De leukste markten in november en december

Markten en braderieën in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in november en december

15 november 2021 Toerisme Landelijk Genieten van een leuke markt kan gelukkig nog! Scoor mooie tweedehands koopjes, snuffel rond voor streekproducten en cadeau-ideetjes of koop kunst rechtstreeks van de kunstenaar onder een winters zonnetje. Deze markten en kerstmarkten staan nog steeds op de planning in november en december! Maar het blijft verstandig om dit vlak van tevoren even te checken.

Foto 1. Het is weer tijd voor winterfairs en kerstmarkten! Foto: DagjeWeg.NL

Tot en met 11 december: Winterse Sferen Zandsculpturenfestijn

GARDEREN - Kom dit jaar helemaal in kerststemming tijdens de Winterse Sferen bij 't Veluws Zandsculturenfestijn. Daar stap je tot en met 11 december in een winterwonderland. De lichtjes stralen je tegemoet. Kraampjes vol leuke spullen en lekkers nodigen je uit om te komen snuffelen. En het nostalgische dorp naast de fraaie zandsculpturen is helemaal in kerstsfeer. Ook daar zijn veel koopjes te vinden. En natuurlijk warme glühwein en chocolademelk, lekker met een oliebol!

11 &12 december en 17, 18, 19 december: Kerstfair met museumbezoek

BEST - In Best vindt een bijzondere Kerstfair plaats. Deze fair werkt namelijk samen met twee musea! Hart van dit uitstapje is de kerstmarkt, maar er is ook een grote kerstoutlet van 150 vierkante meter. Verder kun je met je ticket oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels in en in Museum Spelebos een kijkje nemen bij het enorme diorama van een kerstdorp. Op de foto gaan in een koets of arrenslee. En meedoen aan leuke workshops. Wel op tijd reserveren voor de fotoshoot en workshops, want vol is vol!

Tot en met 23 december: KerstNostalgie

SOEST - KerstNostalgie bij tuincentrum 't Vaarderhoogt is al jaren een begrip. De tijdelijke winkeltjes in Anton Piecksfeer op het buitenterrein, de levende kerststal vol boerderijdieren, de boshut van Henk de Houthakker waar kinderen kunnen knutselen, het vuurtje waar je een broodje boven kunt bakken en de hapjes en drankjes verspreid over het terrein maken dit een sfeervol uitstapje voor alle leeftijden. Inspiratie nodig voor kerstdecoraties of het sfeervol dekken van een kersttafel? Ga dan zeker ook het tuincentrum zelf in waar alles al in kerstsfeer is!

Tot en met 30 december: Kerstmarkt Fluweelengrot 2021

VALKENBURG - De Fluweelengrot is extra mooi en bijzonder tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt. De ondergrondse kapel is nog sfeervoller dan anders dankzij de kerstdecoraties en kerstlilchtjes en de fraaie muurschilderingen uit de Romeinse tijd de kerstmarkt extra sfeer. Tijdens je ondergrondse tocht kom je allemaal kraampjes vind je allerlei bijzondere spulletjes. Maar de pret begint al buiten, op het plein voor de ingang. Ook die is helemaal in kerstsfeer.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Mmmm, streekproducten op de markt. Foto: Pixabay © Michal Jarmoluk
Foto 3. Scoor antieke spullen op een kerstfair of brocantemarkt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-11-29 14:09:51 · Gepubliceerd: 15 november 2021 - 477287