1

Een magisch lichtfeest in ZOO Antwerpen!

Een magisch en kleurrijk China Light in België.

China Light in ZOO Antwerpen Nieuws door
Foto 1. Ontdek mooie lichtgevende creaties. Foto: Jonas Verhulst © ZOO Antwerpen

archief oud artikel 13 november 2017 Toerisme Antwerpen, Antwerpen De Chinezen zijn dol op dieren, blijkt bij het lichtfeest China Light. Draken, tijgers en panda's passeren de revue. Een betere plek voor het lichtfeest voor het Chinees Nieuwjaar dan een dierentuin is er dan ook niet. China Light ziet dit jaar, net als vorig jaar, het licht op het grondgebied van onze zuiderburen: in ZOO Antwerpen! Ga jij een kijkje nemen?

Een magisch spektakel

Ook dit jaar belooft China Light weer een onvergetelijk en magisch spektakel te worden met honderden reusachtige lichtobjecten. Er zijn kleurrijke bloemen, dieren en andere voorwerpen te zien, verspreidt door ZOO Antwerpen. Het unieke Chinese festival, gemaakt door Chinese kunstenaars, verlichtte de Antwerpse dierentuin vorig jaar ook al. Het bleek een overweldigend succes met meer dan 140.000 bezoekers!

Geen idee wat je kunt verwachten? Dit is een terugblik op vorig jaar:

De magie van het Oosten

Terwijl het buiten donker is, voelt het toch warm aan in ZOO Antwerpen door alle lichtobjecten. Het lijkt wel of de warmte uit het Oosten is overgewaaid naar het koude België. Wil je hier extra van genieten? Ga dan als voorafje voor een China Light-Menu met Chinese ingrediënten. Wat dacht je van tataki van rund met wakamé, geroosterde uitjes en soya als voorgerecht, tom kha tofu met combava, paksoi en shiitake als hoofdgerecht en ananassorbet met dragonsiroop en amandelkoek als nagerecht? Voor kinderen zijn er speciale kindermenu's, met beignets van kabeljauw en gevulde paprika.

Alles op een rijtje:

  • China Light is van 1 december 2017 tot en met 14 januari 2018 te bewonderen in ZOO Antwerpen.
  • Tickets kosten € 15,00 voor volwassenen en € 12,00 voor kinderen van drie tot zeventien jaar oud. Kinderen onder de drie jaar mogen gratis naar binnen. Heb je een abonnement op ZOO Antwerpen of ben je student? Dan krijg je korting!
  • Ontdek meer leuke lichtjesfestivals en lichtjesroutes!
Foto 2. Woeste draken van licht. Foto: Jonas Verhulst © ZOO Antwerpen
Foto 3. Pinguïns van licht vind je in ZOO Antwerpen. Foto: Jonas Verhulst © ZOO Antwerpen
Foto 4. Een warm welkom! Foto: Jonas Verhulst © ZOO Antwerpen

Laatst gewijzigd: 2017-11-13 11:50:43 · Gepubliceerd: 2017-11-07 16:49:27 - 1475


-advertentiepositie-