De leukste markten in juli en augustus

Markten en braderieën in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in juli en augustus

12 juli 2021 Toerisme Landelijk Zo langzamerhand zijn er weer wat leuke markten die we kunnen bezoeken! Scoor mooie tweedehands koopjes, snuffel rond voor je tuin of koop kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in juli en augustus.

Foto 1. Op zoek naar de mooiste spulletjes en lekkerste streekproducten en fruit op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

24 & 31 juli: Boekenmarkten in Sleen

SLEEN - De boekenmarkten in Sleen vinden weer plaats! Boekenliefhebbers kunnen weer hun slag slaan in 'Ons Centrum' op de Brink van het dorp. Daar ligt het vol met tweedehands boeken. Allemaal op genre bij elkaar: kinderboeken, romans, oorlogsboeken, stripboeken, tuinboeken, bijbels, kunstboeken, atlassen, zelfs woordenboeken. Daartussen liggen ook tweedehands LP's, CD's, puzzels en spellen. Echt een plek om koopjes te scoren en om je ogen open te houden voor bijzondere exemplaren. De toegang is gratis.

24 & 25 juli: Zomerfair Orvelte

ORVELTE - Tussen de oude boerderijen en huizen van het mooie museumdorp Orvelte staan op 24 en 25 juli de kraampjes van de Zomerfair. De kraampjes staan echt in het hart van het dorp, op de Brink. Een echt feestje voor liefhebbers van vintage en brocante. Tussen de kraampjes met brocante vind je ook kunst, delicatessen, vachten en kleding. Daar zit vast dat ene bijzondere koopje tussen! Maar het is vooral genieten van de bijzondere sfeer op deze markt. En natuurlijk van het mooie dorpje zelf, vol monumenten en oude ambachten. De toegang tot de fair is € 5,00, kinderen tot en met twaalf jaar gratis.

7 augustus: Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK - Loop of fiets op 7 augustus het erf op bij Landgoedboerderij Oosterheerdt en je valt met je neus in de boter! Op de Streekproductenmarkt Nienoord zijn de lekkerste producten uit de streek verzameld. Denk aan kaas, chutney, jam, groenten en fruit. Maar ook koekjes, taartjes en brownies! Met het seizoen wisselt ook het aanbod van de producten op deze markt. Naast etenswaren zijn er ook vaste planten, wol en gebreide producten te koop.

14 augustus: langste braderie van Zeeland

HEINKENSZAND - Een boerenmarkt en een eindeloze rij aan kramen vol mooie en voordelige producten. In het Zeeuwse Heinkenszand hebben ze de langste braderie van Zeeland, met 1,5 kilometer aan kramen! Geniet van gezellige muziek, terwijl je over de braderie struint op zoek naar iets moois of lekkers. Er zijn verschillende demonstraties en onderweg komen bezoekers straattheater tegen. Voor de kinderen is er een vrijmarkt waar zij hun spulletjes aan de man brengen. Een gezellig uitje voor het hele gezin!

14 & 15 augustus: Brocante Antiek Markt

BEEKBERGEN - Ga op zoek naar dat ene bijzondere item op de Brocante Antiek Markt in Beekbergen. Aanbieders uit binnen- en buitenland verzamelen zich bij het Ford Museum met hun mooiste spullen. Struin lekker over de markt en bezoek het Ford Museum! Het bezoek aan het museum is inbegrepen bij de entreeprijs voor de brocantemarkt.

28 augustus: Walk Art Markt

ZEIST - Op de Walk Art Markt brengen kunstenaars hun creaties naar het publiek. Zo'n 70 kramen staan vol met keramiek, schilderijen, tekeningen, beelden en nog veel meer. Bewonder alle creatieve en kunstzinnige voorwerpen en geniet daarnaast van het gezellig programma rond de markt in het Walkartpark.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Verse bloemen scoor je op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-07-19 15:32:30 · Gepubliceerd: 12 juli 2021 - 447313