1

VerhalenArk op drift geraakt: hoe groot is de schade?

Door storm grote schade aan het Bijbelmuseum

VerhalenArk op Urk Nieuws door
Foto 1. De KNRM haalt bezoekers van de VerhalenArk, die op Urk op drift is geraakt. Foto: Marjan van Ens, Twitter.

archief oud artikel 3 januari 2018 Opmerkelijk Urk, Flevoland Door de hevige storm van vandaag is de VerhalenArk in de haven van Urk op drift geraakt. De Ark heeft meerdere andere schepen in de haven geraakt. Wat de schade is en of en wanneer de Ark opnieuw open zal gaan, is nog onbekend. Bezoekers aan boord zijn in veiligheid gebracht door de KNRM. Veiligheidsdiensten proberen de gigantische Ark nu weer aan de kade te krijgen. De Ark zou tot en met 28 februari op Urk te bezoeken zijn.

Bezoekers veilig, schade onbekend

Bezoekers die tijdens het incident aan boord waren, zijn veilig door de KNRM van de VerhalenArk gehaald. De Ark is het allereerste drijvende Bijbelmuseum ter wereld, maar heeft geen evangeliserend karakter. De bedoeling was dat het schip tot en met 28 februari in de haven van Urk zou blijven liggen. Hoe groot de schade precies is en wat de gevolgen zijn, is vooralsnog onduidelijk.

Weetjes over de VerhalenArk

  • De VerhalenArk is gigantisch: 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog en heeft 4 verdiepingen.
  • In juni 2016 liep de VerhalenArk fikse schade op toen het in Oslo tegen een patrouilleboot van de Noorse kustwacht botste. Gelukkig is de boot nu hersteld.
  • Als je de Ark bezoekt, ben je minimaal twee uur zoet. Omdat het op sommige plekken donker is in de VerhalenArk, is dit uitstapje geschikt vanaf vier jaar oud.
  • Er is ook een groter exemplaar van de Ark van Noach die in tegenstelling tot de VerhalenArk een duidelijk evangeliserend karakter heeft en compleet losstaat van de VerhalenArk.

Wat is de VerhalenArk?

Lees hier meer over de beleving op de VerhalenArk.
Foto 2. Een uit hout gesneden Adam en Eva laten je in de VerhalenArk zien waar het allemaal begon. Foto: BigShip BV.

Laatst gewijzigd: 2018-01-09 11:28:29 · Gepubliceerd: 2018-01-03 14:47:39 - 895


-advertentiepositie-