Hoera, weekend! Dit zijn de leukste tips voor een dagje weg

Bekijk alle evenementen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dit is er te doen op 23 en 24 december

21 december 2017 Toerisme Landelijk Hoera, het is nu echt bijna vakantie! De scholen sluiten hun deuren voor de feestdagen en de donkere dagen voor kerst worden opgevrolijkt door kleurrijke lichtjes en schitterende kaarsen. Zoals ieder jaar kun je in de dagen voor kerst het Glazen Huis weer bezoeken. Ook starten dit weekend maar liefst twee nieuwe tentoonstellingen, waaronder een zeer indrukwekkende met foto's van de omgekomen persfotograaf Jeroen Oerlemans. Bekijk welke uitstapjes er op de planning staan komend weekend!

Foto 1. Circusartiest Pipsa Ilpala in actie. Foto: Internationaal Circusfestival

Door de ogen van Jeroen Oerlemans

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Persfotograaf Jeroen Oerlemans begaf zich tijdens zijn loopbaan vaak in gevaarlijke gebieden. Hij reisde regelmatig af naar Afghanistan, Libië en Irak en gaf met zijn foto's een beeld van de problemen in deze landen aan het thuisfront in Nederland. Of het nu ging over oorlog, vluchtelingen, honger of natuurgeweld. In 2016 werd hij in de Libische stad Sirte dodelijk geraakt door een sluipschutter van IS. Zijn vrouw Boes Hogewind selecteerde een aantal foto's die Jeroen gedurende zijn leven maakte. Deze worden getoond in een expositie in de Kunsthal in Rotterdam, waar je een exclusief inkijkje in de wereld krijgt, door de ogen van Jeroen Oerlemans.

Plaatjes aanvragen bij het Glazen Huis

APELDOORN, GELDERLAND - Het is inmiddels een traditie: tijdens de donkere dagen voor kerst wordt het Glazen Huis van 3FM Serious Request weer opgezet. Drie dj's laten zich zeven dagen lang opsluiten en maken non-stop radio. Niet zomaar, maar voor een goed doel: dit jaar is dat het herenigen van ouder en kind bij een ramp of conflict. Diverse BN'ers bezoeken het huis en er staan muzikale optredens van artiesten van Nederlandse bodem gepland. Kom een dagje langs, vraag plaatjes aan voor het goede doel en geniet van gratis optredens. Zondag is de laatste dag, dus wees er snel bij!

De top van het circus in Enschede

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - De tent zit vol, de lichten doven en de spotlight gaat aan. Middenin de piste staat de stalspreekmeester, die de voorstelling opent met de legendarische woorden: "Hooggeëerd publiek". Welkom bij de wondere wereld van het circus, waar je gegarandeerd een leuke avond hebt! Tijdens het Internationaal Circusfestival in Enschede staan artiesten uit de hele wereld in de piste, de crème de la crème van het circus. Clowns uit Denemarken, geiten uit Duitsland en BMX'ers uit Brazilië. Komt dat zien!

Schaatsen voor het Rijks

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Schaatsen met uitzicht op het Rijksmuseum, wie wil dat nou niet? Aankomend weekend is het eerste weekend dat je je op het gladde ijs kunt begeven bij Ice*Amsterdam. Bind de ijzers onder en zwier rondjes op de ijsbaan op het Museumplein. Moe en koud? Warm dan op met een mok warme chocolademelk met slagroom in Ice*Village. Struin tussen de vele kraampjes vol kerstsnuisterijen onder het genot van live muziek en heerlijke hapjes en geniet van het ultieme wintergevoel.

DagjeWeg.NL zetten nog zeven leuke schaatsbanen op een rijtje!

Pioniers van het Noorden

EZINGE, GRONINGEN - Ga op reis, terug naar de tijd van de eerste bewoners van Friesland en Groningen. De tentoonstelling Pioniers van het Noorden, op ontdekkingsreis door Terpen- en Wierdenland van Museum Wierdenland neemt je mee naar zes dorpen in Groningen en Friesland waarvan de meesten anno 2017 nog steeds bestaan. Deze dorpen dragen een rijk verleden met zich mee. Leer hoe van het natuurlijke kwelderlandschap met enige aanpassingen een vruchtbaar gebied werd gemaakt, waar we nu nog altijd profijt van hebben.

Kijk snel in de kalender op DagjeWeg.NL voor alle uitjes aankomend weekend!

Nog op zoek naar een leuke kerstmarkt? Neem een kijkje bij alle kerstmarkten op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Voor dj Domien Verschuuren is het de vierde keer dat hij het Glazen Huis in gaat. Foto: NPO 3FM © Hans Peter van Velthoven.
Foto 3. Een foto die Jeroen Oerlemans in 2006 schoot in Libanon. Foto: De Kunsthal © Jeroen Oerlemans

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-12-21 09:51:31 · Gepubliceerd: 21 december 2017 - 531