Zwijmelen op het SuikerZoet FilmFestival

SuikerZoet FilmFestival 2018 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Feelgoodfilms op bijzondere locaties

12 november 2018 Cultuur Schiedam, Zuid-Holland Zwijmelen, een traantje wegpinken en met een big smile de zaal uit. Van het SuikerZoet FilmFestival word je blij! Het filmfestival vertoont vanaf 15 tot en met 18 november op twaalf historische locaties in Schiedam alleen maar feelgoodfilms. Soms mierzoet, soms bitterzoet, maar altijd hartverwarmend. Extra feelgood: het is een gratis filmfestival.

Foto 1. Bekijk gratis feelgoodfilms op bijzondere locaties in Schiedam. Foto: SuikerZoet FilmFestival.

Meer dan honderd gratis films

Een film kijken in een museum, een oud pand of in de kerk. Tijdens het SuikerZoet FilmFestival kijk je de mooiste feelgoodfilms terwijl je verborgen pareltjes van Schiedam ontdekt. Ook al is de naam van het evenement mierzoet, de films zijn vaak eerder bitterzoet. Maar wel happy en hartverwarmend genoeg om weer blij naar huis te gaan. Zoals The shape of water, een sprookjesachtig verhaal met een weergaloze vormgeving. Maar er zijn nog veel meer bijzondere films.

Minder bekende must sees

Er pronken meer bekende Hollywoodproducties op het gratis filmprogramma, zoals de komedie Book Club met bekende actrices Diane Keaton en Jane Fonda. En The Post van Steven Spielberg, met een schitterende Meryl Streep en Tom Hanks. Hun karakters moeten tijdens de oorlog in Vietnam beslissen of ze bij de krant The Post publiceren over de geheime militaire Pentagon Papers. Ook uit Amerika, maar met de roots in Engeland: Janneman Robinson, waarin de volwassen Janneman een bezoek krijgt van zijn oude vriend Winnie de Poeh. Maar welke minder bekende films mag je absoluut niet missen? Omdat er zo'n 130 films zijn en de keuzestress je spontaan om het hart kan slaan, zet DagjeWeg.NL enkele aanraders op een rij.

  • 7 Giorni: Italië, een eiland en een verboden liefde. Deze film heeft alle ingrediënten voor een romantisch verhaal, maar wat doe je met de impact die het heeft op de mensen om je heen? Wenneker Cinema 2, 18 november, 16:15 uur;
  • Au Revoir Là-Haut: pure filmmagie uit Frankrijk over de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog op twee mannen. Speels, prachtig en schrijnend. Beurszaal in de Korenbeurs, 17 november, 21:45 uur;
  • Benzinho: Deze familie uit Rio de Janeiro heeft misschien niet veel, maar wél elkaar. Maar dan krijgt de oudste zoon een aanbieding om professioneel te voetballen bij een club in... Duitsland. Wenneker Cinema 2, 17 november, 21:45 uur;
  • Loving Vincent: een prachtig vormgegeven animatie over de het leven van Vincent en over de raadsels rond zijn dood. Zie de mensen uit de schilderijen van Van Gogh lopen door zijn landschappen, straatjes en cafés. Caiway Zolderbioscoop, 17 november, 22:00 uur.
  • Niemand in de Stad: drie studenten in Amsterdam komen erachter dat verantwoordelijkheid bij het leven hoort. En wie zijn ze nu werkelijk?Grote Kerk, 15 november, 20:30 uur.
  • The Disaster Artist: of hoe het leven soms vreemder kan zijn dan een verzonnen verhaal. En ook nog hilarisch! Een komedie over het maken van een film. St. Joris Doele, 17 november, 19:00 uur.

Extra feestelijk filmfestival

Een filmfestival waar je gratis feelgoodfilms op bijzondere locaties kunt kijken is sowieso al bijzonder. En bij sommige films is dit jaar zelfs livemuziek: je kunt bijvoorbeeld The Phantom of the Opera kijken terwijl er live orgel wordt gespeeld. Geen mooiere setting hiervoor dan de Grote of Sint-Janskerk. Tijdens de veertiende editie van het filmfestival zijn er ook weer leuke filmfeestjes. De uitreiking van ‘De Zilveren Traan’ voor de beste korte film is een echte happening en er zijn dit jaar maar liefst twee after party’s. Friday Night clubbing, in Bibliotheek Korenbeurs op vrijdagavond en de traditionele afterparty op zaterdagavond in de St. Joris Doelen. Natuurlijk is er ook weer een Kinderfestival tijdens het SuikerZoet FilmFestival!

Tip: check je stoel online

Je kunt geen stoelen reserveren, dus vol is vol. Als je op je telefoon de website van het SuikerZoet FilmFestival opzoekt en een film intikt, zie je hoeveel stoelen er live nog vrij zijn. Bekijk het complete filmprogramma van SuikerZoet FilmFestival.
Foto 2. De kerk als bioscoop: SuikerZoet FilmFestival is anders dan anders. Foto: SuikerZoet FilmFestival.

Laatst gewijzigd: 2018-11-13 10:49:16 · Gepubliceerd: 2017-11-10 11:02:55 - 634