1

Nieuw: NEMO op Schiphol

Schiphol opent Holland Boulevard inclusief NEMO

NEMO Science Museum Nieuws door
Foto 1. Voer leuke experimenten uit op de Holland Boulevard op Schiphol. Foto: NEMO Science Museum © DigiDaan.

archief oud artikel 7 september 2017 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Wat doe je als je al bent ingecheckt en nog wat tijd over hebt? Dan ga je even bij het NEMO Science Museum op Schiphol langs. Het mini-museum is een permanente tentoonstelling op de vernieuwde Holland Boulevard van de luchthaven. Je kunt er allerlei experimenten uitvoeren terwijl je wacht op je vlucht. Ontdek bijvoorbeeld hoe uniek je bent, hoe geluid eruitziet en hoe vleugels een vliegtuig in de lucht houden.

Experimenteren op Schiphol

In de negen experimenten komen bezoekers verschillende onderdelen van wetenschap en technologie tegen. Je ziet bijvoorbeeld onzichtbare geluidsgolven zichtbaar worden en speelt met elektriciteit in de Bliksembol - als je je hand erop legt, creëer je lichtflitsen. Ook leuk: als je voor de Zweefspiegel gaat staan, lijkt het soms net of je boven de grond zweeft. Of je gezicht smelt samen met degene die tegenover jou voor de spiegel staat. Allerlei toffe experimenten dus! Leuk om de tijd te doden en eventuele vliegangst even uit je hoofd te zetten. Je vindt mini-NEMO tussen pier E en F, achter de security.

Goede combi

Volgens de directeur van NEMO, Michiel Buchel, passen NEMO en Schiphol perfect bij elkaar. "Het is de missie van NEMO om jong en oud te inspireren met wetenschap en technologie. Eén van de activiteiten waarmee we dit doen is ons Science Museum (in Amsterdam). Het is fantastisch dat wij met een compacte tentoonstelling op Schiphol, naast onze 600.000 museumbezoekers per jaar, nog meer mensen kunnen bereiken. We delen de passie voor innovatie met Schiphol en kunnen ons dan ook geen betere plek voor een mini-NEMO voorstellen."

Achter de schermen op Schiphol

Meer weten over de luchthaven zelf? Volg een rondleiding op Schiphol! Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je gemakkelijk kaarten voor de Schiphol Behind the Scenes tour.
Foto 2. Je vindt mini-NEMO achter de security; je moet dus wel echt op reis zijn om het te kunnen bezoeken. Foto: NEMO Science Museum © DigiDaan.

Laatst gewijzigd: 2017-09-08 08:48:01 · Gepubliceerd: 7 september 2017 - 576