Wereldpianiste Anna Fedorova komt naar festival Ede

Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2018 | Nieuws door Hanneke van Olst

Fedorova is artistiek directeur van het Internationaal Kamermuziekfestival

7 maart 2018 Cultuur Ede De wereldberoemde Oekraïnse pianiste Anna Fedorova is de artistiek directeur van het Internationaal Kamermuziekfestival Ede! Samen met 22 andere solisten zal ze van 9 tot en met 13 mei klassieke concerten geven in de Edesche Concertzaal en op andere locaties in de omgeving. De meesterpianiste is in trek: eerder speelt ze ook al in het uitverkochte Concertgebouw in Amsterdam.

Meesterpianiste Anna Fedorova komt naar Ede. Foto: Marco Borggreve
Foto 1. Meesterpianiste Anna Fedorova komt naar Ede. Foto: Marco Borggreve

Uitverkocht Concertgebouw

Toppianiste Anna Fedorova uit Kiev is eerder ook al op Nederlandse bodem te vinden. Op zondag 11 maart speelt zij in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam. Ze zal hier Rachmaninovs Paganini-Rapsodie spelen. Rachmaninov en Fedorova blijken een gouden combinatie: haar uitvoering van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov heeft haar al meer dan zestien miljoen YouTube-views opgeleverd. Voor degenen die er niet bij zijn: het concert wordt live uitgezonden op NPO Radio 4, tune in om 11:00 uur.

Artistiek directeur IKFE

Ook in het Hemelvaartsweekend van 9 tot en met 13 mei zal Anna Fedorova haar muzikaal talent uiten, in de Edesche Concertzaal. Dan staat het Internationaal Kamermuziek Festival (IKFE) op de agenda, waar zij artistiek directeur is. In 2015 en 2016 was Fedorova ook al artist in residence bij de Edesche Concertzaal. Een ervaring die ze zelf omschrijft als "de mooiste ervaring ooit in Nederland". "Toen ik er voor het eerst was met Benedict Kloeckner (kerst 2014), ben ik echt verliefd geworden op de mensen, het publiek en de zaal."

Twaalf concerten en evenementen tijdens IKFE

Maar liefst twaalf schitterende concerten en evenementen, zoals een vertoning van de film 'Django' en een bal, vinden er plaats tijdens IKFE. Fedorova zal onder andere schitteren in een familieconcert met aanstormende pianotalenten Nikola Meeuwsen (16 jaar) en Sofia Dorosh (9 jaar), masterclasses voor amateurensembles, concerten waarin Mozart's 'Eine kleine Nachtmusik' en Vivaldi's 'Vier Jaargetijden' klinken en in het zinderende slotconcert Grande Finale.

Kijk snel welke concerten er op de planning staan tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Ede en maak alvast kennis met alle uitgenodigde musici!

Anna zien optreden?

Anne Fedorova speelt op het Internationaal Kamermuziekfestival Ede. Foto: Marco Borggreve
Foto 2. Anne Fedorova speelt op het Internationaal Kamermuziekfestival Ede. Foto: Marco Borggreve
Anna Fedorova en haar piano. Foto: Marco Borggreve
Foto 3. Anna Fedorova en haar piano. Foto: Marco Borggreve
Laatst gewijzigd: 2018-03-07 13:02:44 · Gepubliceerd: 2018-03-07 11:16:47 - 166