De leukste markten en evenementen in maart

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier maart op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

4 maart 2019 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) het lentezonnetje op je bol. Deze markten en evenementen staan op de planning in maart. Een gezellige fair op het kerkplein of een enorme curiosa- en brocantemarkt op een mooi landgoed. Of met het slechte weer lekker naar binnen voor een vlooienmarkt. Er is genoeg te doen en wie weet tik je wel zeldzame items op de kop!

Foto 1. Snuffelen tussen boeken, cd's en dvd's op een braderie. Foto: DagjeWeg.NL

23 en 24 maart: Weekend Tuinplezier!

UTRECHT - The place to be voor iedereen die houdt van tuinieren! Voorjaarsweekend Tuinplezier in de mooie botanische tuinen van Utrecht is namelijk meer dan een plek waar je allerlei zomerbollen en exotische groenten kan kopen voor in je tuin. Of bijzondere bomen en heesters, bekende en onbekende schaduwplanten, kwaliteitstuingereedschap en heel veel verschillende zaden. Er zijn ook allerlei lezingen, workshops en rondleidingen. Thema is 'Tuinieren in de schaduw'. Dus als het maar niet lukt met je schaduwtuin, ga hier dan zeker langs! Het gebeurt allemaal ook nog eens heerlijk overdekt in de tropische kassen.

23 en 24 maart: Spring Fair Slot Zeist

ZEIST - Hou je van brocante, dan wil je de Spring Fair Slot Zeist niet missen! Met het prachtige slot op de achtergrond loop je hier langs meer dan tachtig kraampjes vol antiek uit Frankrijk en België. Antiek die doorleefd is, dus je haalt echt een stukje geschiedenis in huis. Naast antieke meubels, kerkrelikwiën en dergellijke vind je hier bijvoorbeeld ook speelgoed van vroeger. Kortom, veel keus!

30 en 31 maart: Neuzelbeurs

RIJSWIJK - Op de Neuzelbeurs is het heerlijk snuffelen. Zoek je een zeldzaam speelgoedautootje, een leuke zomerjurk voor een zacht prijsje, een boek voor jou en een game voor je kids voor de rest van het weekend of een fraaie antieke kast? Grote kans dat je het hier vindt, of juist iets heel bijzonders spot waar je nog niet van wist dat het echt in je huiskamer hoort. Tussendoor kun je nieuwe energie opdoen voor je strooptocht op één van de horecaterassen.

31 maart: Kofferbakmarkt

OSS - Lekker op een strandje aan een recreatieplas zoeken naar spulletjes, wat wil je nog meer? Hier loop je niet tussen kraampjes, maar langs auto's waar de kledingstukken aan de autodeuren hangen en de spulletjes op een kleedje ervoor in het zand liggen. Iedereen mag meedoen aan deze kofferbakmarkt, dus er is van alles te vinden. De Kofferbakmarkt vind je aan de Geffense Plas: snel te bereiken vanaf de snelweg A59, afrit Oss/Heesch.

7 april: vintage per kilo

UTRECHT - Ben je dol op vintage, dan word je helemaal gelukkig als je bij Vintage per kilo binnenstapt. Hier kun je uren speuren naar leuke kleding, hoeden, sjaals en andere accessoires uit de jaren '40 tot en met de jaren '90, ruim opgezet in Jaarbeurs Utrecht. En daarna weinig gedoe bij de kassa, want je betaalt hier niet per stuk maar per kilo!

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op markten en braderieën vind je vaak mooie, zelfgemaakte spullen. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Maak je verzameling compleet! Op de Neuzelbeurs bijvoorbeeld. Foto: De Broodfabriek
Laatst gewijzigd: 2019-03-18 14:46:54 · Gepubliceerd: 4 maart 2019 - 202870