1

Hier tel je af naar 2020 - met gratis vuurwerkshows

Sluit het jaar af met een knallend feestje

Uitjes in de kerstvakantie Nieuws door
Foto 1. Vier oud en nieuw met een spectaculaire vuurwerkshow! Foto: Pexels.com.

archief oud artikel 28 december 2019 Toerisme Landelijk Op de bank aftellen bij een tv-programma van met een bak oliebollen op schoot heb je nu wel gezien. Kom van die bank af en ga het huis uit. Er is zoveel leuks te doen tijdens oud en nieuw! Een paar tips om je laatste dagje uit van 2019 mee te vullen én om het nieuwe jaar goed mee te beginnen.

Het Nationale Aftelmoment in Den Haag

DEN HAAG - Kom van de bank af en beleef het Nationale Aftelmoment in Den Haag rondom het Binnenhof en de Hofvijver. Op 31 december wordt hier vanaf 22:00 uur tot na middernacht een feestje gebouwd en iedereen is welkom. Geniet van drankjes, muziek, een lichtshow en natuurlijk een spetterende vuurwerkshow. Het feest wordt live uitgezonden op NPO 1. Tip: wees op tijd, want het wordt druk: de organisatie verwacht letterlijk duizenden mensen. En nog een leuk feitje: de locatie is al honderden jaren een podium voor vuurwerkshows. Dit werd rondom de Hofvijver in de achttiende eeuw ook al gedaan!

Het Nationale Vuurwerk x 3 in Rotterdam

ROTTERDAM - De Erasmusbrug is als vanouds het middelpunt van Het Nationale Vuurwerk, de grote vuurwerkshow die live op RTL wordt uitgezonden tijdens oud en nieuw. Vanaf 22:30 klinken de grootste hits van 2019. Zing mee, zoek een plekje langs de kade en begin vlak voor middernacht af te tellen samen met duizenden andere toeschouwers. Om 00:00 uur barst het vuurwerk los, wat tien minuten lang de hemel zal verlichten. Tegelijkertijd start de vuurwerkshow op de twee nieuwe locaties van het Nationale Vuurwerk: Hoek van Holland en Nesselande. Het programma is op de drie locaties hetzelfde en overal geldt: zorg zelf voor de champagne, want er is geen horeca.

Aftellen in Apeldoorn

APELDOORN - Op het Marktplein in Apeldoorn barst om 23:00 uur het feest los; om 2019 af te sluiten en 2020 knallend in te gaan! Houd een schuin oog op de grote klok tijdens het Aftelfeest want om 00:00 uur wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow. De vuurwerkshow duurt 20 minuten, dus je hebt genoeg tijd om eerst elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen en dan pas om je heen te kijken. DJ Chiel zorgt van 23:00 uur tot 01:00 uur voor feestelijke muziek. Een gezellig en gratis toegankelijk nieuwjaarsfeest!

Geen vreugdevuren in Scheveningen

SCHEVENINGEN -Dit jaar geen vreugdevuren op het strand van Scheveningen. De gemeente heeft geen vergunning gegeven voor de enorme brandstapels. Gelukkig is er op oudjaarsdag in de buurt van Scheveningen van alles te beleven, zoals schaatsen voor het Kurhaus, de ijsglijbaan naast De Pier en de Ice Expo op het strand.

Vuurwerk boven de Maas

MAASTRICHT - Een vuurwerkshow in de binnenstad is door de gemeente afgewezen, maar je kunt in Maastricht alsnog genieten van prachtig vuurwerk. Zoek een plekje aan de Maas en zie na middernacht het vuurwerk weerspiegelen in het water. Breng overdag en tot 22:00 uur nog een bezoek aan de Kerstmarkt op het Vrijthof. Rond de markt zijn genoeg café's en restaurants te vinden om er een feestelijke avond van te maken!

Foto 2. Geniet van het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug of één van de andere twee locaties in Rotterdam. Foto: Peter Bezemer / Afterview.nl

Laatst gewijzigd: 2019-12-30 09:50:32 · Gepubliceerd: 28 december 2019 - 4171