De leukste markten in februari

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in februari

17 februari 2020 Toerisme Landelijk Bezoek een markt in een grote stad of pittoresk dorpje, struin langs kraampjes vol koopjes en geniet van de levendige sfeer. Deze markten en evenementen staan op de planning in februari.

Foto 1. Bezoek een gezellige boeken- en platenmarkt. Foto: DagjeWeg.NL.

22 februari: Vintage in Amstelveen

AMSTELVEEN - Wie een markt zoekt met wat meer exclusieve aanbiedingen voelt zich helemaal thuis op de antiek, brocante, kunst en vintagemarkt in Amstelveen. Daar staan het Stadsplein en de Rembrandtweg op 22 februari vol kraampjes waar van alles in te vinden is. Van antieke boeken tot piepkleine snuisterijen en van fragiel glaswerk tot verzamelobjecten als de grote, oude schoolplaten uit de vorige eeuw. Deze markt is van tijd tot tijd echt een trip down memory lane.

22 en 23 februari: Brocante in en om de schuur

SCHAGERBRUG - Stap lekker naar binnen waar de houtkachel brandt bij Brocante in en om de schuur en vergaap je aan de meubeltjes van vroeger, de antieke serviezen (had oma die niet?), mooie blikken en vintage tassen. Er liggen zelfs enkele antieke muziekinstrumenten tussen. De nostalgie slaat helemaal toe bij de oude poëzieplaatjes. Hier kun je als liefhebber van alles wat hoort bij vroeger helemaal los gaan.

29 februari: Bloemenmarkt Janskerkhof

UTRECHT - Ben je al eens naar de Bloemenmarkt op de Janskerkhof in Utrecht geweest? Dit is een waar paradijsje voor bloemen- en plantenliefhebbers en nu de lente toch echt bijna voor de deur staat dé place to be voor tuinierders. Want naast kraampjes die uitpuilen van de prachtige bossen bloemen en kamerplanten vind je hier ook bloembollen, zaden en fraaie tuinplanten. Zelfs boompjes kun je hier kopen! Kun je dit weekend niet? Geen nood, deze markt is elke zaterdag.

29 februari en 1 maart: Mega Curiosa, Vintage en Verzamelmarkt

DEN BOSCH - Tijdens de Mega Curiosa, Vintage en Verzamelmarkt in Den Bosch staan de Brabanthallen vol kraampjes met de mooiste spullen. Antieke poppen, bijzondere teddyberen, modelautootjes, postzegels, munten: als verzamelaar voel je je hier helemaal thuis. Geen verzamelaar? Kom dan lekker rondstruinen voor leuke hebbedingetjes en mooie vintage spullen.

8 maart: Kinderbeurs XXL

SCHIEDAM - De lente staat weer om de hoek en dat betekent uit de winterkleren. En voor ouders: kinderkleding kopen, want ja, ze groeien als kool. Gelukkig is ook de grootste kinderkleding- en speelgoedbeurs Kinderbeurs XXL op zondag 8 maart weer open. Met zo'n 180 kramen vol kinderkleding, accessoires, sieraden en speelgoed vind je lekker alles bij elkaar. Zelfs kinderboeken liggen hier. Handig als er ook nog wat verjaardagen aankomen. Voor elke portemonnee is wel iets te vinden, want je vindt er nieuwe spullen naast tweedekansjes.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op zoek naar de mooiste spulletjes op de markt. Foto: DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-02-18 12:23:12 · Gepubliceerd: 17 februari 2020 - 418103