1

Beleef een nostalgische winterdag in het Openluchtmuseum

Schaatsen, sleeën en een winterkermis in het Nederlands Openluchtmuseum

Bestel tickets met 25% korting voor de winter in het Openluchtmuseum Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Maak de donkere dagen gezellig in het Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

archief oud artikel 4 december 2017 Toerisme Arnhem, Gelderland De bomen verliezen meer en meer blad, de dagen zijn steeds kouder en de nachten steeds langer. Het is zover: de winter staat voor de deur! Heb jij ook zo'n zin om weer te genieten van het gezelligste jaargetijde? Kom smullen van winterse lekkernijen en warm je handen aan een lekkere kop warme chocomel. Heerlijk na een rondje over de ijsbaan of een razendsnelle afdaling van de sleebaan in de koude winterlucht. Beleef dit alles van 9 december tot en met 21 januari in het Nederlands Openluchtmuseum!

IJskoud genieten

Wie het koud heeft, warmt zich snel op met iets actiefs! Kom met je familie en vrienden rondjes zwieren over de schaatsbaan tijdens de winter in het Nederlands Openluchtmuseum van 9 december tot en met 21 januari en laat zien wat je in huis hebt. Schaatsen zijn gratis te leen bij de schaatsbaan, die ook in de vroege avonduren nog open is. Hou je van wat snellere ijspret? Ga dan in volle vaart van de ijsbaan naast de grote molen! Waag daarna een sprong terug in de tijd en ga naar de ouderwets gezellige kermis op het Zaanse plein. Word fanatiek en speel samen, of tegen je vrienden en familie in de 'Vroolijke keuken' of met de kop van Jut.

Opwarmen met een appelflap en chocomel

Honger gekregen na al deze winteractiviteiten? Dan kun je zowel bij de schaatsbaan als op het Zaanse plein iets lekkers komen eten. Kom naar de ouderwets lekkere koek-en-zopietent en warm jezelf op met een kop chocomel, een glaasje glühwein, of als je honger hebt, een appelflap. Voor de stevigere trek loop je door naar het friethoes of de poffertjeskraam om het oer-Hollandse eten je te laten smaken. In de Griendwerkershut op het Zaanse plein worden aardappels met kaantjes gebakken op 'vuurduveltjes', die werden gebruikt door trekarbeiders. Kinderen mogen helpen en ook proeven mag! In de vakwerkschuur komt de heerlijke geur van het stroop koken je tegemoet. Hier wordt stroop gemaakt zoals mensen dat vroeger deden. Ook hier mag je gerust even proeven. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook stroop voor thuis verkrijgbaar.

Wat deed je vroeger tegen wintertenen?

Vroeger beleefde men de winter heel anders dan tegenwoordig. Waarom gingen kinderen juist in de winter naar school? Wie breide de sokken en welk spel speelden kinderen in de kou? Ga op expeditie in het museumpark en ontdek en beleef wat gezinnen vroeger in de winter deden. Altijd al willen weten wat mensen vroeger deden als zij last hadden van een loopneus of wintertenen? Kom naar de kruidentent en leer alles over oude huismiddeltjes en recepten die men vroeger gebruikte tegen vervelende winterse kwalen.

Bestel tickets met 25% korting

Foto 2. Trek in koek en zopie? Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 3. Samen een rondje op de schaats op de ijsbaan in het Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 4. Wie gaat het hardst naar beneden op de sleebaan? Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 5. Een winters dagje uit voor het hele gezin. Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 6. Een schitterend Oudhollands decor. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Laatst gewijzigd: 2017-12-06 10:59:42 · Gepubliceerd: 2017-11-28 09:27:55 - 1143


-advertentiepositie-