Zo vier je kindvriendelijk Halloween

Activiteiten tijdens Halloween | Nieuws door

Hier is Halloween niet eng, maar wel een beetje griezelig!

24 oktober 2017 Toerisme Landelijk Bloederige spookhuizen, afgehakte vingers en zombies die je achtervolgen. Halloween lijkt jaarlijks enger en meer duister te worden. Gelukkig zijn er in Nederland ook genoeg griezelige activiteiten voor kinderen (en volwassen helden op sokken!) waar je geen nachtmerries van krijgt. Ga bijvoorbeeld langs bij een vervallen fort of hol je eigen pompoen uit. Trick or treat!

Foto 1. Uitgehakte pompoenen bij Drouwenerzand! Foto: Drouwenerzand

Halloween in Julianatoren

APELDOORN - Zoals altijd is er ook dit jaar in kinderpretpark Julianatoren een spectaculair Halloweenfeest te vinden. Pompoenen, kalebassen, doolhoven en het Spookslot staan de hele maand oktober weer op je te wachten. Halloween in kinderpretpark Julianatoren is vooral heel gezellig en maar een klein beetje griezelig. Leer de griezeldanspassen van Julia en Meneer Kaasschaaf of kom bibberen bij de show ‘De Spoken van Griezelstijn’ van Mevrouw Suikerspin.

Vriendelijke griezels in Drouwenerzand

DROUWEN - Vampierenpak, Dracula-tanden en heksenmuts? Check! Dit allemaal mag je meenemen naar Halloween in pretpark Drouwenerzand, als je tenminste onder de twaalf bent. Jonge kinderen tot twaalf jaar staan oog in oog met vriendelijke griezels in Huyze den Vilder. 's Avonds lopen oudere durfals kippenvel op in het Halloweenhuis, de Scare Zone en doolhof The Maze. Ga naar huis met een levensechte snee of schotwond uit het Wondencentrum om anderen de stuipen op het lijf te jagen!

Het spookt in Madurodam

DEN HAAG - Het spookt in Madurodam met Halloween! Maak kennis met het bekendste Haagse griezelverhaal, die van de Kop van Jut, tijdens de bijzondere voorstelling in de Spooktent op het Spookplein. Zo’n onschuldige kermisattractie is dit namelijk niet. Na al dat gebibber lust je vast wel iets lekkers. Of vind je misschien wel iets griezeligs in je eten? Daar kom je pas achter als het bord voor je neus staat..

Er gebeuren rare dingen bij Spookfort Pannerden

DOORNENBURG - Spookfort Pannerden heeft geen militaire status gekregen en raakt langzaam in verval. De soldaten die er wonen, hebben geen wapens meer en gaan op zoek naar andere, duistere middelen om mee te strijden. Een voor een verdwijnen ze, maar hoe komt dit? Ga op pad en vind de laatst overgebleven soldaat. Fort Pannerden is overdag spannend voor kleine, dappere helden. 's Avonds gaan de deuren open voor bezoekers boven de zestien jaar. Probeer maar eens niet bang te zijn in dit griezelige fort!

Hol je pompoen uit

AMSTELVEEN - Wat is Halloween zonder jack-o’-lantern? Precies, niks! Kom een mooie uitgeholde pompoen maken bij de Zomerbloemen Pluktuin. Kies de mooiste pompoen uit en ga met makkelijk en veilig gereedschap aan de slag. Klaar? Een kaarsje erin maakt je pompoen helemaal af! Tussendoor is er tijd voor een kleine pauze met limonade en chips, of ga voor een warm pompoensoepje of een lekker stuk taart.

Er zijn nog veel meer spannende en griezelige activiteiten in Nederland, speciaal voor gezinnen en (jonge) kinderen! Neem ook eens een kijkje bij alle andere uitstapjes die kids-proof zijn.
Foto 2. Kom Halloween vieren met Jul en Julia! Foto: Julianatoren
Foto 3. Meneer Kaasschaaf en Mevrouw Suikerspin. Foto: Julianatoren
Foto 4. Kom pompoenen uithollen in de Zomerbloemen Pluktuin. Foto: Zomerbloemen Pluktuin © Anne-Marie Fontijn.
Laatst gewijzigd: 2018-01-02 10:59:16 · Gepubliceerd: 2017-10-23 15:14:05 - 445