De leukste dagjes uit dit weekend

Dagje uit in de zomervakantie | Redactioneel door

Wat is er te doen op 29 en 30 juli?

27 juli 2017 Toerisme Landelijk Vaarwel juli, hallo augustus! Er staan dit weekend weer leuke dingen op de planning. Nieuwe tentoonstellingen, bekende festivals, fotomomentjes met Pokémon en het halen van je brandweerdiploma. Wij zetten de leukste tips voor je op een rij. Fijn weekend! P.S: meer inspiratie nodig? Bekijk wat er te doen is in de zomervakantie.

Foto 1. Gemoedelijk en lekker zomers: het Uit Je Bak Festival in Castricum. Foto: Uit Je Bak © Jorinde Reijnierse.

Uit je plaat bij Uit Je Bak

CASTRICUM - Het Uit Je Bak begon ooit als afscheidsfeestje toen De Bakkerij aan het Bakkerspleintje in Castricum dicht ging. Tegenwoordig is het een groot festival en op 30 juli is alweer de elfde editie in het Willem de Rijkepark! Wat kun je verwachten: heel veel bandjes, dj's en lokaal muziektalent en foodtrucks. Je vindt er soul, funk, reggae, pop, rock, hiphop: eigenlijk wordt er dus met iedereen rekening gehouden. Het festival staat dan ook bekend om zijn gemoedelijke sfeer. Je kunt er met het hele gezin heen: er zijn ook allerlei leuke activiteiten voor kinderen.

Dode kikkers onder stroom

HAARLEM - Nieuw sinds deze week: de tentoonstelling Alles elektrisch in het Teylers Museum. Wat gebeurt er als je elektrische schokken toedient aan een dode kikker? En hoe zagen de eerste waterkokers, strijkijzers en stofzuigers er uit? In samenwerking met twee Engelse musea nam het Teylers Museum onze afhankelijkheid van elektriciteit onder de loep. De tentoonstelling laat zien hoe langzaam maar zeker 'alles elektrisch' werd, met alle positieve en negatieve gevolgen van dien. Lees hier meer over de tentoonstelling Alles elektrisch.

Stadswandeling met Pokémon

HENGELO - Pikachu, ik kies jou! Op 30 juli is het Pokémon GO Festival in Hengelo. Pokémon GO is officieel terug van weggeweest dankzij een nieuwe update. Niet gek opkijken dus als je weer hordes mensen op straat ziet struinen met telefoons in hun handen en een geconcentreerde PokéTrainer-blikken in hun ogen. Tijdens het festival doorlopen fans een route door de stad en vangen ze onderweg allerlei Pokémon. En er is zelfs een echte Pokémon aanwezig! Lees meer over het festival en andere Pokémon GO evenementen die op de planning staan.

Spannende tijdreis in de stoomtram

HOORN/MEDEMBLIK - Stap in en maak een spannende tijdreis met de Museumstoomtram! Reis mee tussen Hoorn en Medemblik met de Bello of een van de andere gerestaureerde klassieke stoomtrams. De stoomtrams reizen over de lokaalspoorweg uit 1887 en tussen Enkhuizen en Medemblik vaart het museumschip Friesland over het IJsselmeer. Je reist dus in de stijl van de negentiende eeuw! Kinderen mogen onderweg het personeel een handje helpen. Lees hier meer over de zomerse activiteiten in Museumstoomtram Hoorn-Medemblik in oude stijl.

Haal je Brandweerman Sam Diploma

ALMERE - Kids zijn dol op Brandweerman Sam en zijn avonturen. In Veiligheidsmuseum PIT zijn het tot en met 20 augustus de Brandweerman Sam Weken. Kinderen kunnen een brandweerman-diploma halen, knutselen een eigen brandweerhelm en doen mee aan allerlei activiteiten. Met een mooie kleurplaat maken ze kans op het Brandweerman Sam prijzenpakket. Actie: tijdens de Brandweerman Sam Weken krijg je 25% korting op je kaartjes voor Veiligheidsmuseum PIT. Met het hele gezin gratis naar de nieuwe Brandweerman Sam film? Doe mee met de winactie.

Foto 2. De Pokémon GO hype is terug van weggeweest. Foto: Pokémon GO Festival Hengelo, Flaxwax © Peter De Jonge.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-07-27 10:43:31 · Gepubliceerd: 2017-07-26 16:46:22 - 1276