Hap en trap door Hollands landschap!

Bekijk alle hap- en traproutes in Nederland |  
Redactioneel door
Foto 1. Fiets over heidevelden en geniet van de zonsondergang. Foto: © Happen en Trappen.

Adem het voorjaar tijdens een hap- en trap fietsroute

19 februari 2018 Natuur Landelijk Hap -eh, hup-, naar buiten! Lekker fietsen en onderweg genieten van heerlijke gerechten. Ga happen en trappen en ontdek de Nederlandse of Belgische natuur aan de hand van één van deze vier thema's!

Duik in de Nederlandse cultuur!

Thema Cultuur - Binnen het thema Cultuur kun je kiezen uit acht verschillende routes, variërend van 20 tot 50 kilometer. Fiets bijvoorbeeld door De Gouden Eeuw Driehoek, waarbij je een bezoek brengt aan Museum Gouda of aan het Zilvermuseum. Tijdens de Vincent van Gogh-route fiets je 22 kilometer door Helmond en bezoek je onderweg het Vincentre, waarbij je een duik neemt in het leven van deze kunstschilder. Hou jij ervan om een prachtig kasteel te bekijken? Kies dan één van de routes waarbij je een kasteel bezoekt en maak meteen even een wandeling door de kasteeltuin.

Verantwoord genieten in de Brabantse Kempen

Thema Verantwoord - Je bent sowieso al gezond bezig tijdens de fietstocht van 32 kilometer door de Brabantse Kempen, maar je krijgt er bij deze hap- en trap fietsroute nog een schepje gezondheid bovenop! De fietsroute is verdeeld over vier etappes en je schuift op ieder adres aan bij een ‘gezond gedekte tafel.' Tijdens deze rit door de Brabantse Kempen fiets je door bossen, vennen en over kleurrijke heidevelden. Na je laatste gerecht bij 't Witven in Veldhoven kun je lekker uitbuiken.

Sla onderweg een balletje mee op de golfbaan

Thema Sport - Hap, trap en… golf! Deze sportieve thematraproutes zijn voor echte actievelingen. Tijdens je fietstocht stop je namelijk bij een golfbaan om te ontdekken of je een natuurtalent bent in golf. Je slaat een balletje op 18 holes, waar elk niveau spannend en uitdagend is. En je hoeft hiervoor echt geen profgolfer te zijn! Tijdens het napraten over wie er het beste was in golfen, fiets je vrolijk verder naar het volgende restaurant. Alle routes uit dit thema worden afgesloten met een heerlijk diner. Dat heb je wel verdiend na zo'n sportief dagje!

Happen, trappen en ontsnappen!

Thema Recreatie - Onder invloed fietsen is wellicht geen goed idee, maar een lekker biertje onderweg kan geen kwaad. Bij twee van de fietsroutes uit het thema ‘Recreatie’ ontdek je onderweg alles over bier en zijn oorsprong. Je stopt bij de Bavaria Bierbrouwerij voor een rondleiding en natuurlijk een paar lekkere drankjes. Wil je wat meer spanning? Bij één van deze themaroutes ontsnap je uit een mysterieuze escaperoom in Limburg. Lukt het jou om binnen zestig minuten weer buiten te staan om verder te fietsen?

Happen en Trappen zonder thema:
Wil je een dagje Happen en Trappen zonder extra thema? Volg één van de 160 hap- en traproutes in Nederland of België! De kosten zijn € 39,95 per persoon, inclusief vijf gangen op verschillende locaties, een fietskaarthouder en een geplastificeerde routebeschrijving. Starten is mogelijk vanaf 10:00 uur en er wordt in ieder restaurant van de route op je gewacht. Ook leuk om cadeau te doen!
Foto 2. Een romantisch dagje uit met je partner? Ga fietsen en geniet onderweg van heerlijke gerechten! Foto: © Happen en Trappen.
Foto 3. Fiets langs uitgestrekte wateren en door bossen. Foto: © Happen en Trappen.
Foto 4. Tijdens een hap- en traproute kom je op bijzondere plekken. Foto: © Happen en Trappen.

Laatst gewijzigd: 2022-05-31 16:42:52 · Gepubliceerd: 2018-02-19 15:25:04 - 7461