De leukste markten en evenementen in juni

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier de lente op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

10 juni 2019 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) het lentezonnetje op je bol. Deze markten en evenementen staan op de planning in juni. Een gezellige fair op het kerkplein. Een enorme curiosa- en brocantemarkt op een mooi landgoed. Of een braderie in een historisch centrum. Er is genoeg te doen en wie weet tik je wel zeldzame items op de kop!

Foto 1. Snuffelen tussen boeken, cd's en dvd's op een braderie. Foto: DagjeWeg.NL.

23 juni: Montmartre markt

DOORWERTH - Beleef een vleugje Frankrijk op Kasteel Doorwerth tijdens de Montmartre markt. Antiek, brocante, kunst, curiosa, oude boeken: je vindt van alles op deze markt. Natuurlijk met een Frans tintje. Franse spullen, Franse chansons, Franse lekkernijen. Met een wijntje op het terras bijkomen en daarna weer verder shoppen. Dat klinkt als een dagje vol joie de vivre!

28 tot en met 30 juni: Pasar Malam in Zeist

ZEIST - Lekker eten, exotische muziek, kleurrijke kraampjes: het beste van Indonesië komt samen op de Pasar Malam Istimewa Zeist. De markt ademt Indonesische sfeer. Hier koop je spekkoek, wayang poppen, kleurrijke kleding, Indische kookboeken, beeldjes en meer. De markt is binnen en buiten, inclusief livemuziek en traditionele dansshows. Nu alleen nog hopen dat het zonnetje ook lekker exotisch schijnt.

30 juni: IJsselfestival in Zutphen

ZUTPHEN - Smul van een vers visje op het visplein, bezoek de streekmarkt en struin over de IJsselkade waar van alles gebeurt tijdens het IJsselfestival Zutphen. Shantykoren zingen, er komen bijzondere oldtimers voorbij en er is een boerenmarkt. Een bijzonder jacht meert aan: de Piet Hein, in 1937 geschonken door het volk aan Prinses Juliana en Prins Bernhard. Stap op en vaar mee of wacht op het VOC-schip met woeste piraten aan boord.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op markten en braderieën vind je vaak mooie, zelfgemaakte spullen. Foto: DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2019-06-17 11:47:35 · Gepubliceerd: 10 juni 2019 - 259395