1

Vier het ultieme kerstfeest bij het Glazen Huis in Apeldoorn

Bezoek het Glazen Huis in Apeldoorn

Serious Request 2017 Nieuws door
Foto 1. Waar het ook is, Serious Request is altijd een groot feest. Foto: Raymond van Olphen / NPO 3FM.

archief oud artikel 18 december 2017 Cultuur Apeldoorn, Gelderland Een traditie tijdens de donkere dagen voor kerst: het Glazen Huis. 3FM Serious Request zet zich vanaf 18 tot en met 24 december opnieuw in voor een goed doel en creëert daarmee weer een golf van saamhorigheid en naastenliefde door heel Nederland voor de kerstdagen. Vanuit Apeldoorn zamelen ze geld in om kinderen en ouders die door een ramp of conflict van elkaar gescheiden zijn weer te herenigen. Bezoek de dj's op het Marktplein, doe een donatie en geniet van gratis optredens. Tip: als je er dan toch bent, maar er dan een dagje uit in Apeldoorn van.

Wie komen er in het Glazen Huis?

Dit jaar aan dj's Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn de nobele taak om geld binnen te harken en heel Nederland te entertainen met non-stop radio - en dat zonder eten. Op 18 december vertrekt het trio per trein vanuit Hilversum naar Apeldoorn (je mag ze komen uitzwaaien om 13:30) en 's avonds sluit Frans Timmermans ze in Apeldoorn in het Glazen Huis op. Vanaf dat moment kun je bij ze komen kijken wanneer je maar wilt. Gasten die tot en met 24 december langskomen zijn André Hazes, Marieke Elsinga, Jan Kooijman, Robert ten Brink en Kraantje Pappie en er zijn optredens van Chef'Special, Causes, Lucas & Steve en Jonna Fraser.

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Tijdens Serious Request is er in Apeldoorn van alles te beleven op straat en op het Marktplein, maar je kunt ook van je bezoek aan het Glazen Huis een compleet dagje uit maken! Bezoek bijvoorbeeld Winterpaleis Het Loo met korting nu het nog kan, want Paleis Het Loo gaat in januari drie jaren dicht voor een forse verbouwing. Of verken de binnenstad te voet met je camera in de aanslag en duik af en toe een café of winkel in om op te warmen. Er is een hoop leuks te doen in Apeldoorn!

Maak alvast plannen voor een dagje uit in de kerstvakantie en kijk wat er open is tijdens de kerstdagen.
Foto 2. Voor dj Domien Verschuuren is dit de vierde keer dat hij in het Glazen Huis wordt opgesloten. Foto: NPO 3FM / Hans Peter van Velthoven.
Foto 3. De dj's van 3FM Serious Request 2017: Sander Hoogendoorn, Domien Verschuuren en Angelique Houtveen. Foto: Bullet-Ray / NPO 3FM.

Laatst gewijzigd: 2017-12-20 15:29:38 · Gepubliceerd: 18 december 2017 - 561