Bezoek met Pasen een markt!

De leukste paasmarkten op een rijtje

Wat is er te doen met Pasen? Nieuws door
Foto 1. Scoor huisgemaakte producten op de markt in Orvelte. Foto: Drenthe Marketing © Gijs Versteeg Fotografie

archief oud artikel 25 maart 2024 Toerisme Landelijk Vrij met Pasen? Maak er een dagje uit met het hele gezin van en struin over een gezellige markt of fair! Er zijn genoeg markten op Eerste en Tweede Paasdag, met vaak ook allerlei leuke kinderactiviteiten. Wandel over het statige Lange Voorhout, struin rond tussen de lammetjes in Orvelte of doe een rondje retro shopping op de Groningse Vismarkt. Bekijk de top 7 sfeervolle paasmarkten van DagjeWeg.NL!

Creatieve markt in Groningen

Groningen, Groningen - Illustraties, kunst, houten accessoires, kleding en nog veel meer. Op de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen kom je allerlei unieke, originele en handgemaakte producten tegen. Daar zitten ook heel wat gerecyclede spullen tussen, wat de markt een vintage en retro karakter geeft. Achter de kraampjes staan de bedenkers van al die leuke producten, die je met liefde alles over hun creaties vertellen. Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor de muzikale omlijsting van de markt met oude vinyl singletjes. Van jukebox tot soul en van Franse chansons en funk: muziek waar je vrolijk van wordt! Op Tweede Paasdag 1 april staan er meer dan honderd kraampjes op de Vismarkt.

Foto 2. Ook op Tweede Paasdag staat de Vismarkt in Groningen vol met kraampjes. Foto: Marketing Groningen © Stella Dekker Fotografie

Feest rond de schaapskooi in Orvelte

Orvelte, Drenthe - Vier Pasen tussen de pasgeboren lammetjes en bloeiende boomgaarden in het monumentale boerderijdorpje Orvelte in Drenthe. Op Eerste Paasdag is rond de schaapskooi van het dorp, aan de Brink, de sfeervolle Paasmarkt Orvelte te vinden. Struin rond tussen zo'n vijftig kraampjes. Maar een bezoek aan dit dorpje is sowieso de moeite waard. Orvelte is namelijk één groot openluchtmuseum. Goed nieuws: alle winkels, attracties, restaurants en cafés zijn deze zondag gewoon geopend. Dus kom lekker struinen op de Orveltermarkt, pak een terrasje en maak een wandeling door de rest van het dorp en de mooie omgeving. Op Eerste Paasdag 31 maart is Orvelte dé place to be.

Foto 3. Scoor de leukste spullen op de Paasmarkt in Orvelte. Foto: Drenthe Marketing © Gijs Versteeg Fotografie

Historische markt in Den Haag

Den Haag, Zuid-Holland - De traditionele Home Made Easter Market op het Lange Voorhout in Den Haag is niet alleen een gezellige paasmarkt, je bent ook meteen in een van de mooiste lanen van Nederland. Tientallen kraamhouders presenteren hun producten tussen de vrolijk bloeiende krokussen. Scoor een nieuw jurkje, sieraden, antiek, boeken en nog veel meer. Er klinkt de hele dag heerlijke live muziek en vergeet ook niet een rondje te maken in de honderd jaar oude zweefmolen. Tof! Van 29 maart tot en met 1 april is er markt tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Maar liefst vier dagen dus!

Mega paasmarkt in Panningen

Panningen, Limburg - Geen tientallen, maar honderden kraampjes op de Mega Paasmarkt in Panningen. Op Tweede Paasdag 1 april vind je drie kilometer aan stands, aaneengesloten door het centrum van het Noord-Limburgse dorpje. Vanuit de hele regio komen mensen om lekker tussen de spulletjes te snuffelen en om sfeer te proeven. Proeven kan trouwens ook bij een van de horecatentjes. Meng je in de gezellige drukte en ga op zoek naar koopjes. Of je nou op zoek bent naar een nieuw servies, sieraden of ander handwerk. De kans dat je met veel te volle tassen naar huis gaat is groot.

Landleven Paasfair in Oldeberkoop

Oldeberkoop, Friesland - Op Eerste Paasdag tovert de Wollig Landleven Paasfair het groene terrein van De Doevenkamp om tot een feestelijke markt, vol toffe spulletjes. Scoor (wollen) kleding, leuke hebbedingetjes of woonaccessoires bij een van de vele kraampjes en sla je slag bij de lekkere streekproducten. Natuurlijk is hier ook genoeg wol te vinden om thuis zelf aan de slag te gaan met breien, haken of spinnen. Met de live countrymuziek van Robert Weston zit de sfeer er helemaal in en er is natuurlijk ook genoeg te eten en te drinken verkrijgbaar bij de gezellige foodtrucks.

Foto 4. Geniet van het landlaven op de Wollig Landleven Fair en scoor fijne spulletjes. Foto: K. Visser

Paasmarkt bij een kasteel

Rozendaal, Gelderland - Strijk neer bij het mooie Kasteel Rosendael en geniet van al het lekkers en moois wat de Trots Paasmarkt biedt. En dat is heel wat! Op deze markt staan mensen met passie, die met liefde hun mooiste producten aanbieden. Van droge worst tot kleding en woonaccessoires. Voor kinderen is er een leuke knutselactiviteit, die past bij de tijd van het jaar. Leg een kleedje neer op deze prachtige locatie, met iets te drinken en een lekker hapje en geniet van 30 maart tot en met 1 april van deze gezellige markt.

Middeleeuwse paasmarkt in Duitsland

Goch-Asperden, Duitsland - Vlak over de grens bij Gennep vind je bij Klooster Graefenthal het hele paasweekend de Middeleeuwse Paasmarkt. Je reist terug naar het jaar 1286, naar het Klooster van één van de machtige Graven van Gelre. Bezoek de verschillende kampen, luister naar de minstrelen en kijk je ogen uit bij de riddergevechten. Op de middeleeuwse markt zijn allerlei activiteiten: leer zwaardvechten en boogschieten en bak broodjes boven het vuur. En ga zeker op zoek naar de jongleur! Ook erg leuk voor kinderen. Van 30 maart tot en met 1 april.

Nog meer uitjes voor Pasen:

Foto 5. Gezellig naar de Paasmarkt in Orvelte. Foto: Drenthe Marketing © Gijs Versteeg Fotografie

Laatst gewijzigd: 2024-03-26 17:13:23 · Gepubliceerd: 25 maart 2024 - 69432