Bezoek met Pasen een markt!

Wat is er te doen met Pasen? | Nieuws door

De leukste paasmarkten op een rijtje

29 maart 2019 Toerisme Landelijk Vrij met Pasen? Maak er een dagje uit met het hele gezin van en struin over een gezellige markt of fair! Er zijn genoeg markten op Eerste en Tweede Paasdag, met vaak ook allerlei leuke kinderactiviteiten. Wandel over het statige Lange Voorhout, bak broodjes boven het vuur in Groenlo of doe een rondje retro shopping op de Groningse Vismarkt. Bekijk de top 5 sfeervolle paasmarkten van DagjeWeg.NL!

Foto 1. Scoor mooie bloemen op een paasmarkt. Foto: DagjeWeg.NL.

Creatieve markt in Groningen

GRONINGEN - Illustraties, kunst, houten accessoires, kleding en nog veel meer. Op de Zeldzaam Mooi paasmarkt op de Vismarkt in Groningen kom je allerlei unieke, originele en handgemaakte producten tegen. Daar zitten ook heel wat gerecyclede spullen tussen, wat de markt een vintage en retro karakter geeft. Achter de kraampjes staan de bedenkers van al die leuke producten, die je met liefde alles over hun creaties vertellen. Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor de muzikale omlijsting van de markt met oude vinyl singletjes. Van jukebox tot soul en van Franse chansons en funk: muziek waar je vrolijk van wordt! Op Tweede Paasdag 22 april staan er meer dan honderd kraampjes op de Vismarkt.

Feest in de schaapskooi in Drenthe

ORVELTE - Vier Pasen tussen de lammetjes en bloeiende boomgaarden in het monumentale boerderijdorpje Orvelte in Drenthe. Op Eerste Paasdag is in de schaapskooi van het dorp de sfeervolle paasmarkt Orvelte te vinden. Er zijn zo'n vijftig stands en daarnaast zijn alle winkels, attracties, restaurants en caf├ęs geopend. Bij boerderij het Ottenshoes kunnen kinderen paaseieren zoeken, die ze na afloop in kunnen leveren in ruil voor een leuk cadeautje. Op Eerste Paasdag 21 april is Orvelte de place to be.

Kinderactiviteiten in Groenlo

GROENLO - Op Eerste Paasdag staat activiteitencentrum Leemland in Groenlo helemaal in het teken van paasactiviteiten. Er is dan een paasmarkt met kinderactiviteiten, waar je je prima de hele middag vermaakt. Nieuw dit jaar zijn de roofvogeldemonstraties met valken, buizerds, arenden, uilen en gieren! Voor kinderen staat er schmink klaar en een paashaas, waarmee je op de foto mag. Verder is er een paaseierenspeurtocht en kun je marshmallows roosteren bij de vuurkorf. Terwijl de kids zich vermaken op de speeltoestellen, struinen ouders langs de marktkraampjes met speelgoed, streekproducten, kleding en creatieve spulletjes. Op 21 april is de paasmarkt. Leemland is ook op Tweede Paasdag geopend.

Zelfgemaakte spullen op de paasmarkt in Zeeland

GOES - Leuke hebbedingetjes die ook nog eens zelfgemaakt zijn. Tel daar sfeervolle verlichting en allerlei lekker eten bij op en je hebt de gezellige paasmarkt in het Ambachtscentrum in Goes. Er zijn zelfgemaakte vogelhuisjes voor in de tuin, gehaakte spulletjes, typisch Zeeuwse producten, zelfgemaakte sauzen en jam en nog veel meer. De markt is op 20 april en ook op Tweede Paasdag, op 22 april.

Historische markt in Den Haag

DEN HAAG - De traditionele paasmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag is niet alleen een gezellige markt, maar ook een mooi kijkje in misschien wel de mooiste laan van Nederland. Tientallen kraampjes presenteren allerlei producten, te midden van vrolijk bloeiende krokussen. Scoor kleding, sieraden, antiek, spulletjes uit grootmoeders tijd, boeken en nog veel meer. De markt is ook een leuk startpunt voor een bezoek aan de prachtige binnenstad van Den Haag. Vanaf 20 tot en met 22 april vind je de markt in Den Haag, het hele paasweekend dus.

Nog meer uitjes voor Pasen:

Foto 2. Fijne paasdagen! Foto: Pexels.com, CC0 License.
Laatst gewijzigd: 2019-04-19 12:07:36 · Gepubliceerd: 29 maart 2019 - 24106