Wat is er te doen dit weekend?

Leuke evenementen en uitjes op 22, 23 en 24 september

UITagenda Redactioneel door
Foto 1. Kijk je ogen uit tijdens het Ambacht In Beeld Festival. Foto: Bram Kloos

archief oud artikel 21 september 2017 Toerisme Landelijk Ga lekker een dagje uit dit weekend! In Amsterdam en in de Achterhoek leer je alles over ambachten op een festival voor het hele gezin, in Brabant kun je 's nachts (!) op safari of door een pretpark dwalen en in Maastricht bekijk je de meest spraakmakende documentaires tijdens Docfest. Genoeg te doen dus! Bekijk de leukste evenementen op 22, 23 en 24 september en geniet van je weekend.

Ambacht in Beeld Festival

AMSTERDAM - Maak een etui van leer, pimp je eigen sieraad of beschilder een porseleinen bord. Tijdens het Ambacht In Beeld Festival op 23 en 24 september sta je ervan versteld hoe creatief je eigenlijk wel niet bent. De hele dag schuif je aan bij workshops en masterclasses en bekijk je demonstraties van vakmensen. De toegang is gratis, maar voor de meeste onderdelen moet je een ticket kopen. Voor kinderen zijn er aparte workshops, zoals een stoomcursus cocktails maken (volledig kidsproof uiteraard) of een Amsterdamse Stoeptegel versieren. Loop ook even langs het indrukwekkende Muizenhuis. Lampjes van doppen en een parketvloer van ijsstokjes: ook muizen Sam en Julia weten wat DIY betekent.

Hippe Happen Festival

ROSMALEN - Aan het strand vlakbij Den Bosch vind je dit weekend de foodtrucks, theaterwagens en picknicktafels van het Hippe Happen Festival van 22 tot en met 24 september. Drie dagen lang geniet je van allerlei optredens, activiteiten - en natuurlijk heerlijk eten. Test je dj-skills in de dj-bus, zwier op rolschaatsen over het strandje en geniet van poppentheater op wielen. De foodtrucks zijn open tot 's avonds laat, dus je hoeft heerlijk even geen boodschappen te doen dit weekend.

Afrikaanse sporen in Den Haag

DEN HAAG - Een workshop Afrikaanse sieraden maken, dansoptredens en storytellers: dit weekend beleef je een dag in Afrikaanse sferen in het Haags Historisch Museum tijdens Afrikaanse sporen in Den Haag. Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling 'Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof' is er op 23 september van alles te doen in het museum. Deborah Cameron, Miss Black Hair Nederland in 2016, is gastvrouw.

BrabantNacht

NOORD-BRABANT - Omdat het veel spannender is om 's nachts in een pretpark rond te lopen, op safari te gaan en door een museum te dwalen, organiseren de Brabanders de BrabantNacht op 23 september! Meer dan twintig toeristische attracties openen vanaf de schemering hun deuren, zoals de Efteling, Dierenrijk en Nationaal Park de Biesbosch. Boek een barbecue in de dierentuin, ga voor een tour door de Bavaria Bierbrouwerij of speel een potje golf op technomuziek. Er is van alles te doen!

Docfest Maastricht

MAASTRICHT - In Utrecht is het Nederlands Film Festival gestart, maar ook in Maastricht geniet je dit weekend van prachtige docu's: op 23 en 24 september strijkt het Docfest neer in de Limburgse hoofdstad. Een festival waar mooie, boosmakende en aangrijpende documentaires centraal staan. Genoeg stof tot nadenken - en tegelijkertijd gewoon lekker eten, virtual reality en yogasessies. Het festival is in principe gratis, maar voor documentaires moet je €4,- of €7,- betalen. Met een passe-partout van €22,50 kom je het hele weekend overal naar binnen.

Naoberdagen

LIEVELDE - Ook in de Achterhoek vieren ze feest dit weekend. Op 23 en 24 september organiseert Openluchtmuseum Erve Kots de Naoberdagen, waar je op verschillende themapleinen zo'n honderd ambachtsmensen, streekproducenten en sfeermakers tegenkomt. Op het Heerlijk en Eerlijk-plein kun je van alles proeven, op het Cultuur en Natuur-plein bewonder je allerlei demonstraties van oude én moderne ambachten en op het Hebbedingen-plein vind je genoeg leuke dingetjes om mee naar huis te nemen, zoals bloemen, kunst, sieraden en woonaccessoires.

Meer evenementen dit weekend

Foto 2. Geniet van het filmfestival in Maastricht. Foto: Docfest
Foto 3. Er is van alles te beleven tijdens de BrabantNacht. Foto: VisitBrabant
Foto 4. Openluchtmuseum Erve Kots verandert in een sfeervol festivalterrein. Foto: Naoberdagen

Laatst gewijzigd: 2017-09-21 11:57:16 · Gepubliceerd: 21 september 2017 - 1208