De leukste markten in maart en april

Markten, fairs, beurzen en braderieën

Markten en braderieën in Nederland   Redactioneel door
Foto 1. Vind je vintage outfit voor de komende zomer bij Heerlijcke Vintage. Foto: Carlijn Assink

2 maart 2023 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een markt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in maart en april.

26 maart: Heerlijcke Vintage

ENSCHEDE - Nieuwe outfit, maar dan duurzaam en niet te duur? Dan is Heerlijcke Vintage helemaal jouw ding. Hier komen vintagewinkels uit heel oost-Nederland met hun beste kleding en accessoires. Zoek, pas en laat je adviseren. Wordt het die ene fleurige zomerjurk of toch die strakke broek met leuke details? Ondertussen klinkt op de achtergrond muziek uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Uit eigen voorraad, want de fair heeft ook een fraaie collectie vinyl te koop.

26 maart: Zeldzaam Mooi Markt

ARNHEM - Op zoek naar unieke, creatieve producten van lokale makers? Dan zit je helemaal goed bij de Zeldzaam Mooi Markt in het grote park Sonsbeek met zijn watertjes, grotten en veel groen. Hier vind je plaatselijke kunst, met de hand gemaakte cadeautjes, unieke voorwerpen voor in huis en lekkere streekproducten. Ondertussen klinkt vintage muziek en kom je opeens een bellenkunstenaar tegen.

26 maart: Kinderbeurs XXL

GRONINGEN - De lente komt eraan en dat betekent nieuwe kleren voor de kinderen kopen. Want helaas, de seizoenskleren van een jaar geleden passen ze meestal niet meer. Gelukkig zijn er overal tweedehands kinderkledingbeurzen waar je nog voor een prikkie leuke kinderkleding kunt kopen voor het nieuwe seizoen. Een van de grootste is de Kinderbeurs XXL. Er staan zo'n 185 kramen, die naast tweedehands kleding, speelgoed, accessoires en sieraden ook nieuwe spullen bevatten. Allemaal voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar.

2 april: Piepperrace Markt

VOLENDAM - De zeilen zijn gehesen. De tjalken, skûtsjes, klippers en vissersboten maken zich klaar voor de start: het is vandaag de tweede dag van de Piepperrace. Een zeilspektakel dat start en finisht in de haven van Volendam. En terwijl de boten racen kun je in het hart van het dorp struinen langs de marktkraampjes van de Piepperrace Markt. Genieten van spektakel op het water, de pittoreske straatjes van Volendam ontdekken, bijkomen op gezellige terrasjes en thuiskomen met toffe koopjes. Dit is een compleet dagje uit!

9 april: Kofferbakmarkt

OSS - Even de snelweg af bij Oss en je staat voor je het weet op het strand van de Geffense Plas, midden in een mooi groen recreatiegebied. Daar is vandaag een Kofferbakmarkt, direct naast het water en met de gezellige sfeer van een vrijmarkt. Een kleurig gezicht als je aankomt. De kleren hangen aan autodeuren en de vele spullen liggen in de kofferbakken, op kleedjes en op provisorisch gemaakte uitstaltafels van dozen en andere makkelijk mee te nemen materialen. Je ziet het meteen: hier zijn koopjes te scoren!

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Kom rondsnuffelen op de Kofferbakmarkt van Oss. Foto: Car Boot Sale
Foto 3. Scoor antieke spullen op een brocantemarkt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-03-20 11:26:31 · Gepubliceerd: 2 maart 2023 - 532205