De leukste dagjes uit dit weekend

Wat is er te doen? | Redactioneel door

De leukste activiteiten en evenementen van dit weekend

7 december 2017 Toerisme Landelijk Sint vertrekt weer met stoomboot en kornuiten richting Spanje, dus kunnen we ons nu écht ongegeneerd verheugen op de kerstdagen. Er zijn genoeg kerstmarkten, romantische tentoonstellingen en voordelige uitjes waarmee je in de winterse sferen komt. Wij maakten een overzichtje voor je voor dit weekend. Dit is er te doen op zaterdag en zondag. Fijn weekend!

Foto 1. Het sfeervolle Sneek is dit weekend extra gezellig! Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Stralende winteretalages

DEN HAAG - De binnenstad van Den Haag is vanaf dit weekend mooier dan ooit tijdens het winterevenement TINK Amazing Shop Windows. Vanaf 8 tot en met 25 december zie je voor het zesde jaar op rij in de stad de mooiste winkeletalages, met dit jaar als thema Stars. TINK is een etalagewedstrijd: winkelende dagjesmensen kunnen routes lopen langs alle etalages in de stad en vervolgens stemmen op hun favoriet. Stemmers maken kans op een shoptegoed van €150,- als beloning. Op 21 december worden de winnaars bekendgemaakt. Grappig: in een van de etalages is Tinkerbell verstopt. Wie haar vindt, maakt kans op een andere mooie prijs.

Groningen is extra romantisch

GRONINGEN - Vanaf 9 december is Groningen extra romantisch. Dan opent de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner in het Groninger Museum. Bewonder landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Bereid je voor op dramatische uitzichten over woeste zeeën, vredige velden en andere romantische momentopnames die gezwijmel oproepen. Ook een Groningse aanrader voor romantici: de expositie Ook Romantiek, vol moderne kunst, mode en design.

Ouderwets gezellige winter

ARNHEM - Vier de winter in het Nederlands Openluchtmuseum met 25% korting! Vanaf 9 december vind je er een schaatsbaan, sleeglijbaan en een ouderwetse kermis op het Zaanse plein, helemaal in winterse sferen. Warm jezelf op met een kop chocolademelk, een glaasje glühwein of een dampende appelflap. Ook ontdek je in het museumpark hoe gezinnen vroeger de winter doorbrachten en hoe ze winterse kwalen als loopneuzen te lijf gingen. Beleef een ouderwets gezellige winterdag!

Kerstshoppen in de kasteeltuin

BAARN - Gepofte kastanjes, glühwein, brocante, antiek, kerststukjes, kerstkoren. Zucht, zwijmel. Het is een warm welkom op Kasteel Groeneveld! Kom op 9 en 10 december kerstshoppen op de Brocante KasteelFair Baarn in de tuinen van Kasteel Groeneveld. Je bent ook welkom in het kasteel, om een kijkje in alle vertrekken te nemen. De hele dag door kom je in de kerststemming en smul je winterklassiekers zoals chocolademelk met slagroom en geroosterde marshmallows. Er zijn zo'n zeventig kraampjes waar je kunt winkelen en alle standhouders zijn speciaal op zoek gegaan naar de mooiste verborgen schatten om tijdens de donkere dagen cadeau te doen (aan een ander of aan jezelf).

Op en top winter in Sneek

SNEEK - Op 9 en 10 december is het Kerst in Sneek! Niet officieel natuurlijk, maar de Friese stad is het hele weekend extra kerstig en gezellig. Alle winkels zijn in de kerstsferen ingericht en in bijna elke winkel is wel iets leuks te beleven. De straten zijn bezaaid met kraampjes, lichtjes, versieringen, kerstbandjes en kerstkoren en er is een gezellige kermis én een kinderboerderij in het centrum. Wil je in de feeststemming komen en Sneek op z'n mooist bewonderen, dan weet je waar je dit weekend moet zijn. En als je er dan toch bent, check dan gelijk wat er nog meer is te doen in Sneek.

Ook interessant

Foto 2. Een winterse klassieker: de sleebaan van het Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 3. Peter Christian Skovgaard, Uitzicht op de zee vanaf Møns Klint, 1850, 144 x 185 cm, Skovgaard Museum, Viborg, Denmark. Foto: © Lars Guldager
Laatst gewijzigd: 2017-12-07 12:24:56 · Gepubliceerd: 7 december 2017 - 516