Op zoek naar geluk in de Maand van de Geschiedenis

Vier de Maand van de Geschiedenis |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Duik in oktober in onze geschiedenis

3 oktober 2017 Geschiedenis Arnhem, Gelderland De tijd van het jaar waarin onze historie in de spotlights staat, is weer aangebroken. Het is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische event van Nederland. Honderden organisaties werken samen om geschiedenis onder de aandacht te brengen met tentoonstellingen, festivals en televisieprogramma's. Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert het initiatief voor de zesde keer. Het thema is dit jaar Geluk: is onze zoektocht naar geluk echt iets van nu of waren mensen daar vroeger ook al mee bezig?

Foto 1. Foto: Maand van de Geschiedenis © Masha Bakker.

Activiteiten Maand van de Geschiedenis

Geschiedenis is er altijd, ook als er niet een speciale maand voor is. Meer weten over vroeger helpt ons de dingen van vandaag beter te begrijpen. Op meer dan duizend (!) plekken in heel Nederland komt onze geschiedenis in oktober tot leven. Volg unieke rondleidingen, bezoek festivals, leer meer over geschiedenis door spannende boeken en televisieprogramma's en ga zo maar door. De maand wordt feestelijk afgesloten met de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum op zaterdag 28 oktober. Bekijk alle activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis.

"Dit is precies de paradox van geluk. Het moment dat je het wilt begrijpen, dat je ernaar op zoek gaat, dan is het er niet meer", aldus historicus en auteur Felix Klos over het thema Geluk.

Volg de Reizende Reporters

Er is zo ontzettend veel te doen tijdens de Maand van de Geschiedenis, dat het niet gek is als je er eventjes keuzestress van krijgt. Je kunt waarschijnlijk niet overal bij zijn. Gelukkig zijn daar de Reizende Reporters! De hele maand gaan zij kriskras het land door om verslag uit te brengen van de leukste activiteiten. Zo ga je in vogelvlucht langs de hoogtepunten van het historische programma.

Foto 2. Foto: Maand van de Geschiedenis © Masha Bakker.
Foto 3. Foto: Maand van de Geschiedenis.
Foto 4. Foto: Maand van de Geschiedenis.

Laatst gewijzigd: 2017-10-04 09:55:30 · Gepubliceerd: 2017-10-03 16:55:11 - 648