De leukste markten en evenementen in januari

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier januari op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

7 januari 2019 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) het winterzonnetje op je bol. Deze markten en evenementen staan op de planning in januari. Een gezellige fair op het kerkplein of een enorme curiosa- en brocantemarkt op een mooi landgoed. Of met het slechte weer lekker naar binnen voor een vlooienmarkt. Er is genoeg te doen en wie weet tik je wel zeldzame items op de kop!

Foto 1. Snuffelen tussen boeken, cd's en dvd's op een braderie. Foto: DagjeWeg.NL

19 en 20 januari: boeken- en platenbeurs in een oud kerkje

MIDDELBEERS - Heerlijk snuffelen tussen boeken, platen, cd's en dvd's. Met je vondsten op deze markt kom je de lange winteravonden wel door! Voor wie zaterdag niet kan: 's avonds krijgt de boeken- en platenbeurs weer een hele nieuwe voorraad voor de zondag! De opbrengst van deze knusse markt in het Oude Kerkje van Middelbeers is helemaal voor het onderhoud van dit monumentale kerkje.

20 januari: Streekmarkt op landgoed Verhildersum

LEENS - Wie houdt van lekker en kwaliteit is op het goede adres op de streekmarkt op landgoed Verhildersum. Wat dacht je van echt goede cider, waar je de liefde voor het product in terug proeft. Huisgemaakte jams en chutneys met bijzondere smaken, zoals worteltjes- en tomatenjam. Of nog op de ouderwetse manier geweckte groenten. Bij zo'n twintig stalletjes vind je de heerlijkste etenswaren. In januari is de markt gezellig binnen, in de Museumboerderij van het mooie landgoed.

25 tot en met 27 januari: de grootste boekenmarkt van Twente!

GLANENBURG - Dit is een maand voor boekenliefhebbers, want het is weer tijd voor Boekenbeurs Glanerbrug, de grootste boekenmarkt van Twente. Fictie, non-fictie, kinderboeken, Engelstalig... bedenk een genre en het is hier vast te vinden. Het is ook nog eens een win-win markt: jij gaat weg met een stapel boeken voor kleine prijsjes en de opbrengst gaat naar een goed doel!

27 januari: Gigantisch Grote Rommelmarkt

ALKMAAR - Op de Gigantisch Grote Rommelmarkt in Alkmaar vind je veel particulieren achter de kraampjes. Hoe groot ook, het is nog steeds een echte rommelmarkt als vroeger. Alles is hier tweedehands of zelfgemaakt! Met de stapel koopjes die je hier kunt vinden het is mooi meegenomen dat er ook veel parkeerruimte is.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op markten en braderieën vind je vaak mooie, zelfgemaakte spullen. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Lekkere streekproducten op een gezellige braderie. Foto: DagjeWeg.NL
Laatst gewijzigd: 2019-01-14 19:13:54 · Gepubliceerd: 7 januari 2019 - 188182