Must see musicals dit theaterseizoen 2017-2018

Musicalnieuws en recensies op DagjeWeg.NL | Redactioneel door

Klassiekers en levensverhalen op de planken

30 augustus 2017 Cultuur Landelijk We verklaren het nieuwe theaterseizoen voor geopend! Van muzikale levensverhalen en klassiekers van weleer tot strippende bouwvakkers met geldproblemen: de volgende maanden staan er talloze must see musicals op de planken. Sommige exclusief in één theater, maar de meeste reizen het hele land door.

Foto 1. Een scène uit On Your Feet! op Broadway. Foto: Stage Entertainment, On Your Feet! © Matthew Murphy.

Musicals die je niet wilt missen

Het theaterseizoen zit vol prachtige producties. Moeilijk om een selectie te maken, maar we hebben toch een paar aanraders voor je op een rijtje gezet. Opvallend: er staan veel biografische musicals op de planning.

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

We kennen allemaal haar boeken, maar hoe zag haar eigen leven er eigenlijk uit? In de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt kruipt Simone 'Queen of Musical' Kleinsma in de huid van Annie M.G. Schmidt. In de musical blikt Annie samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij (Mary Poppins, De Tweeling), terug op haar leven. De hoogtepunten én de dieptepunten komen voorbij: van eenzaam meisje tot de meest geliefde schrijfster van het land. De musical reist vanaf 14 september 2017 tot en met december 2018 door Nederland. Vanaf september exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

DagjeWeg.NL woonde een voorstelling bij. Lees onze recensie van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt.

On Your Feet!

De opvolger van The Bodyguard moet de nieuwe hit van het Beatrix Theater worden: On Your Feet!. Het levensverhaal van Gloria en Emilio Estefan. Over hun liefde, hun leven, hun muziek én hun doorzettingsvermogen. Gloria raakte tijdens haar carrière zwaargewond door een tourbus ongeluk, maar kwam er dankzij Emilio weer bovenop. Vajèn van den Bosch (Grease, The Sound of Music) speelt Gloria en de rol van Emilio wordt gedeeld door Jim Bakkum (Grease, Wicked) en Tommie Christiaan (Grease, Zorro). De musical On Your Feet! is tot en met 5 augustus 2018 exclusief in het Beatrix Theater te zien.

DagjeWeg.NL was bij de première van Tommie Christiaan als Emilio. Lees onze recensie van On Your Feet!

My Fair Lady

Zucht, zwijmel. Een échte klassieker, waar iedereen jarenlang naar uit heeft gekeken. En eindelijk is-ie terug in Nederland: My Fair Lady. Voor wie het verhaal niet kent: de charmante maar goudeerlijke Eliza Doolittle (in de originele film gespeeld door Audrey Hepburn) wordt door een professor omgetoverd tot echte lady om te integreren in de high society van Engeland. En natuurlijk groeien de twee tegenpolen tijdens de make-over naar elkaar toe... Vol prachtige kostuums en musicalklassiekers als 'Kom terug en dans met mij'. Hoofdrollen worden gespeeld door Esmée Dekker (De Jantjes, A Chorus Line) en Chris Tates (Cabaret, Dirty Dancing). De voorstelling gaat vanaf 24 oktober 2017 tot en met 13 mei 2018 zo'n beetje alle grote Nederlandse theaters langs. Deze musical is al afgelopen.

The Full Monty

In één klap heeft een groepje arbeiders geen baan meer. En dan hebben sommigen ook nog gedoe met hun vrouw. Geen inkomen meer, wel huur moeten betalen en alimentatie ophoesten... Tja, wat doe je dan? Dan ga je maar strippen om geld te verdienen. De musical The Full Monty is gebaseerd op de Britse komediefilm uit de jaren negentig, met rollen voor onder anderen Joey Ferre (Grease) en Brigitte Heitzer (Evita). De musical reist vanaf 19 januari tot en met 3 juni 2018 door het hele land. Deze musical is al afgelopen.

Liesbeth List de Musical

Het leven Liesbeth List ging tot nu toe niet altijd over rozen. In Liesbeth List de Musical beleef je wat de zangeres tot nu toe allemaal heeft meegemaakt - in haar carrière en haar persoonlijke leven. Haar moeder pleegde na hun bevrijding uit het Jappenkamp zelfmoord, Liesbeth overleefde een slechte relatie en verloor haar grote liefde. En toch overwon ze alles. De musical zit vol mooie nummer van onder anderen Ramses Shaffy, Jacques Brel en Édith Piaf. De voorstelling is vanaf 16 september 2017 tot en met 7 januari 2018 te zien in theaters door het hele land, met Renée van Wegberg (Wicked) in de hoofdrol. Deze musical is al afgelopen.

DagjeWeg.NL was bij de première in Carré. Lees onze recensie van Liesbeth List de Musical.

Wegens succes verlengd: Soldaat van Oranje hoort inmiddels een beetje bij het musical-meubilair. Deze Hollandse klassieker is nog steeds avond in avond uit een regelrechte hit. Heb je 'm nog steeds niet gezien? Grijp je kans, want voor je het weet stopt dit culturele stukje erfgoed écht. Ook opnieuw verlengd: de magische musical The Lion King in AFAS Circustheater Scheveningen.
Het Pauperparadijs komt vanaf 4 juli tot en met 29 juli 2018 weer terug. Dit keer speelt Het Pauperparadijs in het Koninklijke Theater Carré in Amsterdam. Lees wat onze redactie schreef over het Het Pauperparadijs toen de voorstelling in 2016 in Veenhuizen speelde.
Foto 2. Ook in 2018 nog maandenlang in Scheveningen te zien: The Lion King. Foto: Stage Entertainment, The Lion King © Deen van Meer.
Laatst gewijzigd: 2018-06-05 11:30:55 · Gepubliceerd: 2017-08-28 17:38:24 - 1077