1

Gratis zomerse events vol shows en foodtrucks

Gratis dagje uit deze zomer

Dagje uit in de zomervakantie Nieuws door
Foto 1. Muziek, straattheater, foodtrucks en luisterboten in Rotterdam. Foto: Oude Haven Festival.

archief oud artikel 15 augustus 2017 Toerisme Landelijk Zonnetje erbij en met een drankje in je hand struinen langs allerlei kraampjes. Spectaculaire optredens, foodtrucks waar je verlekkerd van gaat kwijlen... De zomer zit vol mooie festivals. Elke week is er wel eentje. Om je zomer budgetproof te maken hebben we gratis zomerfestivals voor je op een rij gezet.

Gratis evenementen in augustus

  • SCHEVENINGEN - Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen zet de kust van Scheveningen op z'n kop. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus barst het tweede weekend en het laatste deel van de internationale strijd op het strand en aan de boulevard los. Vier landen - Japan, België, Portugal, en Spanje - laten hun mooiste vuurwerkshows zien in de hoop de Vuurwerktrofee Scheveningen te winnen. Lees hier meer over het Vuurwerkfestival. Tip: maak er een dagje Scheveningen van en geniet van al het lekkere eten op de Pier.

  • ROTTERDAM - Een Rotterdamse klassieker: op zondag 20 augustus is de vijfde editie van het Oude Haven Zomerfestival. Met muziek, straattheater, foodtrucks, workshops en rondleidingen voor alle leeftijden. De insteek is lekker intiem: je kunt bijvoorbeeld in een luisterboot door de stad varen met een privéconcert aan boord (wel bij de kapitein een kaartje kopen) of jezelf volproppen in de Snaaistraat. Er zijn circusspellen voor kinderen, waterballen om mee over het water te lopen en een speelhoek met alleen maar gerecycled speelgoed. Ook leuk in Rotterdam: Baker's Dough cookie dough bar en een rondvaart en bustocht in één over land én zee in de amfibiebus van Splashtours Rotterdam.

  • ALMERE - Een gratis festival speciaal voor senioren: Forever Young Festival op woensdag 23 augustus. Artiesten als Willeke Alberti, Jan Vayne en Anita Meyer treden gratis op en er zijn workshops, spellen en theater- cabaretvoorstellingen. Ouderen vanaf 65 jaar staan deze dag in het zonnetje: ze krijgen muntjes voor gratis drankjes cadeau en het hele event is extra nostalgisch ingericht met oude attracties en kraampjes. Per persoon mag er één begeleider of familielid mee vanaf achttien jaar. Let op: ook al is het festival gratis, bezoekers moeten wel een toegangsbewijs via de website bestellen. Bekijk hier meer leuke uitstapjes in Almere en omgeving.

  • AMSTERDAM - Een jubileum: 40 jaar Uitmarkt! Vanaf vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus, voor het eerst op een andere locatie. Er zijn meer dan driehonderd optredens, kraampjes vol cultuur en natuurlijk sluit het event af met de Musical-Sing-a-Long. Voorheen was het culturele feest altijd op het Museumplein, dit jaar rondom het Oosterdok. Dit is vlakbij het treinstation en in de omgeving van NEMO Science Museum. Extra tip: tot en met zondag 3 september is er gratis live klassieke muziek op het NEMO dakplein. Bekijk wat er nog meer te doen is in Amsterdam.

Niet gratis, maar ook leuk: Ballonfiësta Barneveld, vanaf woensdag 16 tot en met zaterdag 19 augustus. Een kaartje kost € 5,- voor volwassenen, € 2,- voor kinderen. Is één van de bovenstaande events al geweest? Bekijk meer leuke uitstapjes en evenementen voor in de zomervakantie.
Foto 2. Foto van de Uitmarkt in 2016, nog op het Museumplein in Amsterdam. Foto: Uitmarkt © Bas Uterwijk.

Laatst gewijzigd: 2017-08-15 15:47:15 · Gepubliceerd: 15 augustus 2017 - 1133