Samen naar paaseieren speuren tijdens Pasen doe je hier

Wat is er te doen tijdens Pasen? | Redactioneel door

Gezellige uitstapjes voor op Eerste en Tweede Paasdag

21 maart 2018 Toerisme Landelijk Ga gezellig samen een dagje uit tijdens Pasen. Verschillende uitstapjes openen op Eerste en Tweede Paasdag hun poorten en hebben leuke activiteiten op de planning staan. Speur in verschillende musea en tuinen naar paaseieren, bak zelf iets lekkers of maak een middeleeuws spektakel mee. De leukste paasactiviteiten op een rij!

Foto 1. In de jungle van de Orchideeën Hoeve paaseieren zoeken en genieten van prachtige, kleurrijke planten en dieren. Foto: De Orchideeën Hoeve.

Paaseieren zoeken in de paleistuin

BAARN - Kom paaseieren zoeken op Eerste Paasdag in de tuin van Paleis Soestdijk! Vanaf 11:00 uur tot 15:00 uur is er een programma voor kleine en grotere kinderen en mogen ze in rondes speuren naar paaseieren en gouden eieren - hier kunnen ze leuke prijzen mee winnen. Tijdens het Paasfestijn kunnen kids ook knutselen, zich laten schminken en genieten van een kinderoptreden. Het event is alleen op Eerste Paasdag, maar het paleis en het park zijn op Eerste Paasdag en op Tweede Paasdag open.

Pasen met een tropisch tintje

LUTTELGEEST - De paashaas zweet zich een hoedje, want dit tropisch klimaat is hij natuurlijk niet gewend. Maar dat mag de pret niet drukken! In de Orchideeën Hoeve is het vanaf 30 maart tot en met 2 april Paasweekend met een extra vrolijk en exotisch tintje. Voer samen de eendjes, bezoek het spiksplinternieuwe Makirijk en bewonder honderden kleurrijke vogels en vlinders. Je kunt ook een paasontbijtje reserveren. De Orchideeën Hoeve is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open.

Ouderwets gezellige paasdagen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij Archeon is er in de aanloop naar Pasen en in het paasweekend enorm veel te doen. Er is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag een historische paasprocessie in middeleeuws kostuum met vaandels en vlaggen, met na afloop een lekkernij. Je kunt je online aanmelden voor de Paasbrunch en het Familie Paasbuffet. Kinderen kunnen paaseieren zoeken en verven en er treden troubadours op. Archeon is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open. Bestel kaartjes voor Archeon met 20% korting!

Ridders in plaats van paashazen

ARCEN - Inmiddels een traditie tijdens Pasen: het Ridderspektakel in Kasteeltuinen Arcen. Vanaf 31 maart tot en met 2 april zie je zwaardvechtdemonstraties, boogschietdemonstraties, riddergevechten en complete nagespeelde veldslagen. Het spektakel is gebaseerd op Het Gelres Overkwartier, uit omstreeks 1475. Kinderen kunnen zelf harnassen passen, een wapenschild passen en het opnemen tegen 'echte' ridders. Kasteeltuinen Arcen is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open.

Kostbare paaseieren van de keizer

DOORN - Ook Huis Doorn heeft een extra feestelijk paasweekend met Pasen op Huis Doorn. Het museum is beide paasdagen gewoon open, maar er vinden geen rondleidingen plaats. Maar als je de prachtige zalen ziet, kun je je zelf al indenken hoe de vroegere inwoners hier decadent aan het paasontbijt zaten. Kinderen kunnen op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag van 12:00 uur tot 16:00 uur een spannende speurtocht volgen die ze langs de kostbare eieren van de keizer voert. Wie weet vinden ze wel wat exemplaren van chocolade als beloning... Huis Doorn is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open.

Paaseieren speuren of zelf maken

MEDEMBLIK - Bekijk de allermooiste paaseieren in Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. En op Eerste en Tweede Paasdag mag je ze ook nog zelf maken! Hmm, dat wordt smullen. Samen met Haantje de Voorste (zo heet hij echt) kunnen kinderen in het museum speuren naar lekkere paaseieren. Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open. Bestel kaartjes voor het bakkerijmuseum met 20% korting!

Samen speuren en lekker eten

HERWIJNEN - Tijdens Pasen is het feest in GeoFort! Vanaf 30 maart tot en met 2 april is er elke dag van alles te beleven. Ga op een speurtocht, maak een virtuele reis om de wereld met een vr-bril, doe mee aan workshops en rooster marsmallows boven een kampvuur. Er is ook een Paasbrunch op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag; wel even vooraf aanmelden. Check vooraf welke activiteiten op welke dag te doen zijn. GeoFort is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open. Bestel kaartjes voor GeoFort met 15% korting!

Ook leuk tijdens Pasen

Foto 2. Vier een feestelijk paasweekend bij GeoFort! Foto: GeoFort.
Foto 3. Pasen met een middeleeuwse twist: het Ridderspektakel in Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Pam van den Broek.
Foto 4. Kom paaseieren zoeken, maken en smullen bij Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. Foto: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.
Laatst gewijzigd: 2018-03-29 13:30:49 · Gepubliceerd: 2018-03-21 14:18:12 - 3115