Leer skiën als een prof in één van deze indoor skihallen

Vijf arrangementen voor een zorgeloze wintersportvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Beleef het wintersportgevoel in Nederland

13 december 2017 Sport Landelijk Zjoef, wie komt daar op zijn achterste voorbij op die piste in Oostenrijk? Jij, zonder ski-ervaring! Je wilt natuurlijk niet het onderwerp van spot zijn tijdens je eerste wintersportvakantie. Neem het zekere voor het onzekere en oefen in één van deze indoor skihallen in de buurt. Ga je op vakantie als een prof de berg af!

Foto 1. Ga skiën samen met vrienden! Foto: SnowWorld.

1. Onbeperkt bier en buffet in Bottrop

Winters dagje uit mét sneeuw

Als het gaat over indoor skihallen, is Alpincenter Bottrop wel één van de bekendste. In deze indoor skihal net over de Duitse grens, suis je van de langste overdekte piste van de wereld! Beginners of kinderen oefenen de basisvaardigheden in het beginnersgedeelte, terwijl gevorderden een sterk staaltje skiën laten zien op de stijle piste met verschillende bochten. Maar het leukst aan Bottrop is het all-in arrangement, waarbij je onbeperkt mag genieten van lekkere hapjes en drankjes. Smullen!

Behalve indoor skibanen, zijn er ook outdoor skibanen in Nederland! En dat zijn er meer dan je van ons kikkerlandje zou denken. Bekijk alle in- en outdoorskibanen in Nederland.

2. Stijlste indoorpiste van Europa in Zoetermeer

De stijlste indoorpiste van Europa uitproberen? Ga naar SnowWorld Zoetermeer! De kraakverse sneeuw knerpt onder je ski’s als je de afdaling waagt van driehonderd meter. Drink een lekker biertje in de sfeervolle après-ski en proef van de traditionele wintersportgerechten. In het kinderland zijn de kids met ski’s en sleetjes in de weer om ook alvast het wintersportgevoel te krijgen. De perfecte voorbereiding voor een wintersportvakantie met het hele gezin.

3. Wintersportdorp in Landgraaf

Met vijf pistes en acht liften zijn er ontelbare afdalingen mogelijk in SnowWorld Landgraaf. Kun je al goed skiën en zoek je wat meer uitdaging? Test je freestyle-vaardigheden in het funpark! Maak jumps en tricks en verleg je grenzen met obstakels, schansen en rails. Leuk om te weten: SnowWorld Landgraaf heeft de enige indoor FIS-Rensstrecke piste in de wereld. Op deze piste van 500 meter lang worden World Cup wedstrijden georganiseerd.

4. Rodelen, snowboarden of skiën in Neuss

Je moet er iets verder voor rijden, maar dat is je bezoek aan dit overdekte skiparadijs meer dan waard! In Skihalle Neuss (net onder Düsseldorf) geniet je 365 dagen per jaar van de sneeuw. De skilift brengt je naar boven, waarna het feest kan beginnen. Zoef van de langste skipiste met een helling van 28% of oefen eerst even op de beginnerspiste. Heb je het skiën na een paar uur wel gezien? Ga dan rodelen of snowboarden!

5. Gezellig skiën in Westerhoven

Ga lekker lunchen of dineren met uitzicht op de besneeuwde pistes. Als je ergens een wintersportgevoel krijgt is het wel in Montana Snowcenter in Westerhoven! Montana Snowcenter is de kleinste skihal van Nederland maar is daarom dus extra gezellig. Kom je met meer dan 25 personen? Ga dan gezellig samen barbecueën of eet je buikje rond bij het buffet.

6. Kraakverse sneeuw in Den Haag

Als je een dagje wilt skiën in De Uithof in Den Haag kun je je maar beter dik aankleden! Hier word je met de temperatuur van -10 graden niet alleen voorbereid op het skiën, maar ook op de kou in het wintersportgebied. De temperatuur heeft nog een groot pluspunt: de sneeuw is altijd kraakvers! Voor kinderen en beginners zijn er twee bandliften, waardoor de wachttijd blijft beperkt.

Vergelijk de verschillende indoor skihallen en kies jouw favoriet!
Foto 2. Ook kinderen kunnen leren skiën in een indoor skihal! Foto: SnowWorld.
Foto 3. Prik een vorkje mee in één van de restaurants. Foto: SnowWorld.
Foto 4. Liever leren snowboarden? In de meeste indoor skihallen kan dat ook. Foto: SnowWorld.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-02-06 10:05:49 · Gepubliceerd: 2017-12-13 13:38:13 - 819