Uniek muziekfestival met gebarentolken en signdancers

MuteSounds Festival in Scheveningen |  
Nieuws door
Foto 1. MuteSounds is het eerste muziekfestival in Nederland speciaal voor doven en slechthorenden. Foto: 125Procent, MuteSounds.

Een muziekfestival voor doven: hoe zit dat?

25 oktober 2017 Opmerkelijk Scheveningen, Zuid-Holland Een biertje bestellen in gebarentaal, met behulp van een tolk leren flirten en zonder geluid dankzij een trilvloer toch je dansmoves kunnen laten zien. Dit weekend heeft De Pier in Scheveningen een primeur te pakken. MuteSounds is namelijk het enige culturele festival in Nederland dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden.

Dansen op een trilvloer

Op zaterdag 28 oktober is het de hele dag feest op De Pier. Het MuteSounds Festival is een gratis festival met extra aandacht voor doven en slechthorenden. Voor de duidelijkheid: horende mensen zijn dus ook gewoon welkom. De insteek van het event is om dove en horende bezoekers met elkaar in contact te brengen door leuke activiteiten. Zo zijn er gewoon muziekoptredens, maar wel met signdancers - dansers die de muziek, songtekst en emoties van optredens uitbeelden in gebarentaal. Je kunt ook samen de dansvloer op! Er liggen trilplaten zodat doven en slechthorenden ook mee kunnen dansen op het ritme.

Het MuteSounds Festival vindt plaats op zaterdag 28 oktober op De Pier in Scheveningen. Van 13:00 uur tot 23:00 uur is er een gratis dagprogramma. Vanaf 23:00 uur is de MuteSounds Afterparty met trilvloer en dansers. Voor de Afterparty betaal je € 5,- entree; het festival overdag is gratis.

Leer flirten in gebarentaal

De hele dag door zijn er allerlei gratis workshops en activiteiten, ook voor kinderen. Samen spelletjes spelen in de spelletjeshoek, bubbelvoetballen op het strand, dansen in een trildisco en ondertussen gebarentaal leren. Er zijn dove cabaretiers, er is straattheater en bij iedere bar bestel je in gebarentaal. Op deze manier zijn het de horende festivalbezoekers die zich een beetje aan moeten passen en ervaren hoe het is om een festival mee te maken zonder te 'praten'. Je kunt zelfs leren flirten in gebarentaal! Geen zorgen, er zijn genoeg gebarentolken aanwezig om je te helpen als je even een ongemakkelijk gesprek hebt omdat je er niet uit komt met de gebaren. Bekijk het complete programma van MuteSounds.

Ook leuk: de Sign Language Coffee Bar

Onlangs geopend in hartje Amsterdam: de Sign Language Coffee Bar van CtheCity. Hier bestel je in gebarentaal. Hoe? Bij de bar staat een touchscreen waarop bepaalde gebaren worden voorgedaan, zoals 'dank je', 'koffie' en 'to go'. Je kunt ook alvast online gebarentaal oefenen.
Foto 2. Overdag zijn er allerlei leuke activiteiten, ook speciaal voor kinderen. Foto: 125Procent, MuteSounds © Verkijk.nl.

Laatst gewijzigd: 2017-10-25 10:08:31 · Gepubliceerd: 2017-10-24 16:52:24 - 387