De leukste markten en evenementen in december

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier december op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

7 december 2018 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) het winterzonnetje op je bol. Deze markten en evenementen staan op de planning in december. Een gezellige fair op het kerkplein of een enorme curiosa- en brocantemarkt op een mooi landgoed. Of een markt al helemaal in kerstsfeer. Er is genoeg te doen en wie weet tik je wel zeldzame items op de kop!

Foto 1. Het straatje van de kerstfair Warme Witte Winterweken in Soest. Foto: DagjeWeg.NL

15 december: kerstfair op Fort WKU

TULL EN 'T WAAL - Een kerstfair waar je krokante insecten kunt eten, dat kom je niet vaak tegen. Voor wie dit een stap te ver is, je kunt je ook te buiten gaan aan soep, poffertjes en huisgemaakte taarten. Als je er aan toe komt, want er is heel wat moois te ontdekken in de kraampjes op deze sfeervolle plek. Met mooie versieringen, bloemen, leuke spullen voor de kids, zelfgemaakte artikelen, prachtige sieraden en oh, fijn, een warme sjaal. Ben je geslaagd op deze kerstfair, dan kun je dit vieren met een glas wijn bij de wijnproeverij.

15 en 16 december: Dickens Kerstmarkt

VEERE - De fraaie historische gebouwen en huisjes van het kleine stadje Veere in Zeeland zijn altijd mooi. Helemaal als ze verlicht worden door tientallen kerstbomen! Je voelt je al terug in de tijd voor je de eerste Dickens figuren bent tegengekomen. De kerstmarkt zelf vind je op het knusse marktpleintje van Veere, waar je de meest bijzondere kerstdecoraties kunt kopen bij zo'n veertig kraampjes. Hier zingen ook de koren, branden de vuren en torent de kerktoren boven alles uit.

16 december: kleine kerstmarkt in kasteelpark

BORN - Hou je van een markt in kerstsfeer, maar vermijd je liever de grote markten? Ga dan naar Born: daar is op zondag 16 december een kleine, gezellige kerstmarkt in het Kasteelpark. Genieten in een prachtige omgeving, kijken naar leuke spulletjes in de tentjes op het terras en luisteren naar live muziek. Meer is niet nodig voor een kerstige dag. Wie lang houdbaar eten meeneemt voor de voedselbankactie krijgt een voerzakje om de dieren in het park mee te voeren! Wel geldt: op is op.

Tot en met 23 december: Kerstmarkt Winterdroom

LUTTELGEEST - Bezoek Kerstmarkt Winterdroom in de Orchideeënhoeve en shop naar hartelust, wat voor weer het ook is. De kerstmarkt is namelijk binnen in de Orchideeënhoeve. Daar is het al mooi zonder kerstversieringen, maar nu is het er helemaal sfeervol. Met kerstklanken, de herkenbare geur van dennengroen, ambachtelijke producten en huisgemaakte erwtensoep. Op de avonden van 13 tot en met 16 december en van 20 tot en met 23 december wordt het hele park van 17.00 uur tot 21.00 uur verlicht met duizenden echte kaarsjes, lampjes en lantaarns!

Tot en met 23 december: Warme Witte Winterweken

SOEST - Ze zijn er weer: de Warme Witte Winterweken in Soest! Stap in een sprookjesachtig Anton Pieck dorp vol pittoreske winkeltjes, bewonder de levende kerststal met zeer aaibare dieren, maak kaarsen en bak je eigen brood. Er is nog veel meer te doen tijdens de Warme Witte Winterweken in Soest.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Snuffelen tussen de kerstspullen. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Veel markten staan al vol met kerstspullen. Foto:DagjeWeg.NL
Laatst gewijzigd: 2018-12-10 19:09:10 · Gepubliceerd: 7 december 2018 - 160831