Lichtfestivals en lichtjesroutes om naar uit te kijken!

Winterse dagjes uit |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek een romantisch lichtfestival dit najaar

14 november 2019 Toerisme Landelijk Een betoverende lichtjesparade, wandelen door een waanzinnig mooi verlicht Eindhoven, een boottocht in een sprookjesachtige setting en fonkelende vuurtjes in de Winter Efteling. Tijdens de donkere dagen zijn er gelukkig genoeg verlichtende evenementen die je kunt bezoeken. Geniet van deze lichtjesroutes en lichtfestivals!

Foto 1. Blob The Bulb - Jan Fabel & Dirk van Poppe. 2017. Foto: GLOW Eindhoven © Marco de Groot.

GLOW Eindhoven

EINDHOVEN - Lichtstad Eindhoven transformeert ook van 9 tot en met 16 november tot één groot magisch kunstproject tijdens GLOW Eindhoven. Kijk met ingehouden adem naar gebouwen die waanzinnig mooi verlicht zijn, zoals de Catharinakerk en het Beursgebouw. Loop de GLOW route en laat je meevoeren langs tientallen lichtkunstwerken. Een van de hoogtepunten van dit jaar is de projectie Zonnebloemen voor Van Gogh, een eerbetoon aan Vincent van Gogh. Dompel je op het Lichtplein onder in een veld van stralende zonnebloemen, terwijl krekels en zwaluwen zingen. Alsof je met Van Gogh in Zuid-Frankrijk bent!

Amsterdam Light Festival

AMSTERDAM - In ieder seizoen heeft Amsterdam zo z'n charme, maar tijdens het Amsterdam Light Festival van 28 november 2019 tot en met 19 januari 2020 is onze hoofdstad toch wel op z'n best. Meer dan dertig kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten dan de binnenstad van Amsterdam. Geniet van al het moois tijdens een boottochtje door de Amsterdamse grachten bij bijvoorbeeld Blue Boat Company. Leuk: de audiotour van de Kids Cruise is ingesproken door Meneer de Uil.

Miracle of Lights

SLAGHAREN - Ook in Attractiepark Slagharen hoef je dit najaar niet in het donker te zitten. Van 2 november 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt hier namelijk Miracle of Lights gevierd. Tijdens deze gezellige knusse lichtjesparade toveren duizenden lichtjes het pretpark om tot één grote sprookjeswereld. Geniet van kleurrijke lasers, dansende fonteinen, adembenemende projecties, vuurwerk, artiesten en sfeervolle livemuziek.

Winter Efteling

KAATSHEUVEL - Als de dagen korter worden en het weer kouder, ontwaakt er in de De Efteling een hele nieuwe wereld. Tijdens de Winter Efteling van 11 november 2019 tot en met 2 februari 2020. geniet je in dit pretpark van adembenemende taferelen. Trek warme kleren aan en geniet met je lief of met de kids van een prachtige schaatsbaan, twinkelende lichtjes en winterse lekkernijen als erwtensoep en warme knapperende vuurtjes.

Jungle Book Light Festival

ANTWERPEN - Bij onze zuiderburen waan je je deze winter in een magische jungle. Tijdens het Jungle Book Light Festival vanaf 29 november 2019 tot en met 12 januari 2020 waan je je in ZOO Antwerpen in het junglesprookje van Mowgli en Baloo en hun wilde vrienden. Verwonder je over tientallen verlichte objecten die het beroemde verhaal vertellen over vriendschap en avontuur. Het Jungle Book Light Festival is de vijfde editie van het bekende lichtfestival in Antwerpen, van de makers van China Light ZOO.

Nog meer winterse uitstapjes

Foto 2. Windows - Daniel Margraf. Foto: GLOW Eindhoven © Bart van Overbeeke.
Foto 3. Lichtgevende tulpen tijdens het Amsterdam Light Festival. Foto: Blue Boat Company © Arjan Broek.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-11-05 15:29:19 · Gepubliceerd: 2017-09-18 10:58:25 - 10293