nieuws door
Foto 1. Theaterhoppen bij het Over het IJ Festival. Foto: Over het IJ © Saris & den Engelsman.

archief oud artikel 14 juli 2017 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een beetje als De Parade, maar dan aan het water in Amsterdam-Noord en met heel veel extra activiteiten in de omgeving. Tien dagen lang theater kijken bij het Over het IJ Festival. Hapje en een drankje erbij, relaxen op de NDSM-werf: het is inmiddels een begrip in Amsterdam. Tip voor nieuwelingen: vanaf Amsterdam CS reis je gratis met het pontje naar Noord.

Veertig shows in tien dagen

Vanaf vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli is de vijfentwintigste editie van het Over het IJ Festival: tien dagen lang theater, lekker eten en bandjes in Amsterdam-Noord. Als je een festivalbandje koopt heb je toegang tot het terrein en kun je losse kaartjes kopen voor de theatervoorstellingen. Of je koopt een passe-partout zodat je alles kunt bekijken! Ben je wel even bezig: er zijn namelijk veertig voorstellingen in tien dagen. De shows duren ongeveer een uur per stuk; je hebt dus genoeg tijd om al je favorieten te bezoeken.

Hoog zomerkamp gehalte

Ook als je niet zo happig bent op theater is Over het IJ leuk om te bezoeken. Gewoon om gezellig te eten en te genieten van livemuziek. Er is namelijk een stadsstrand met een programma met livemuziek en in het weekend zijn er clubnachten in café-restaurant Pllek. Er zijn ook verschillende wandel- en fietsroutes die je kunt wandelen. Er is een theaterroute die je langs drie voorstellingen brengt en er is een muziektheaterroute langs verschillende optredens. Het heeft allemaal een hoog 'gezellig zomerkamp' gehalte, vooral als je aanschuift voor de Festivalmaaltijd: een driegangenmaaltijd voor €14,50 aan lange picknicktafels in het festivalhart. In de rij staan vindt niemand leuk dus kun je het alvast online bestellen. Liever losse happen naar binnen werken? Je kunt sowieso ontbijten, lunchen, borrelen en dineren bij Pllek in het festivalhart.

Bekijk de trailer van het Over het IJ Festival

Meer tips in de zomer

Foto 2. Geniet van een borrel en een snack aan de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Foto: Over het IJ.
Foto 3. Borrelen in het zonnetje en van voorstelling naar voorstelling hoppen. Foto: Over het IJ.

Laatst gewijzigd: 2017-07-20 15:39:23 · Gepubliceerd: 14 juli 2017 - 1502