1

Hier moet je zijn voor de aankomst van Sinterklaas

Sinterklaasintochten! Op deze locaties komt de goedheiligman aan

Activiteiten en uitstapjes met Sinterklaas Redactioneel door
Foto 1. 'Sinterklaas'. Fotograaf: Floris Looijesteijn. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

archief oud artikel 7 november 2019 Cultuur Landelijk Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan - of liever, de stoomtrein. Sint en kornuiten komen namelijk dit jaar niet 'officieel' per boot aan, maar per trein. Echt een forens hè, die Sint. Maar waar komen zijn hulp-Sinten dan aan, en hoe? DagjeWeg.NL zet de leukste sinterklaasintochten van 2019 voor je op een rij, zodat we de goedheiligman en z'n pieten met open armen kunnen ontvangen (en lekker veel strooigoed mee naar huis kunnen nemen).

Landelijke Sinterklaasintocht in Apeldoorn

APELDOORN - De Landelijke Sinterklaasintocht is dit jaar op zaterdag 16 november in Apeldoorn. Hier komt Sint om 12:00 uur op het station aan, waarna hij en z'n pietengevolg via de Hoofdstraat richting het Raadhuisplein gaan, waar een groot Pepernotenfeest is. Tussendoor stoppen ze bij de Onze Lieve Vrouwekerk en op het terrein tegenover de McDonald's voor leuke optredens. Sint wordt welkom geheten door burgemeester Petra van Wingerden-Boers en natuurlijk is het Sinterklaasjournaal van de partij om het heuglijke moment live uit te zenden. De intocht duurt tot 13:15 uur.

Intocht Sinterklaas in Amsterdam

AMSTERDAM - Doet de 'echte' Sint in Apeldoorn een snelle ronde van anderhalf uur, voor de intocht in Amsterdam reizen Sint en Piet bijna de hele dag de stad door. Op zondag 17 november trekt Sinterklaas met zijn pieten posse vanaf 10:00 uur tot 15:30 uur de stad door. Hier komt Sint wel echt met de boot en gaat hij aan wal per koets en te paard verder.

Intocht Sinterklaas in Hoorn

HOORN - De intocht van Sinterklaas in Hoorn op zaterdag 16 november is extra feestelijk! Sint komt per boot aan op de Oude Doelenkade en gaat dan met zijn schimmel en zijn pieten de straten door. Smeuïg detail is dat de boot van Sint ook echt dé enige echte stoomboot is. Die was nog beschikbaar, aangezien de 'echte Sint' in Apeldoorn per trein aankomt. Tip voor kinderen: kom verkleed! Wie het leukst verkleed is, krijgt namelijk een prijs. Tijdens de intocht lopen er spionpieten rond die de leukste kostuums eruit pikken. Er is ook een feestelijke Pieten Brass Band. De intocht begint om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 13:00 uur.

Intocht Sinterklaas in Nijmegen

NIJMEGEN - Hij komt, hij komt! Die lieve, goede Sint. Sint komt in Nijmegen aan op zaterdag 16 november, om 13:00 uur. Hij zet voet aan wal op de Waalkade. Vanaf de Waalkade trekken Sint-Nikolaas en kornuiten via de Koningsstraat en Molenstraat naar de Grote Markt. Van de leukste optredens tot snoep strooiende pieten: het is één groot feest in de stad!

Intocht Sinterklaas in Maastricht

MAASTRICHT - Schotse pieten? Steltpieten? Ja, Sinterklaas komt met wel heel speciale pieten naar Maastricht! Of eigenlijk komen deze pieten al eerder, want je kunt al vanaf 10:00 uur van hun capriolen genieten op de Kesselkade, terwijl je wacht op de stoomboot. Natuurlijk houdt Sinterklaas ook een rijtoer door de stad, naar het stadhuis, waar hij van 12:45 uur tot 13:45 uur is. Van 14:30 uur tot 15:45 uur houdt Sint audiëntie in winkelcentrum Brusselsepoort. Het perfecte moment voor een foto of handtekening!

Intocht Sinterklaas in Utrecht

UTRECHT - Bij Sinterklaas horen pieten met speciale talenten, die vaak de gekste acrobatische capriolen uit moeten halen om pakjes af te leveren. Daarom ontvangt de stad Utrecht Sint en Piet op zondag 17 november met heel veel show! De intocht heeft dit jaar namelijk als thema 'CIRCUS'. Dus overal door de stad zie je indrukwekkende, vrolijke optredens speciaal voor Sinterklaas. Het event start om 11:00 uur, waarna Sint op zijn trouwe Amerigo met de pieten in zijn kielzog door de stad trekt.

Intocht Sinterklaas in Leeuwarden

LEEUWARDEN - Als een prins komt Sinterklaas aan in Leeuwarden, in de Prinsentuin! Om 13:00 uur meert de goedheiligman in hartje Ljouwert aan en wordt hij verwelkomd door de immer vrolijke Blije Bart en hordes kinderen, ouders en pakes en beppes. Voorgaande jaren waren er zelfs pieten op flyboards, die als stuntmannen over het water scheurden. Na het warm welkom in de Prinsentuin trekken Sint en pieten de stad in.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Foto: Stichting Binnenstadsmanagement Hoorn.
Foto 3. 'Sinterklaas'. Fotograaf: LordFerguson. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

Laatst gewijzigd: 2022-11-15 12:25:58 · Gepubliceerd: 7 november 2019 - 2451