Hier moet je zijn voor de aankomst van Sinterklaas

Meer feestjes voor Sinterklaas | Nieuws door

De goedheilig man komt ook dit jaar weer naar ons land

7 november 2018 Cultuur Landelijk Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Wees erbij en zie hem zelf staan op het dek! Daarvoor moet je wel in de juiste haven zijn, op het juiste moment. DagjeWeg.NL zet zes leuke sinterklaasintochten voor je op een rij, zodat je Sint en Piet dit jaar niet mist!

Foto 1. 'Sinterklaas'. Fotograaf: Floris Looijesteijn. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

De landelijke intocht bij de Zaanse Schans

ZAANSTAD - Wacht samen met duizenden anderen en burgemeester Jan Hamming de goedheiligman op in Zaanstad op zaterdag 17 november! Hier is de landelijke intocht van de Sint en zijn leger van Pieten. Sint gaat aan wal bij De Zaanse Schans, waarna hij met de burgemeester naar het bordes van het voormalige gemeentehuis van Zaandam loopt. De Pieten maken er samen met de kinderen en veel pepernoten weer een feestje van. Dieuwertje Blok doet, zoals elk jaar, verslag in het Sinterklaasjournaal!

Bekijk hier een impressie van de sinterklaasintocht vorig jaar in Dokkum:

De lichtjesintocht in Medemblik

MEDEMBLIK - Na zijn officiële inkomst in Zaanstad reist Sinterklaas meteen door naar Medemblik. Wil je daar bij zijn? Neem dan een lampion of lichtje mee, zodat Sinterklaas er een geweldige en sfeervolle lichtjesintocht heeft! De Pakjesboot stoomt om 17:00 uur de Oosterhaven binnen. Rond 17:30 uur gaat iedereen met historische voertuigen, Pietenband, Crescendo, Drumband en Majorettes in een grote optocht via het centrum naar kasteel Radboud.

De intocht in Hoorn

HOORN - Tientallen pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk duizenden pakjes en pepernoten. Ja, Sinterklaas komt in stijl naar het mooie Hoorn op 17 november. Kom naar de haven om Sint op te wachten met alle andere fans. Daarna vertrekt Sinterklaas naar de Roode Steen en jij kan mee. Zorg ervoor dat je verkleed bent als Sint of Piet, want wie het mooist verkleed is krijgt in de Roode Steen een leuke prijs. Maar je verkleden is natuurlijk ook gewoon heel leuk!

De intocht in Nijmegen

NIJMEGEN - Hij komt, hij komt! Die lieve, goede Sint. Sint komt met stoomboot en paard Amerigo ook aan in Nijmegen, op 17 november. Hij en zijn Pieten zetten voet aan wal op de Waalkade. Van de leukste optredens tot snoep strooiende Pieten: het is dan één groot feest in de stad. Tijdens de intocht worden er Pietenboekjes uitgedeeld. Hierin staan o.a. liedjes, een looproute, opdrachten en een kleurplaat. Haal jij met dit boekje je pietendiploma in het Huis van Sinterklaas?

De intocht in Maastricht

MAASTRICHT - Schotse Pieten? Steltpieten? Ja, Sinterklaas komt met wel heel speciale Pieten naar Maastricht! Of eigenlijk komen deze Pieten al eerder, want je kunt genieten van hun capriolen vanaf 10:00 uur op de Kesselkade, terwijl je wacht op de stoomboot. Natuurlijk houdt Sinterklaas ook een rijtoer door de stad, naar het stadhuis. Ga ook gezellig mee met hem en de fietspieten. En scoor een handvol pepernoten bij de Pieten met een zak.

De intocht in Utrecht

UTRECHT - Bij Sinterklaas horen sinterklaasliedjes. Daarom ontvangt de stad Utrecht hem op zondag 18 november met heel veel muziek! De boot komt aan bij het Ledig Erf en vaart vervolgens door de grachten naar het centrum, tot aan de Weerdsluis. Hier gaan Sint en de Pieten aan wal en begeeft het gezelschap zich met jou richting het Domplein. Dat wordt een vrolijke tocht, wat je hoort overal muziek. Van speciale instrumenten tot vrolijke optredens. Op het Domplein barst het feest helemaal los.

Meer Sinterklaasfeestjes?

  • Kijk snel of Sinterklaas ook een intocht viert in jouw stad;
  • Dans mee met Discopiet in het land van Jan Klaassen. Je herkent hem aan zijn glitters. Dat wordt swingen;
  • Of vaar mee met Sinterklaas in Maastricht;
  • Help jij Professor Plons met het zoeken naar de vier missende chocoladeletters in de containers van het Maritiem Museum?
  • Bezoek het pop-up Sinterklaasmuseum en leer alles over het sinterklaasfeest;
  • De lootjes zijn getrokken, een idee voor een surprise heb je al maar wat moet je nou toch voor cadeau geven op pakjesavond? Ga nog even lekker winkelen om inspiratie op te doen;
  • Nog nooit een surprise gemaakt? Volg dan een workshop;
  • Kun je niet wachten? Het Sinterklaasjournaal is vanaf 12 november elke avond vanaf 18:00 uur te zien op NPO Zapp.
Foto 2. Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Foto: Stichting Binnenstadsmanagement Hoorn.
Foto 3. 'Sinterklaas'. Fotograaf: LordFerguson. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com
Laatst gewijzigd: 2018-11-13 12:18:01 · Gepubliceerd: 2017-11-02 22:19:57 - 1431