1

Vier vakantie op een camping van Het BoerenBed!

Ga een weekendje weg als boer en doe mee met leuke activiteiten

Dagje uit met Pasen! Redactioneel door
Foto 1. Gezellig barbecueën met vrienden of familie! Foto: © Otto Kalkhoven 2016, All rights reserved.

archief oud artikel 21 maart 2018 Landelijk De lente is begonnen en het warme zomerweer komt eraan. Gezellig samen koeien melken, naar het strand of ontbijten in het hooi. Ga een weekendje naar Het BoerenBed en geniet van een (b)oergezellige vakantie én leuke boerse activiteiten!

Koeien melken met boer Cor op Hoeve De Pippert

OPHEMERT - Hé, wie zie je daar langs lopen zo vroeg in de ochtend? O, het is boer Cor die de koeien gaat melken! Snel, ga kijken, de boer wil je graag alles vertellen over het boerenleven. Ferme knapen en stoere meiden steken natuurlijk ook zelf hun handen uit de mouwen en iedereen mag knuffelen met konijnen en cavia's! Op Hoeve De Pippert geniet je van het boerenleven maar kun je ook op verkenningstocht door de Uiterwaarden van de Waal. Actievelingen vinden hier de mooiste struin-, fiets- en wandelroutes.

Klim op de hooizolder bij Hoeve Banenburg

VEERE - Even uitwaaien op het strand en shoppen in het gezellige stadje Veere? Tijdens een verblijf op Hoeve Banenburg beleef je de perfecte combinatie tussen natuur, rust en pittoreske stadjes. Je staat binnen vijftien minuten fietsen op het strand. Als je 's ochtends uit je BoerenBed tent stapt, is het leven op de boerderij al in volle gang. Ga kijken bij de boer die de dieren aan het voeren is en volg daarna een paardrijles. Regen tijdens je vakantie is nooit leuk, behalve als je de hooizolder op deze boerderij hebt gezien. Hier kun je zelfs met het slechtste weer spannende avonturen beleven!

Iedere ochtend verse eieren bij Het Hertenkamp

MARIAHOUT - "Tok tok!" Hé, waar klinkt dat naar? Verse eieren! Ren iedere ochtend voor een lekker eitje naar kippenhok. Op Het Hertenkamp verzorgt boer Jos met alle plezier elke dag de koeien. Hij vind het heel gezellig als je komt helpen. Vanuit de tenten heb je een prachtig uitzicht op ronddartelende hertjes. Zo komt Het Hertenkamp dus aan zijn naam! De allerkleinsten duiken in het zandhuisje om daar lekker te spelen en de oudere kinderen verzorgen de twee verzorgpony's Zita en Neja. Ga op ontdekkingsreis in de natuur of maak een ritje met de huifkar.

Vers ontbijt van de boerin bij De Kalverweide

KALLENKOTE - Ontmoet het lieve knuffelvarkentje Lapje en de wandelezels Lucky en Layla op De Kalverweide! De boerderij ligt vlakbij de meren van de Weerribben en de Drentse bossen. Je kunt hier pony rijden, manen kammen en leren paardrijden. De BoerenBed tent waar je in slaapt, staat midden tussen de kalfjes! Je kunt hier iedere ochtend een vers ontbijt bestellen. De mand met broodjes en lekkernijen wordt door de boerin bij je tent gebracht. Smullen! Wil je een actief dagje uit? Ga varen in Giethoorn (15 minuten rijden) of pak een huurfiets en verken natuurgebied De Weerribben of het Drentsch-Friese Wold.

Groenten verbouwen bij de TaarTenTuin

AARLANDERVEEN - Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan! In het sfeervolle Theehuis in de oude stal van de TaarTenTuin kun je genieten van een dikke boterham met boerenkaas en op de ouderwetse binnenplaats plof je lekker neer in het zonnetje. Voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet ver te zoeken; die doe je gewoon in het oude boenhok waar groenten, zuivel en wijn worden verkocht. De kids krijgen tijdens deze vakantie spontaan groene vingers, want bij elke tent is er een moestuintje waar kinderen zelf groenten kunnen verbouwen.

Er zijn BoerenBed campings in overvloed in Nederland. Wil je liever de landgrenzen over? Je vindt de campings ook in Frankrijk, Engeland en Duitsland!
Foto 2. In een ouderwetse teil tussen de dieren! Foto: © Otto Kalkhoven 2016, All rights reserved.
Foto 3. Op een BoerenBed camping zit je middenin de natuur! Foto: © Otto Kalkhoven 2016, All rights reserved.
Foto 4. Na een actief dagje kun je heerlijk ontspannen in de hottub! Foto: © Otto Kalkhoven 2016, All rights reserved.

Laatst gewijzigd: 2018-07-09 11:44:14 · Gepubliceerd: 21 maart 2018 - 585