Zo vier je kindvriendelijk Halloween

Activiteiten tijdens Halloween | Redactioneel door

Hier is Halloween niet eng, maar wel een beetje griezelig!

24 oktober 2018 Toerisme Landelijk Bloederige spookhuizen, afgehakte vingers en zombies die je achtervolgen. Halloween lijkt jaarlijks enger en meer duister te worden. Gelukkig zijn er in Nederland ook genoeg griezelige activiteiten voor kinderen (en volwassen helden op sokken!) waar je geen nachtmerries van krijgt. Ontmoet bijvoorbeeld griezels die vooral gezellig zijn of hol je eigen pompoen uit. Trick or treat!

Foto 1. Gezellige griezels bij Drouwenerzand. Foto: Drouwenerzand

Halloweenfeest in Julianatoren

APELDOORN - Ook dit jaar kun je in kinderpretpark Julianatoren een spectaculair Halloweenfeest vieren met een héél klein beetje griezelen. Maar het is vooral heel gezellig! Kom verkleed naar het prachtig versierde park, show je outfit op de Griezelcatwalk en maak kans op te gekke prijzen. Spook mee bij Jul’s Griezelfeest. Maak een tocht door het Griezeldoolhof. Dans de griezelpassen mee met Julia tijdens haar Halloween Dansles. En griezel mee tijdens de Spookshow "De spoken van Griezelstijn".

Vriendelijke griezels in Drouwenerzand

DROUWEN - Kalebassen, strobalen, uitgeholde pompoenen met lichtjes, maisstengels: Attractiepark Drouwenerzand ziet er heel anders uit tijdens Halloween! En ja, er lopen ook griezels rond. Maar wel gezellige griezels, die graag met je op de foto gaan. Ben je jonger dan twaalf, dan kun je ze ook ontmoeten in Huyze den Vilder. Tóch te eng? Ga dan naar de souvenirwinkel, haal een voordelige toverstaf en steek deze in de lucht om de griezels op afstand houden. Durfals boven de twaalf gaan natuurlijk het Halloweenhuis in en 's avonds het spectaculaire nieuwe Haunted House. Ga naar huis met een levensechte snee of schotwond uit het Wondencentrum om anderen de stuipen op het lijf te jagen!

Vrolijke Halloween in Tivoli

BERG EN DAL - Gaat clown Eddie de strijd het winnen van de heksen die zijn prachtige circus willen overnemen? En wat komt de mysterieuze koningin Victoria met haar piloot Jules doen in Tivoli? Kom jij daar achter? Kom het ontdekken in Amusementspark Tivoli tijdens de Halloweendagen in het park. En hol tussendoor je eigen pompoen uit. Na een heerlijke dag griezelen kun je samen met Tiffi en al haar griezelvriendjes de dag afsluiten tijdens Tiffi’s Griezelfeest. Dans mee met bekende griezelliedjes! Een mooi einde van een veilig en vooral vrolijk Halloweenfeest in Tivoli.

Maak je eigen griezelpompoen

NIEUW-WEERDINGE - Zo'n leuke en ook beetje griezelige pompoen, hoe maak je die eigenlijk? Dat leer je in een superleuke workshop pompoen uitsnijden bij de Pompoenerie. Schuif ook gezellig aan, reserveren hoeft niet. Je moet wel vier jaar of ouder zijn, want zo'n pompoen uitsnijden is best een werk.... Maar wel een heel erg leuk werk. En als het klaar is: lichtje erin en genieten van wat je hebt gemaakt. Kom je ook? De pompoenpof en pompoensoep staan al klaar.

Haal je heksen- of tovenaarsexamen

AMSTELVEEN - Denk je dat er een echte heks of tovenaar in je verscholen zit maar weet je dit niet zeker… Doe dan je heksen- of tovenaarsexamen op de Zomerbloemen Pluktuin. Wat heb je nodig: verkleed je als heks of tovenaar, voer verspreid over de tuin de tien aangegeven opdrachten uit en drink het speciale toverdrankje. Als je alle opdrachten uitgevoerd hebt ga je naar huis met het enige en echte toverdiploma. Gefeliciknapstaart!

Er zijn nog veel meer spannende en griezelige activiteiten in Nederland, speciaal voor gezinnen en (jonge) kinderen! Neem ook eens een kijkje bij alle andere uitstapjes die kids-proof zijn.
Foto 2. Halloween, dat is ook mooie 'griezelige' pompoenen maken. Foto: Amusementspark Tivoli
Foto 3. Ga naar het Halloween feest in Julianatoren. Mevrouw SuikerSPIN is er ook. Foto: Julianatoren

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-30 16:20:18 · Gepubliceerd: 2017-10-23 15:14:05 - 1909