Lichtfestivals en lichtjesroutes om naar uit te kijken!

GLOW Eindhoven 2018 | Nieuws door

Bezoek een romantisch lichtfestival dit najaar

8 november 2018 Toerisme Landelijk Een lichtjesparade, hardlopen door een waanzinnig mooi verlicht Eindhoven, een boottocht in een sprookjesachtige setting en fonkelende vuurtjes in de Winter Efteling. Tijdens de 'donkere dagen' die weer voor de deur staan, zijn er gelukkig genoeg 'verlichtende' evenementen die je kunt bezoeken dit najaar. Geniet van deze lichtjesroutes en lichtfestivals!

Foto 1. Blob The Bulb - Jan Fabel & Dirk van Poppe. 2017. Foto: GLOW Eindhoven © Marco de Groot.

Sprookjesachtig decor tijdens GLOW Eindhoven

EINDHOVEN - Lichtstad Eindhoven transformeert ook van 10 tot en met 17 november tot één groot magisch kunstproject tijdens GLOW Eindhoven. Kijk met ingehouden adem naar gebouwen die waanzinnig mooi verlicht zijn, zoals de Catharinakerk en het Beursgebouw. Loop de 5 kilometer lange GLOW route en laat je meevoeren langs 32 lichtkunstwerken of doe mee aan de GLOW Run op zaterdag 17 november. Je hoeft geen ervaren hardloper te zijn om mee te doen - er is geen registratie maar het moet vooral 'fun' zijn. Ren in een beeldschoon decor en eindig in het Beursgebouw, waar Qmusic voor een vette preparty zorgt.

Amsterdam Light Festival 2018

AMSTERDAM - In ieder seizoen heeft Amsterdam zo z'n charme, maar tijdens het Amsterdam Light Festival van 29 november tot en met 20 januari 2019 is onze hoofdstad toch wel op z'n best. Ruim 35 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten dan de binnenstad van Amsterdam. Geniet van al het moois tijdens een boottochtje door de Amsterdamse grachten bij bijvoorbeeld Blue Boat Company die ook een speciale Kids Cruise aanbiedt.

Miracle of Lights in Slagharen

SLAGHAREN - Ook in Attractiepark Slagharen hoef je dit najaar niet in het donker te zitten. Van 3 oktober tot en met 6 januari 2019 wordt hier namelijk Miracle of Lights gevierd. Tijdens deze gezellige knusse lichtjesparade toveren duizenden lichtjes het pretpark om tot één grote sprookjeswereld. Geniet van kleurrijke lasers, dansende fonteinen, adembenemende projecties, vuurwerk, artiesten en leuke muziek.

Winter is Winter Efteling!

KAATSHEUVEL - Als de dagen korter worden en het weer kouder, ontwaakt er in de De Efteling een hele nieuwe wereld. Tijdens de Winter Efteling vanaf 12 november tot en met 31 januari 2019 geniet je in dit pretpark van adembenemende taferelen. Trek warme kleren aan en geniet met je lief of kids van een prachtige schaatsbaan, twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen als erwtensoep en warme knapperende vuurtjes.

China Light ZOO in dierentuin Antwerpen

ANTWERPEN - Bij onze zuiderburen waan je je deze winter in een magisch China. Tijdens China Light ZOO vanaf 30 november tot 13 januari 2019 zetten Chinese kunstenaars een prachtig lichtspektakel neer in ZOO Antwerpen. Verwonder je over tientallen verlichte Chinese objecten en de mythische verhalen.

Nog meer lichtgevende uitjes

  • Kom golfen op het glow-in-the-darkminigolfparcours bij Hollywood Glowgolf in Rotterdam.
  • Ben je in Eindhoven? Kom dan ook eens glowgolfen bij Glowgolf Eindhoven.
  • Ga een potje bowlen met glow-in-the-darkeffecten bij overdekt speelparadijs het Giga Konijnenhol in Beerze.
Foto 2. Windows- Daniel Margraf. Foto: GLOW Eindhoven © Bart van Overbeeke
Foto 3. Lichtgevende tulpen tijdens het Amsterdam Light Festival. Foto: Blueboat © Arjan Broek.
Foto 4. Anton Pieckplein in de Winter Efteling. Foto: © Efteling.
Maak een boottocht tijdens het Amsterdam Light Festival. Foto: Blueboat © Arjan Broek.
Laatst gewijzigd: 2019-01-16 15:39:56 · Gepubliceerd: 2017-09-18 10:58:25 - 5270