De leukste markten in oktober

Markten en braderieën in Nederland |  
Redactioneel door
Foto 1. Scoor boeken en andere koopjes op een markt. Foto: DagjeWeg.NL

19 september 2022 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een markt! Daar scoor je mooie tweedehands koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in oktober!

7, 8 en 9 oktober: Rock & Read boeken- en platenbeurs

GRONINGEN - De grote hallen van Mediacentrale Groningen liggen deze dagen vol met tweedehands boeken en platen tijdens de Rock & Read boeken- en platenbeurs. Netjes gesorteerd op lange tafels op schragen, dus je vindt de romans, thrillers, heavy metalplaten en opera snel genoeg. Als je je onderweg tenminste niet laat verleiden tot het snuffelen in de vele andere dozen die je tegenkomt. Want wie weet wat voor schatten je daarin vindt! De opbrengst is voor het goede doel: laaggeletterdheid bestrijden in Noord-Nederland.

8 oktober: Kleding in de Kas

GROENEKAN - Ladies, deze is alleen voor jullie! Want in de ruime en lichte kas op het mooie terrein van Boomkwekerij Jan van Vulpen is het weer tijd voor Kleding in de Kas. Hier kun je je slag slaan bij 25 tot 30 kramen vol vintage dameskleding en accessoires als schoenen, sjaals, riemen, tassen en sieraden. Allemaal voor het nieuwe herfst- en winterseizoen. Tussendoor is het fijn uitrusten in de 'Embrasserie', met koffie of thee en wat lekkers. Of wandel over de kwekerij tussen de bomen, struiken, planten en tuindecoraties.

16 oktober: Brocante Tuinfair

MAASBREE - Brocante en een café, gaat dat goed samen? Wel bij de Brocante Tuinfair bij Café de Pool in Maasbree! De kramen met brocante, vintage en antiek staan namelijk in hun tuin en op hun parkeerplaats. Dus dat is lekker snuffelen naar mooie koopjes en genieten van een biertje of een hapje in één. Dit laatste kan in het café of op het gezellige terras midden in de fair. Dubbele pret!

22 oktober: Ede goes Wild outdoor fair

EDE - De bomen rondom de Oude Kerk van Ede zijn gekleed in fraaie herfstkleuren. Een fijne plek dus voor een gezellige outdoor fair. Op Ede goes Wild staat alles in het teken van het goede buitenleven. Met wollen plaids en sjaals voor als het koud wordt, sportieve buitenkleding, meubels, tuindecoraties, huiden, live muziek, herfstige lekkernijen en natuurlijk outdoor cooking. Niet alleen om mee te nemen, maar ook om ter plekke op te eten. Dit is een beurs voor het hele gezin, want er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen.

30 oktober: Creatieve Wintermarkt

OBDAM - Na de herfst komt al snel de winter, hoogste tijd voor de Creatieve Wintermarkt in Obdam. Want winter is ook de tijd van het pakjes geven en je vindt op deze markt de creatiefste cadeautjes: handgemaakt door enthousiaste hobbyisten. Dat levert niet alleen fraaie spullen op, maar ook fijne koopjes. Klein brocante, gehaakte wondertjes, wolvilt, brei -en borduurwerk, creaties van hout, sieraden, zelfs ambachtelijke kerststalletjes kom je hier tegen.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Mmmm, streekproducten op de markt. Foto: Pixabay © Michal Jarmoluk
Foto 3. Scoor antieke spullen op een brocantemarkt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-10-03 14:35:21 · Gepubliceerd: 19 september 2022 - 512467