5 leuke markten en evenementen in mei

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door Hanneke van Olst

Tijd om weer naar buiten te gaan! Hier kun je heerlijk struinen en shoppen

5 mei 2018 Toerisme Landelijk Het zonnetje is definitief doorgebroken, dus wat is er heerlijker dan de dag buiten doorbrengen? Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen de zon op je bol. Deze markten en festivals staan op de planning in mei. Een gezellige lentefair of een enorme curiosa- en brocantemarkt: genoeg te zien en misschien wel te kopen!

Bezoek een buitenplaats of een landgoed op de Dag van het Kasteel. Foto: Dag van het Kasteel / persfoto
Foto 1. Bezoek een buitenplaats of een landgoed op de Dag van het Kasteel. Foto: Dag van het Kasteel / persfoto

12 & 13 mei: LenteFair 2018

FREDERIKSOORD, DRENTHE - Omringd door honderden fruitbomen kunnen de lentekriebels haast niet uitblijven op de LenteFair 2018 in De Tuinen van Frederiksoord. Mooie meubels voor in de tuin of alle benodigdheden voor een stevig potje buitenkoken: de standhouders op deze frisse fair zorgen ervoor dat je zin krijgt in het buitenleven. Daar hoort ook een lekker vers gebakken brood bij, mooie bloemen, fruit en een nestkastje voor in de tuin. In één dag helemaal klaar voor een zonnig seizoen!

19 mei: Vlooienmarkt

BAKKEVEEN, FRIESLAND - Het is een begrip in de wijde omgeving: de Vlooienmarkt in Bakkeveen. Op twaalf zaterdagen in de zomer trekken de eerste standhouders al om 5 uur 's ochtends naar het terrein van de Vlooienmarkt. Het publiek volgt ook vroeg om de mooiste spulletjes te scoren. De verkopers stallen hun tweedehands spullen op kleedjes en het publiek schuifelt aan hen voorbij. Er zit kleding, meubels, servies en speelgoed tussen, alles is tweedehands of zelfgemaakt. Als je ergens iets moois voor een prikkie op de kop kan tikken, dan is het wel hier.

21 mei: Luikse markt

UTRECHT, UTRECHT - Kramen zo ver je kunt kijken op de Luikse markt in de Jaarbeurs Utrecht. Op deze curiosa- en brocantemarkt op Tweede Pinksterdag staan maar liefst 450 kramen. Hier duikel je zonder twijfel wel iets van je gading op!

21 mei: Dag van het Kasteel 2018

LANDELIJK - Op Tweede Pinksterdag staan de bloemetjes buiten op landgoederen en buitenplaatsen. Ga op deze Dag van het Kasteel 2018 op bezoek in kastelen, burchten, landhuizen en borgen en kom erachter hoe het leven op deze plaatsen was. De omgeving spreekt in ieder geval tot de verbeelding! Bij de meeste deelnemende locaties staan er extra activiteiten op het programma en kun je een rondleiding volgen. Of meezingen met een middeleeuwse bard en ademloos de strijdende zwaardvechters volgen. Spannend!

26 mei: Meimarkt Pathmos

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - In de historische wijk Pathmos in Enschede maakt iedereen z'n zolder leeg voor de jaarlijkse Meimarkt. Door de wijk vind je langs 750 meter een heleboel kleedjes en kraampjes vol met tweedehands spullen. Nederlandstalige artiesten zorgen op het Muziekplein voor een gezellige sfeer. En voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten, zoals een springkussen.

Struinen op de LenteFair, omringd door fruitbomen. Foto: LenteFair 2018 / NDC mediagroep
Foto 2. Struinen op de LenteFair, omringd door fruitbomen. Foto: LenteFair 2018 / NDC mediagroep
Hier vind je alles voor een heerlijk buitenleven. Foto: LenteFair 2018 / NDC mediagroep
Foto 3. Hier vind je alles voor een heerlijk buitenleven. Foto: LenteFair 2018 / NDC mediagroep
Laatst gewijzigd: 2018-05-04 22:41:31 · Gepubliceerd: 0000-00-00 00:00:00 - 35564