De leukste markten in september

Markten en braderieën in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in september

9 september 2020 Toerisme Landelijk Door heel Nederland zijn er weer leuke markten die we kunnen bezoeken! Scoor mooie tweedehands koopjes, snuffel rond voor je tuin of koop kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten en evenementen staan op de planning in september.

Foto 1. De Trotsmarkt in de mooie rozentuin van Kasteel Rosendael: met kraampjes vol eerlijke, homemade en bijzondere producten. Foto: Kasteel Rosendael © Floor ten Brink

20 september: Trotsmarkt bij Kasteel Rosendael

Rozendaal - Kom shoppen op een prachtig 700 jaar oud landgoed, tijdens de Trotsmarkt bij Kasteel Rosendael. Scoor bijzondere jam en andere homemade producten. Snuffel tussen handgemaakte sieraden, tassen en bijzondere kleding, terwijl de kinderen een kijkje nemen bij de bellenblazer. En verzamel ondertussen allerlei lekkere streekproducten voor een picknick in het prachtige kasteelpark. Wel even een kaartje kopen bij de kassa, maar het park is dat zeker waard met bijzondere plekjes als de Bedriegertjes en de grot achter de waterval. Tip: reserveer tickets voor het park én kasteel, voor een compleet dagje uit.

20 september: Voortuin Rommelmarkt

BRIELLE - Op de Voortuin Rommelmarkt loop je niet langs kraampjes, maar langs gazonnetjes en bloemenperken. De bewoners van de Kalkbranderstraat, Touwslagerstraat en Houtkoperstraat in Tilburg verkopen hun tweedehands spullen namelijk direct vanuit hun eigen voortuin. En daar zit veel tussen wat een tweede leven verdient. Wie weet vind je hier eindelijk dé vintage lamp voor naast je leesstoel, leuke schaaltjes om hapjes op te serveren of dat ene boek van vroeger wat je al zolang nog een keer wilde lezen. Gewoon de pijlen volgen, je ogen goed open houden en ondertussen genieten van de sfeer.

27 september: Antiek en brocante markt

VENLO - Midden in de historische binnenstad van Venlo, aan het begin van de bekende Vleesstraat, vindt de Antiek en brocante markt van Venlo plaats. Zo'n veertig kraampjes vol bijzondere brocante, antiek, industrieel en vintage staan op het fraai gerestaureerde Flujasplein. Dit is winkelen tussen kwaliteitsspulletjes en kennis maken met het hart van Venlo in één. Geniet na afloop nog even na in een van de vele gezellige cafés en eettentjes.

27 september: Plantjes & Oogst (ruil)markt

TILBURG - Tuin- en kamerplantenfans opgelet: ben je op zoek naar plantjes, heb je er teveel en wil je er een paar kwijt, of wil je je stekjes, plantjes en potjes met confituur ruilen? Dan is de Plantjes & Oogst (ruil)markt in Tilburg the place to be! Tussendoor kun je lekkere hapjes scoren en meedoen met een do it yourself workshop. En aan het eind van de dag kun je ook nog ter plekke een pizza blijven eten, want deze markt vindt plaats in de fraaie tuin rondom een pizzeria.

3 oktober: struinmarkt in historisch centrum

WIJK BIJ DUURSTEDE - Kom shoppen in een van de mooiste stadjes in Nederland: Wijk bij Duurstede. In het centrum van deze oer-Hollandse parel aan het water is een gezellige struinmarkt met kraampjes vol brocante, lifestyle producten, leuke hebbedingetjes voor in huis, boeken en nog veel meer. De historische pandjes om je heen en de imponerende kerk geven deze markt iets extra's. Begint de bodem van je portemonnee in zicht te komen? Ga dan ook even naar de historische hotspots van Wijk, zoals Kasteel Duurstede (die toren, prachtig!) en de enige Walpoortmolen ter wereld. Dagje shoppen wordt dagje uit!

4, 11, 18 en 25 oktober: Rembrandt Art Market

AMSTERDAM - Deze maand is nog elke zondag de Rembrandt Art Market. Overal om je heen zie je kunst: van schilderijen en bronzen beelden tot houtsnijwerk, glas en digital arts. En van realistisch tot abstract. Wat voor kunst je het meeste aanspreekt, hier vind je het. Wandel op je gemak langs de vele kraampjes, maak een praatje met de kunstenaars en kijk je ogen uit. Wedden dat je iets vindt waar je helemaal verliefd op wordt? Of een kunststuk dat speciaal gemaakt lijkt voor die ene lege hoek in de kamer? Of geniet gewoon van alle kunst om je heen, gratis en in de buitenlucht.

17 & 18 oktober: Herfstpracht op Kasteel Cannenburch

VAASSEN - De herfst is prachtig op Kasteel Cannenburch! Op 17 & 18 oktober prijzen gepassioneerde standhouders hun waren aan en vertellen graag het verhaal achter de producten op Herfstpracht. Geniet van wat de herfst je te bieden heeft op deze Trotsmarkt en proef van de delicatessen. Er is muziek en een speciaal programma voor de kinderen. En wat is er leuker dan een bezoekje aan het kasteel zelf? Entree voor de markt is gratis, een bezoek aan het kasteel kost € 11,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op zoek naar de mooiste spulletjes en lekkerste streekproducten en fruit op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-09-14 11:45:42 · Gepubliceerd: 9 september 2020 - 428096