Vakantie op de boerderij bij Het Boerenbed

Vakantie op de boerderij voor mensen uit de stad

Een dagje weg op het platteland Redactioneel door

7 februari 2011 bijgewerkt: 15 januari 2021 Natuur Landelijk Het geluid van kakelende kippen vervangt het lawaai van toeterende auto's. Het grijze beton maakt plaats voor uitgestrekte, groene weiden. En dat terwijl je wakker wordt in een bedstee. Goedemorgen! Wij geven tips voor een vakantie op de boerderij.

Genoeg te doen

Op een boerderij van Het Boerenbed geniet je van de rust en stilte van het platteland terwijl de boer het land bewerkt. Voor kinderen en ouders is er heel veel te doen. In de dierenweide mag iedereen dieren aaien en voor de kinderen is er een speelweide. Toch vinden alle kinderen het nog het leukst om de boer te helpen. Iedere boerderij beschikt over veel faciliteiten. Er is een boerderijwinkel, waar ambachtelijke en regionale producten te koop zijn. Daarnaast is er een kippenhok, waar gasten een lekker vers eitje kunnen halen. In de houtgestookte broodoven wordt vers brood gebakken. Daarnaast is het mogelijk om fietsen te huren en de nabije omgeving te verkennen. Toch verschillen de boerderijen onderling van elkaar. Bij de ene boer kunnen gasten kanovaren, bij de andere boer is er een verwarmd modderbad. Iedere boerderij heeft iets extra's, waardoor een verblijf bij een boer nooit verveelt!

'Melk komt uit een pak'

De meeste gasten die op de boerderij overnachten, komen uit de stad. "Ze komen hier echt voor de rust", vertelt Miranda van Het BoerenBed. "En het leuke is dat de boeren ook echt boer zijn! Vaak werken de boeren op de boerderij, terwijl de vrouwen de gasten ontvangen." De reacties zijn altijd positief. Miranda: "We horen wel eens dat kinderen leren dat melk uit een koe komt. Sommige kinderen denken dat melk 'gewoon' uit een pak komt. Het is een vakantie, maar toch steken kinderen veel op over het boerenleven."

Locatie van Het BoerenBed

Laatst gewijzigd: 2021-01-15 12:18:52 · Gepubliceerd: 7 februari 2011 - 27079