Hap en trap door de mooiste plekken van Nederland

Happen en trappen fietsroutes door Nederland en België

Fietsen door Nederland Redactioneel door
Foto 1. Een romantisch dagje uit met je partner? Ga fietsen en geniet onderweg van heerlijke gerechten! Foto: Pixabay

19 juni 2023 bijgewerkt: 31 augustus 2023 Natuur Landelijk Lekker fietsen en onderweg genieten van heerlijke gerechten: dat is Happen en Trappen! De fietsroutes brengen je door de mooiste delen van Nederland en België, terwijl je onderweg een viergangenmenu bij elkaar fietst. Dubbel genieten dus.

Trap je eten bij elkaar

Tijdens een Happen en Trappen route ontdek je de Nederlandse of Belgische natuur, terwijl je van restaurant naar restaurant fietst. Zo combineer je twee uitjes in één: lekker eten en heerlijk buiten zijn in de natuur. Je tocht begint meteen goed met een kopje koffie en wat lekkers op het startpunt. Daar krijg ook de route die je hebt gekozen. Langs kastelen naar je voorgerecht, door het bos naar je soep en over de heide naar je hoofdgerecht. Handig: de routes eindigen allemaal weer op het startpunt. Onderweg nog even stoppen voor je toetje en je mooie (mid)dag uit is helaas weer voorbij.

Foto 2. Volg fietspaden langs de mooiste plekjes naar het volgende gerecht. Foto via Pixabay
Geen zin om je eigen fiets mee te nemen? Bij elke route staat waar je fietsen kunt huren.

Ruim 200 routes

Bij Happen en Trappen hebben ze op dit moment ruim 200 routes door allerlei verschillende gebieden. Kies je route, reserveer hem minimaal een dag van tevoren zodat je eten bij de restaurants kan worden geregeld en ga op pad. Fiets vanuit Leeuwarden langs de Friese wateren, volg vanuit Meppel het spoor van de turfstekers, combineer het fietsen met het strand van de Zeeuwse kust of ontdek de Belgische Voerstreek met zijn heuvels: elke route heeft wel iets bijzonders. De meeste routes zijn rond de vijftig kilometer, soms iets langer en soms iets korter. Maar omdat je van gerecht naar gerecht fietst heb je genoeg rustpunten onderweg om dit goed vol te houden.

Foto 3. Ontdek de wijdse wateren en uitzichten van Friesland, of een ander deel van Nederland. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten

Sla onderweg een balletje of bezoek een mijn

Bij Happen en Trappen hebben ze ook themaroutes. Sla bijvoorbeeld onderweg een balletje mee op de golfbaan tijdens een tocht in het Groene Woud van Noord-Brabant. Of ga voor het thema recreatie en combineer je tocht met een bezoek aan een mijn, grot of prachtige tuinen. Deze recreatieve tochten zijn wat korter omdat je ook tijd doorbrengt bij een leuk uitstapje. Wil je graag verantwoorde gerechten, dan is de route door de Brabantse Kempen het helemaal voor jou met onderweg lekker én gezond eten.

Foto 4. Combineer je fietstocht met een bezoek aan bijvoorbeeld Appeltern Adventure Gardens met het thema Recreatie. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten

Duik in de Nederlandse cultuur

Binnen het thema Cultuur kun je kiezen uit acht verschillende routes, variërend van 22 tot 54 kilometer. Fiets bijvoorbeeld door De Gouden Eeuw Driehoek, waarbij je een bezoek brengt aan Museum Gouda, het Touwmuseum of het Zilvermuseum. Hou je ervan om een prachtig kasteel te bekijken? Kies dan één van de routes waarbij je een kasteel bezoekt en maak meteen even een wandeling door de kasteeltuin. Als je gaat voor Kasteel Ammersoyen begint en eindigt je tocht zelfs in het koetshuis van het kasteel, hoe gaaf is dat?

Foto 5. Ontdek typisch Nederlandse landschappen en cultuur. Foto: Thomas via Pixabay

Meer fietsplezier

Foto 6. Een romantisch dagje uit met je partner? Ga fietsen en geniet onderweg van heerlijke gerechten! Foto: Pixabay

Laatst gewijzigd: 2023-08-31 17:37:34 · Gepubliceerd: 19 juni 2023 - 1971