1

Originele dates voor Valentijnsdag

Met een doosje bonbons kom je er niet vanaf op Valentijnsdag

Wat te doen op een date? Nieuws door
Foto 1. Ontdek romantische verhalen over vroeger en zwijmel in het hier en nu tijdens deze Valentijnsdag-events. Foto: Muiderslot.

archief oud artikel 5 februari 2018 Toerisme Landelijk Ergens een kopje koffie drinken of een filmpje pakken kan altijd nog. Wij zetten originele ideeën voor Valentijnsdag voor je op een rij! Samen zwijmelen aan de kust of met blozende wangetjes Muiderslot verkennen. Geniet ervan!

Zwijmelen aan zee

SCHEVENINGEN - Omdat Scheveningen dit jaar 200 jaar bestaat wordt er in de badplaats extra veel georganiseerd. Elke week staat er wel iets leuks op het programma. Zo ook tijdens de themaweek Liefde aan Zee, vanaf 9 tot en met 18 februari. De hele week rondom Valentijnsdag is het extra romantisch aan de kust. Zwijmel bijvoorbeeld weg bij een serenade aan zee tijdens Zilte Zoenen op 14 februari. De meest romantische tunes komen voorbij, zoals de soundtrack van Titanic (zakdoekje mee). Of ga samen Caribisch dansen tijdens Tropical Valentine in het Kurhaus op 17 en 18 februari. Met tropische hapjes en drankjes en swingende livemuziek.

Sowieso is Scheveningen een perfecte locatie voor een date of een romantisch weekendje weg. Maak een strandwandeling, bezoek eettentjes op De Pier en bewonder de skyline en het strand vanuit het Reuzenrad. Je kunt zelfs overnachten op De Pier.

Romantiek op Muiderslot

MUIDEN - Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze Valentijnsdag op een kasteel hebben gevierd? Niet veel, maar jij misschien wel! 14 februari is de Valentijnsavond Erotiek in de Gouden Eeuw op Muiderslot. Bij kaarslicht wordt uit de doeken gedaan hoe mensen elkaar vroeger het hof maakten. De rest van het kasteel is ook de hele avond open (romantisch verlicht uiteraard). Er worden liefdesdrankjes geserveerd, een troubadour brengt serenades en via de suikerhartjesroute en de donkere ridderroute kun je elkaar en het kasteel beter leren kennen. Kaartjes verkrijgbaar vanaf € 15,50 per persoon. Tip: Bestel vooraf tickets.

Historische liefdesverhalen

DELFT - Als je aan Museum Prinsenhof Delft denkt, denk je misschien niet gelijk aan romantische taferelen, aangezien de kogelgaten van de moord op Willem van Oranje in het museum nog in de muren staan. Maar toch zijn er ook een hoop love stories te koppelen aan het museum! Op 14 februari ontdek je alle romantische historie tijdens het event Vier de liefde in Museum Prinsenhof Delft. Welke Delftse notaris uit de zeventiende eeuw schreef zulke prachtige liefdesgedichten? En waarom moest Emilia van Nassau haar relatie geheimhouden? Ontdek samen mooie liefdesverhalen onder het genot van livemuziek, hapjes en drankjes. Kaartjes zijn € 15,- per persoon en zijn ook op de avond zelf nog aan de balie te koop.

Foto 2. Romantiek in de Gouden Eeuw: rozenblaadjes in de beddekoets... en een beddepan. Foto: Muiderslot.

Laatst gewijzigd: 2018-02-08 10:41:28 · Gepubliceerd: 5 februari 2018 - 941