De leukste markten in maart

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in maart

9 maart 2020 Toerisme Landelijk Bezoek een markt in een grote stad of pittoresk dorpje, struin langs kraampjes vol koopjes en geniet van de levendige sfeer. Deze markten en evenementen staan op de planning in maart.

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

Foto 1. Bezoek een gezellige boeken- en platenmarkt. Foto: DagjeWeg.NL.

21 en 22 maart: Brocante Tuinfair Slot Zeist

ZEIST - Tijdens de Brocante Tuinfair staan de tuinen van Slot Zeist een weekend lang vol met mooie historische kleding, sierlijke boudoir meubeltjes, kerk relikwieën en speelgoed van vroeger. De brocante komt vooral van de antiekmarkten in Frankrijk en België, wat betekent dat de stijl 'doorleefd' is. Dit is ook een tuinfair, dus je kunt hier meteen plantjes en bollen scoren om de lente in je tuin te brengen. Nog een leuke bos bloemen mee en wat lekkers van de reizende bakker en je dag kan niet meer stuk.

22 maart: Car boot sale

OSS - Bezoek eens een echte car boot sale, waar spullen rechtstreeks verkocht worden uit de kofferbak. En van de kleedjes naast de auto's. Oh, een auto die je amper ziet vanwege de vintage kleding die eraan hangt, zou daar wat tussen zitten? Hier verkopen veel particulieren, dus alle kans op mooie koopjes. De omgeving is ook nog eens de moeite waard, want de auto's staan rondom het water van de Geffense Plas, bijna op het strand.

28 maart: Salt Market Scheveningen

SCHEVENINGEN - Terwijl de kids het strand oprennen of zoet zijn bij een van de kinderactiviteiten tijdens Salt Market Scheveningen kun je zelf lekker gaan shoppen. Er is van alles, van lokale producten en leuke hebbedingetjes tot nuttige spullen. Pas op, want de zilte zeelucht maakt hongerig en dan zijn alle lekkere hapjes wel heel verleidelijk...

29 maart: mega car boot sale

HORST - In Horst vindt deze dag een mega car boot sale plaats. Hier staan vaak zo'n 450 auto's hutje mutje op een veld bij Kasteelpark Ter Horst, allemaal met tweedehandsartikelen van particulieren. Neem een grote tas mee, want hier kom je vast leuke koopjes tegen.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. De lente komt eraan. Dé tijd om planten en bollen te scoren op een gezellige markt. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Op zoek naar de mooiste spulletjes op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-03-16 10:15:57 · Gepubliceerd: 9 maart 2020 - 419991