Word een prinses, tekenaar of sieradenmaker in de kerstvakantie

Bekijk alle kerstvakantie activiteiten in Museum Het Valkhof |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Kerstvakantie boordevol kinderactiviteiten in Museum Het Valkhof

11 december 2017 Cultuur Nijmegen, Gelderland In de kerstvakantie is de Sint allang vertrokken, maar weet je hoe hij eigenlijk voor het eerst naar Nederland kwam? Museum Het Valkhof laat het hele verhaal zien van Sint Nicolaas en organiseert in de kerstvakantie allerlei activiteiten voor kinderen. Maak je eigen tentoonstelling of kom tijdens de Prinsessendagen in je mooiste koninklijke outfit. Een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

Foto 1. Aan de slag in de kerstvakantie in Museum Het Valkhof. Foto: Museum Het Valkhof / © Stef Verstraaten

Kerstvakantie in Museum Het Valkhof

Binnen is het warm en behaaglijk en staat de warme chocolademelk klaar. Museum Het Valkhof maakt er een feestje van in de kerstvakantie! Voor kinderen van alle leeftijden staan er allerlei activiteiten op het programma. Iedere dag kun je zelf een tentoonstelling samenstellen met voorwerpen uit de collectie van Museum Het Valkhof. Trek een schort aan en kies zelf wat je wilt tentoonstellen. Klaar? Dan maak je met een app een tentoonstellingsposter van jouw expositie! Benieuwd wat je nog meer kunt doen tijdens kerstvakantie in Museum Het Valkhof? Dit, en nog meer, staat er op het programma:

  • Prinsessendagen - Kom op 10, 17, 27 december of op 7 januari in je mooiste koninklijke outfit naar het museum. Tijdens de speciale Prinsessendagen kun je luisteren naar sprookjesverhalen, je laten schminken en alles ontdekken over de oosterse prinses Theophanu.
  • Kinderworkshop sieraden maken - Samen met sieraadontwerper Koen Jacobs maken kinderen op 27 december hun eigen sieraad. Ondertussen komen ouders en begeleiders alles te weten over de sieraden in de actuele tentoonstelling van het museum.
  • Koekjes bakken in het Museumcafé! Op 28 december bakken kinderen de lekkerste koekjes. En het blijft natuurlijk niet bij bakken; het leukste is het opeten...
Nieuwsgierig naar alle activiteiten? Dit is er te doen in de kerstvakantie in Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Activiteiten voor de hele familie

Ook volwassenen genieten tijdens de kerstvakantie van een bezoek aan Museum Het Valkhof. Ontdek wat de bodem van Gelderland herbergde en bewonder de 25 topstukken uit het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten, die nu in het museum te zien zijn. Bij de fascinerende vogelvluchttekening van Nijmegen, gemaakt door Ben Luderer, neemt iedereen de tijd om het nauwkeurige tekenwerk te waarderen. Bespeel daarnaast het werk van de talentvolle Nuni Weisz; bekijk de sieraden van de beste jonge internationale ontwerpers geselecteerd door galerie Marzee en geniet van de bijzondere installatie 'De kunst van het ambacht'.

Kerstvakantie in Museum Het Valkhof

Van 23 december 2017 tot en met 7 januari 2018.
Dagelijks geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.
Toegang: € 11,- voor volwassenen en € 5,50 voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar.
Bekijk alle activiteiten in kerstvakantie voor aanvullende informatie.
Foto 2. Ontdek nieuwe dingen in het museum. Foto: Museum Het Valkhof / © Stef Verstraaten
Foto 3. Een dagje met het hele gezin in Museum Het Valkhof. Foto: Museum Het Valkhof / © Stef Verstraaten
Foto 4. Stel je eigen tentoonstelling samen. Foto: Museum Het Valkhof / © Stef Verstraaten
In de kerstvakantie staan er allerlei workshops op het programma. Foto: Museum Het Valkhof / © Stef Verstraaten
Bekijk de familietentoonstelling Nicolaas en de prinses uit het Oosten. Foto: Museum Het Valkhof

Laatst gewijzigd: 2017-12-11 17:08:39 · Gepubliceerd: 2017-12-05 11:38:29 - 473