De leukste markten en evenementen in mei

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Vier de lente op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

21 mei 2019 Toerisme Landelijk Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen (hopelijk) het lentezonnetje op je bol. Deze markten en evenementen staan op de planning in mei. Een gezellige fair op het kerkplein. Een enorme curiosa- en brocantemarkt op een mooi landgoed. Of een braderie in een historisch centrum. Er is genoeg te doen en wie weet tik je wel zeldzame items op de kop!

Foto 1. Snuffelen tussen boeken, cd's en dvd's op een braderie. Foto: DagjeWeg.NL

24, 25 en 26 mei: Fest-Event

HARDENBERG - Het motto van Fest-Event is: laat de zomer maar beginnen! Struin rond een terrein vol zomerse kleuren, meterslange slingers en prachtig ingerichte pagodetenten. In deze tenten vind je allerlei mooie producten, handige noviteiten en de nieuwste zomertrends. Overal verspreid staan foodtrucks voor de lekkere trek en loungeplekken waar je kan relaxen. Ook de kinderen vermaken zich zeker, want er is van alles voor ze te doen. Bestel tickets met 25% korting voor dit vrolijke gezinsfestival via DagjeWeg.NL Tickets!

26 mei: streekmarkt op Kasteel Rosendael

ROZENDAAL - Lekker, mooi, origineel: op Streekmarkt Trots vind je vooral homemade producten. Gemaakt door standhouders die graag vertellen over hun passie. Honing rechtstreeks van de imker of mooie kunst voor in huis, hier kom je van alles tegen. Allemaal op het prachtige landgoed van Kasteel Rosendael. Maak er een dagje uit van en bezoek ook het kasteel en het park.

26 mei: Hobby- en kunstmarkt in de tuin

BEST - Een markt zonder kraampjes! De Hobby- en kunstmarkt in de tuin is meer een wandeling door een mooie tuin, waar je op allerlei plekken hobbyisten en kunstenaars tegenkomt met hun werk. Op het ene moment bewonder je bloemen, even later sta je te praten met een kunstenaar. Even nagenieten met een hapje en een drankje kan ook. Er zijn zo'n vijftien hobbyisten en kunstenaars, dus het is geen grote markt. Maar wel bijzonder en sfeervol.

1 juni: Tuinmarkt Hernen

HERNEN - Altijd leuk: plantjes zoeken voor de tuin. Of het balkon. Bij Tuinmarkt Hernen staan de plantjes en bomen rondom Kasteel Hernen. Hier vind je planten, struiken en bomen van kwekers en verzamelaars. Dé plek om iets bijzonders te vinden! Je kunt hier ook terecht voor bijzondere decoraties in de tuin. Leuk: de Keramiektuin aan de Dorpsstraat van Hernen, de Kasteeltuin en het kasteel zijn ook open.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op markten en braderieën vind je vaak mooie, zelfgemaakte spullen. Foto: DagjeWeg.NL
Laatst gewijzigd: 2019-05-23 13:39:31 · Gepubliceerd: 21 mei 2019 - 240872