Noorderslag barst los: in heel Groningen feest

Eurosonic Noorderslag 2018 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Veel muziek, artiesten en gratis optredens

16 januari 2018 Toerisme Groningen, Groningen Ontdek nieuw talent en beleef te gekke optredens tijdens de 32e editie van Eurosonic Noorderslag in Groningen! De hele stad staat vier dagen lang in het teken van muziek en prijzen die aan artiesten worden uitgereikt. Natuurlijk is dit jaar Eurosonic Air er op de Grote Markt ook weer bij, met gratis optredens van bekende en upcoming artiesten.

Foto 1. Het Noord Nederlands Orkest speelt dit jaar op zaterdagmiddag game muziek. Foto: ESNS © Fotograaf: Stef Steneker.

Muziektalent uit heel Europa

Eurosonic Noorderslag bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: Eurosonic en Noorderslag. Van woensdag tot en met vrijdag is Eurosonic: een avondprogramma gevuld met optredens van acts uit Europa. Bekende en minder bekende Europese artiesten treden op in verschillende zalen in de binnenstad. Op zaterdag 20 januari is Noorderslag, met alleen maar artiesten van Nederlandse bodem. Noorderslag is exclusief in De Oosterpoort, met optredens van onder anderen Roxeanne Hazes en Boef - één van de weinige festivals waar de veelbesproken rapper nog welkom is. Bekijk het complete programma.

Debat over rapper Boef

Rapper Boef kwam in opspraak vanwege vrouwonvriendelijke uitspraken. De rapper maakte excuses op landelijke televisie, maar werd door veel festivals gecanceld. De organisatie van Eurosonic Noorderslag liet weten het niet met zijn uitspraken eens te zijn, maar hem wel te laten optreden. Omdat het festival toch aandacht aan de kwestie wil besteden, is er vrijdag live een debat te volgen via sociale media. Paul van Lange (hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Amsterdam), Glen Faria (management Boef), Claartje Nicolas (projectleider Bevrijdingsfestivals van Nationaal Comité 4 en 5 mei), Kim Dankoor (media coach en kenner van de hiphopcultuur) en Peter Kwint (Tweede Kamerlid van de SP) praten over Boef, de verantwoordelijkheden van artiesten en over hoe festivals met dergelijke kwesties om zouden moeten gaan.

Wel héél bijzondere - en gratis - concerten

Geen kaartje weten te bemachtigen? Geen zorgen, er is ook een gratis programma! Geniet tijdens Eurosonic Air van donderdag- tot en met zaterdagavond kosteloos van optredens van Ruben Hein, Tim Knol en het Noord Nederlands Orkest op de Grote Markt, vlakbij de Martinitoren. Leuk weetje: het Noord Nederlands Orkest is het oudste nog spelende orkest van Nederland en speelt zaterdagmiddag game soundtracks! Daarnaast opent zo'n beetje elk café en elke kroeg in Groningen zijn deuren voor bandjes en muziekliefhebbers. Er staan foodtrucks in de binnenstad en op verschillende locaties wordt door Groningse bandjes onder het mom van 'Grunnsonic' gratis muziek gespeeld.

Foto 2. Foto: ESNS © Knelis.

Laatst gewijzigd: 2018-01-16 15:58:29 · Gepubliceerd: 16 januari 2018 - 400