Nijmeegse Vierdaagse 2018: wandel en feest mee!

Een stad vol wandelaars, optredens en blarenpleisters

102de Nijmeegse Wandelvierdaagse   Nieuws door
Foto 1. Tijdens de Vierdaagsefeesten zijn er optredens en feestjes in overvloed. Foto: Stichting Vierdaagsefeesten.

14 juli 2018 Toerisme Nijmegen, Gelderland De Nijmeegse Wandelvierdaagse wordt dit jaar voor de 102de keer gelopen. Reden genoeg voor een feestje! Van dinsdag 17 juli tot en met vrijdag 20 juli staat Nijmegen op zijn kop en leeft heel Nederland mee met alle bikkels die de tocht aandurven. De hamvraag is: komen die blaren nu van het wandelen of van het feesten?

Start Nijmeegse Vierdaagse

Vlaggen van alle nationaliteiten wapperen trots in de wind tijdens de Vlaggenparade van de Nijmeegse Vierdaagse op zondag 15 juli. De route loopt onder meer langs Plein 1944, Grote Markt, Burchtstraat, Hertogstraat en de Oranjesingel. Onder begeleiding van orkesten loopt de feestelijke parade als een kleurrijke stoet van lopers vanaf 16:00 uur tot 17:00 uur door de stad, naar de start- en finishlocatie Wedren. Iedereen is van harte welkom om de lopers toe te juichen en aan te moedigen voor ze aan hun zware tocht beginnen.

Vierdaagsefeesten 2018

Bij de 102de Nijmeegse Wandelvierdaagse hoort natuurlijk een berg met leuke activiteiten.Muzikale optredens van bandjes galmen door de stad, maar ook theatervoorstellingen en dj's laten van zich horen tijdens de Vierdaagsefeesten. Kunstliefhebbers halen hun hart op bij de verschillende exposities en ateliers, terwijl koopjesjagers over de gezellige markt struinen. Een paar hoogtepunten van de Vierdaagsefeesten op een rij:

  • De Waal in Vlammen: traditionele vuurwerkshow om 22:30 uur op zondag 15 juli;
  • Bekijk dagelijks bijzondere kunst op de ZomerExpo in de Stevenskerk;
  • Klassiek goes Underground: klassieke concerten in parkeergarage Kelfkensbos van zaterdag 14 tot en met maandag 16 juli;
  • Uniek Wandelen op donderdag 19 juli. Wandeltocht van vijf kilometer om aandacht te vragen voor mensen met een (verstandelijke) beperking;
  • Onder anderen Jacqueline Govaert en Diggy Dex treden op in de Stevenskerk vanaf zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 juli;
  • Er is vanaf zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 juli een Kidsloop: een soort mini-Vierdaagse voor kinderen. Hier kun je je niet meer voor opgeven, maar er is sowieso non-stop entertainment voor kinderen op het Kidsplein.

Fiets de Vierdaagse

Fiets de Vierdaagse! De fietsroutes zitten bomvol kenmerkende Vierdaagse plekken en aantrekkelijke locaties voor een korte pauze. Bekijk de website van de Nijmeegse Fiets4daagse voor de uitdagende routes per fiets.
Foto 2. Lekker eten en leuke attracties ontbreken niet op de Vierdaagsefeesten. Foto: Stichting Vierdaagsefeesten © Hennis Latin.
Foto 3. Feest op het Museumplein. Foto: Stichting Vierdaagsefeesten.

Laatst gewijzigd: 2018-07-13 11:37:09 · Gepubliceerd: 14 juli 2018 - 939