De leukste markten en evenementen in april

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier de lente op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

15 april 2019 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) het lentezonnetje op je bol. Deze markten en evenementen staan op de planning in april. Een gezellige fair op het kerkplein of een enorme curiosa- en brocantemarkt op een mooi landgoed. Of met het slechte weer lekker naar binnen voor een vlooienmarkt. Er is genoeg te doen en wie weet tik je wel zeldzame items op de kop!

Foto 1. Snuffelen tussen boeken, cd's en dvd's op een braderie. Foto: DagjeWeg.NL

20 april: Markt op Steeg

DE STEEG - Bij Markt op Steeg draait het vooral om kunst, cultuur en sfeer. Op dit kleine marktje worden nieuwe (massa)artikelen geweerd en vind je vooral kunst, boeken, antiek, brocante, zelfgemaakte levensmiddelen, planten en stekjes. Hier loop je rond in een sfeer die doet denken aan Montmartre, de bekende kunstenaarswijk in Parijs. Er is een gezellig terrasje en voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

21 april: paasmarkt in een monumentendorp

ORVELTE - Loop over oude klinkerstraatjes langs de meer dan vijftig kramen van de paasmarkt, die tussen de historische boerderijen van Orvelte staan. Terwijl je zoekt naar leuke spulletjes, kunnen de kinderen eieren zoeken en spelen met oud-Hollands speelgoed. Alles in het dorp is open, zodat je hier een heerlijke paasdag kunt beleven. Genoeg van het shoppen? Volg dan het Houten pad van Theodoor, een wandeltocht over houten vlonders en bruggetjes.

22 april: Paasmarkt op De Hoge Veluwe

OTTERLO - Geniet van de natuur én van een paasmarkt tijdens de paasmarkt op De Hoge Veluwe. Struin langs de lekkernijen, wolproducten, sieraden, tassen, zepen en verschillende foodstands. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en ze kunnen op zoek gaan naar paaseieren!

27 april: Koningsdag!

LANDELIJK - Koningsdag! Dé dag waarop ook kinderen hun spulletjes mogen verkopen op de talloze Oranjevrijmarkten door het hele land. Trek lekker je eigen dorp of stad in en geniet van de muziek, de sfeer, de kleur oranje en natuurlijk de vele koopjes. Of bekijk onze tips voor de leukste markten op Koningsdag.

28 april: Antiek- en Brocantemarkt

BRUGGE - Wie in het weekend van Koningsdag even helemaal iets anders wilt is er net over de grens een antiek- en brocantemarkt in Brugge. Wat is er mooier dan na het dwalen door de fraaie historische straatjes van Brugge om iets uit die vroegere tijden mee naar huis te nemen? Op deze gezellige markt in hartje Brugge slaag je vast! Hier vind je namelijk alleen antiek, brocante en vintage.

4 mei: Geraniummarkt

WIJK BIJ DUURSTEDE - Lekker de bloemetjes buiten zetten in de tuin! Je vindt er genoeg op de Geraniummarkt in het mooie Wijk bij Duurstede. Voorjaarsplanten, zomerplanten, potplanten, éénjarigen, tweejarigen, hanging baskets... Overal om je heen zie je de prachtigste planten voor de komende zomer. Sla je slag en maak je tuin net zo fleurig als deze markt zelf is.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op markten en braderieën vind je vaak mooie, zelfgemaakte spullen. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Maak je verzameling compleet! Op de Neuzelbeurs bijvoorbeeld. Foto: De Broodfabriek
Laatst gewijzigd: 2019-04-15 10:49:42 · Gepubliceerd: 15 april 2019 - 219019